• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    NELDE: Tak asi záleží na typu účtu/měně. Já využívám EUR po EU a to je v zásadě zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KATIA: Pochybuji, ze by na to měla Fio takové klienty, aby se jí to jako retailové bance vyplatilo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NELDE: Určitě ČSOB? Nemá dobré zahr platby FIO?
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Záleží na tom, co za služby používáš (-;
    Jestli i spořák, tak něco, kde jsou vyšší procenta bez dodatečných podmínek.
    Jestli zahraniční platby, tak ČSOB je sázka na jistotu.
    Hlavně nedej na reklamu - ti šťastní lidé v nich jsou herci. Navíc mi přijde, že čím více nějaká banka inzeruje, tím je to větší propadák ve službách klientovi - na něčem musí ušetřit.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    EDERA: zeptal bych se proc hledas nahradu za raifku ...
    EDERA
    EDERA --- ---
    Kdybych hledala náhradu za Raiffku, co byste mi poradili?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Už tu byla mBank?

mBank zdvojnásobuje příspěvky na pomoc Ukrajině, je tam 3m limit. Stačí přispět pomocí tlačítka "Pomoc Ukrajině" .
    "V internetovém bankovnictví jsme připravili platební tlačítko, kterým můžete jednoduše a bezpečně přispět na sbírku SOS Ukrajina od neziskové organizace Člověk v tísni. Tlačítko najdete na hlavní stránce ihned po přihlášení"

Důležité informace v souvislosti s děním na Ukrajině | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/ukrajina/
    HARALD
    HARALD --- ---
    KOC256: Mockrát tu bylo napsáno, že KB vyplácí jen vklady z fondu pojištění vkladů. Úvěry se prodávají po portfoliích tomu, kdo nabídne nejvíc. To bude dělat likvidátor navržený ČNB.

A platí to pořád, zákon se v posledních 2 týdnech nezměnil.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOC256: Ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já myslel, že to měla převzít KB, která na druhou stranu vyplácí "pojistky"... :-) Či ČNB...
    HARALD
    HARALD --- ---
    GHOSTSTALKER: Jak psala na svých stránkách ČNB, to je starost Sberbank. Pokud nenajde cestu, jak být mohli klienti splácet, je to její chyba a klientů za to nesmí být postihnuti.
    E42
    E42 --- ---
    GHOSTSTALKER: soluční úschova FTW
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Lol, Sberbank minuly tyden rozeslala oznameni o tom, na jaky ucet se maji splacet uvery (ucet u slovinske Sberbank), a ted jaksi zjistili, ze to nefunguje:

| Sberbank
    https://www.sberbank.cz/cs-cz/novinky/zmena-korespondencni-adresy-pro-splaceni-uveru-v-EUR

Tim "technickym duvodem" asi bude, ze zadna korespondencni banka neprijme platby od ruske banky. To by me tedy zajimalo, kam vlastni klienti Sberbank maji splacet...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    K tem hyposkam u Sberbanky:

Hypotéky ze Sberbank se refinancovat nemusí. Vyšlo by to draho - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-osobni-hypoteky-ze-sberbank-se-refinancovat-nemusi-vyslo-by-to-draho-194282
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    A doplním - je možný náhled do IBankingu Sberbank CZ. Funguje jak mobilní app, tak webový přístup. Takže přehled trvaláků etc. je už zase možný.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Tak uz prisla posta z garancniho fondu. Je tam cislo uctu, castka o vyplaceni a popis, jak si to vyplaceni zadat. Jeste jsem to moc neprocital, ale prislo mi, ze by to snad mohl jit i online.
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    PROSÍM moc o radu. Potřebuju od městské části odkoupit pozemek a v případě nákupu na splátky (5 splátek, 1 ročně) mi dali úrok 3%. ALE...nesplacená částka bude úročena 3% p.a. s tím, že v případě odchylky
    diskontní sazby ČND o více než 0,5 procentního bodu může ZMČ Praha 6
    jednostranně rozhodnout o změně úrokové sazby. Můžete mi to někdo laicky osvětlit? Co je předně ta odchylka a jaká je pravděpodobnost, že ta situace nastane? Můžou to pak zvednout libovolně? Díky..pokud to patří jinam, tak mě prosím odkažte.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Trinity sporak zvysuje na 3,68 % pro pasmo do 400 tis. Kc.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PREDSEDA: Lol, a o jake nepravdive zpravy ma jit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PREDSEDA:
    To v prvních chvílích psala i Sberbank :)

Já bych tam ty peníze raději nenechával. A když, tak bych si opsal trvaláky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam