• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADAMM: Nevim, co si Air Bank stahuje, nebo ne, ale ted jsem se tam po letech prihlasil a vidim tam:

O dodání nového dokladu vás nejspíš požádáme: 11.02.2018
    Tou dobou mi asi koncila puvodni obcanka. O nic me nepozadali a zadne udaje si nezaktualizovali. Adresu bydliste i korespondencni tam mam vyplnenou starou.

...ale aspon to tam ted slo vsechno naklikat online, vcetne poslani fotky obcanky.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Prave kvuli tomu covidariu jsem si rikal, ze to uz dneska nebude problem a kazdy rekne "jasne, umime, poslete...". Naivka :)
    Zatim teda bylo nejvetsi dobrodruzstvi u Trading 212, kde mi dolozeni zmeny adresy zabralo asi 3 hodiny na chatu se supportem, zatim co u Revolutu to bylo bez problemu a navic, vypis z Revolutu byl nakonec pouzit jako "proof of address" pro Trading 212.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Air bank píše, že si to stahuje sama z registrů a není potřeba chodit:

Změna osobních dokladů (a pohlaví) | Air Bank
    https://www.airbank.cz/co-vas-nejvic-zajima/zmena-osobnich-dokladu/

Tudíž by to logicky měli umět zvládnout stejně i všichni ostatní a pokud neumí, je to jen neochota do toho investovat.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    QUIP: KB, jen zavolali ze vidi ze mam novou obcanku a jestli je vsechno v poradku. Ale je pravda ze to bylo behem covidu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DAVIDOWITCH: Ktera to byla banka?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Me posledne pri vymene obcanky (ale nestehoval sem se) banka jen rekla ze jim to nahlasil system a nic nepotrebujou..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Občanka je jedním ze způsobů, jak prokázat identitu - a je možné říct bance "ne" při pořizování její kopie (mohou si místo fotky udělat opis informací z ní). Ve smlouvě bývá povinnost sdělit (typicky do týdne) změnu údajů, ne už jak.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: To asi nebude úplně podporované... Datovka potvrdí jenom tvojí identitu, ale nic ti nebrání si sken/fotku upravit.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NAVARA: Ale nic takoveho nenabizi a trvaji na navsteve pobocky.

NELDE: Zadne uvery nemam, mam v bankach jen svoje vklady, zadne "dluhy". Ja jim ty nove udaje poskytnout chtel, ale jestli oni je nechteji prevzit na dalku, tak je holt dostanou az v okamziku, kdy tam pujdu ucet zrusit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Banky mají datovky, už je možné je ověřeně informovat bez návštěvy :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: V zásadě sice je obvykle ve smlouvě povinnost oznamovat bance změny osobních údajů (a tam změna bydliště a změna čísla OP patří), ale nemají tě moc jak postihnout - smlouvu ti za to nevypoví. Maximálně se může stát, že některé produkty nebudou plně fungovat - např. pokud pro sjednání smlouvy po telefonu je potřeba ověřit klienta.
    Bacha ale, že u některých úvěrových produktů může být za neoznámení změn smluvní pokuta v řádu stokorun.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    QUIP: Ono se dá dobře žít i bez té změny adresy. Já adresu měnila asi před pěti lety. Raifka chce osobní návštěvu, navíc si musíš zjednat termín. Na to se můžu...Změnila jsem jen korespondenční adresu a ničemu to nevadí.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: Kdybych vedel, ze to bude takove trapeni, tak bych se na to taky vykaslal a vsude si jen zmenil kontaktni adresu, protoze to jde udelat online u vsech bank :) A asi to tak nakonec dopadne,. Kdo mi umozni to udelat na dalku, ten bude mit moje aktualni udaje, kdo ne, ten bude mit smulu a dozvi se je az pri vypovedi. Ta Raiffka me irituje uz dlouho.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIP: já bance (ani jedné) změnu bydliště, novou občanku a podobné věci nehlasil... pravda, puvodni adresa pořád funguje a adresu pro zaslání karty mi naposledy ve fiu změnili po telefonu
    QUIP
    QUIP --- ---
    BUNDA: Kdyby se podivali do me slozky, tak by zjistili, ze mi nikdy nic nevnutili a nevnuti :) Takze cas jejich cloveka je bude stat zbytecne penize, ktere na me zpatky nevydelaji.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: protože na dálku ti nic nevnutí. Sází na ten osobní kontakt.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BUNDA: Me je jasny, co budou chtit, ale prave proto si rikam PROC?
    I Trinity, ktera ma internet banking jak z prelomu tisicileti to dokaze udelat na dalku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: tipuji, že si budou chtít zkopírovat OP s novým bydlištěm a také se ti pokusí vnutit nějaký další jejích produkt.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Z Raifky jsem utikal uz nekolikrat a vzdycky si me problemy najdou. Respektive klientem raifky jsem se nikdy nestal dobrovolne, vzdycky me koupili. Kdyz jsem si pak z Raifky prevedl hlavni ucet do Equa tak co? Koupili Equa .. nemam to srdce sebou vzit klienty dalsi banky ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Vymen je…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam