Ahoj, nejake napady co se zamitnutym chargeback pro MasterCard ve Fio? :-/
Prislo mi vyjadreni, po me urgenci:
"Předně bychom se Vám chtěli omluvit za nedoručení zprávy s výsledkem podaného chargebacku, jejíž odeslání nebylo nedopatřením dokončeno.
Touto cestou bychom Vás dodatečně chtěli informovat, že došlo ze strany obchodníka k zamítnutí chargebacku, tedy žádosti o refundaci finančních prostředků, kterou Banka podala prostřednictvím karetní asociace u Vámi reklamované transakce"
Stalo se:
1) Objednal jsem si stul v malem eshopu (moje blbost hned dvakrat, dnes uz vim - nabytek a maly eshop, spatna kombinace)
2) Stul mi prisel poskozeny, coz jsem nafotil a poslal do eshopu
3) Eshop mi rekl, ze sjednaji dopravu, at to zabalim a poslu zpet.
4) To jsem ucinil, ve stejnem obalu jako stul prisel.
5) Pak mi prisel od eshopu email, ze stul se poskodil v transportu ode me k nim ( a) jako jeste vice? b) co je mi do jejich transportu?) a ze nic nedostanu, ze si muzu poskozeny stul vyzvednout ( a) napric republikou, b) co s poskozenym stolem?)
6) Ve Fio jsem rozjel chargeback
7) Obchodnik napsal, ze mi poslou alespon 50%
8) Fio mi v mailu napsalo, at nepristoupim na 50% ale chci 100%, to jsem ucinil dle pokynu
9) Zprava od Fio, ze reklamace neuznana, protoze transakce byla ok autorizovana (wtf? na pobocce jsem vse vysvetlil, ukazal, jasne ze jsem zaplatil pri plnem vedomi, chargeback je neco jineho)
10) U me vysvetleni, ze to vim, ze chci chargeback
11) Info z Fio at pockam do 18.6.2021
12) Vcera stale zadne info, tak pisu do Fio co se deje
13) Dneska info z Fio o zamitnutem chargeback
Nejake info o me:
1) Mam nadstandardni prijmy, ve Fio usporene slusne penize. Obraty na karte znacne. Tohle je muj prvni chargeback co jsem kdy u Fio resil.
Vystup:
1) Je ve VISA lepsi sance na chargeback nez u Mastercard?
2) Nebo to zbabralo Fio?
Ten stul stal jen 5k Kc, coz me neboli. Ale mrzi me ta nespravedlnost jednak a druhak bych tohle nechtel zazit znovu. Pres Fio servis jsem zadal protest proti reklamaci, ale kdyz si proctete 1 az 13, tak neocekavam ze ted najednou to dopadne dobre. I bych to bral tak, ze ten chargeback je uz dokonceny u MasterCard, takze hotovo.
Co ted? Visa od Fio? Prejit jinam? Mimo tohle jsem byl s Fio spokojeny a mam na Fio uctu moje podnikani, tzn neodchazelo by se mi uplne snadno, ale rekneme k novemu roku by to slo.
Jinak teda silne varuji pred kombinaci Fio + Mastercard ohledne chargeback, ach jo.