• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOC256: někdo určitě, já jen občas (a ani ne tak kvůli sobě, protože já u sebe peníze skoro nenosim a nepotřebuju, ale bohužel důchodci a děti o které se starám), ale právě proto musím mít v hlavě, že s kartou mBank musim vybírat víc než 1500 Kč, s AirBank a ČS jen v jejich bankomatech a Equa byla taková jistota :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER: On jeste nekdo vybira z bankomatu penize? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: Mobilní aplikace neužívám, takže neporadím (vím je, že pro platby na internetu ji mít musíš). V IB lze měnit denní limity pro výběry, platby kartou a platby na internetu. Jinak IB je takový minimalistický - asi odpovídající tomu, že tam mám běžný, spořící a kartu. Převody mezi vlastními účty jsou ihned (to mě u equy trochu štvalo).
    Ceník mají na jednu stránku. Je logické, že malá banka má málo bankomatů. 3 výběry měsíčně mi přijde dostačující (ono mít všechny a pak nechat lidi vybírat 200 denně asi není nákladově optimální).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NELDE, QUIP: A já se přidám s prosíkem o srovnání finančních nákladů při běžném používání? V Equa se mi líbí neomezené výběry z bankomatů zdarma - jakákoliv částka, jakýkoliv bankomat v ČR i ve světě. V Hello Bank jsem našel, že jsou k běžnému účtu výběry z bankomatů Hello Bank zdarma (má jich v ČR celkem 5 a dva z nich jsou v Praze) a jinak 3 výběry za měsíc z ostatních bankomatů (další pak za 30 Kč). Ale co právě nějaké praktické zkušenosti? Apple Pay i Google Pay? Schopnosti mobilní aplikace?
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Hello znam jen diky sporicimu uctu (a u nej nemam zadna ocekavani krome urokove sazby).
    Dokazal bys srovnat Hello a Equa ohledne mobilni aplikace a internetoveho bankovnictvi?

Vim, ze v dobe, kdy tu zacala Equa, tak to byla treba jedna z mala bank, co umoznovala zmenu limitu u platebnich karet jednoduse soupatkama pro jednotlive typy plateb s okamzitou platnosti, dneska uz to takova rarita neni, ale i tak to nema kazda banka. Takze by me zajimalo, co z toho, co umi Equa (v aplikaci a na webu) jde / nejde delat u Hello?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Sice nemám osobní negativní zkušenosti s RB, ale rád bych se jim vyhnul. Ale já jednal už jak vyhlásili, že to budou převádět, a založil jsem si účet v Hello. Takže můj účet u equa je teď spící - mám na něm cca 100,- - a připravený na zrušení.

Důvody pro Hello:
    - hlavní pobočku mají na Andělu kousek od mojí kanceláře (ale nebyl jsem tam - vše proběhlo po netu)
    - slušný úrok na spořícím účtě (tenkrát)
    - na rozdíl od Trinity, Creditas a dalších malých bank, za Hello stojí větší bankovní skupina, takže se dá očekávat stabilita + zrovna k BNP mám personální sympatie z dřívějška
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jsem se tak rozčílil, že jsem normálně zapomněl svoje číslo účtu, to se mi nestává :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TOOMIX: Jak si to tak čtu a čím dál víc si uvědomuju, že je to fakt pravda a ne nějakej blbej sen, tím víc je mi z toho smutno. Já vím, je to jenom blbá banka, ale když už jsem si dal tu nemalou práci najít banku, která mi fakt vyhovuje snad po všech stránkách, abych mohl utýct z Raifky, která mě fakt SRALA... a už su tam zase :-( ach jo...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: Od 14.11. může člověk začít používat kód banky 5500 a taky online bankovnictví od Raiffeisenbank. Víc info je tady

Equa bank se spojuje s Raiffeisenbank | Raiffeisenbank
    https://www.rb.cz/spojeni-equa/osobni
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256: myslel jsem to tak ze kdyz to byla novinka tak to zavadeli jako jedni z prvnich ano ted uz je to vetsinou standard (ale take ne vsude)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAGE:
    Monetnu jsem si zridil odhadem dva roky zpatky kvuli 1500 zisku nebo tak nejak. Bankovnictvi se snazilo, ale pak ustrnulo a ted cca rok jsem ho nesledoval...

Ale co zminujes "Podepisovani pres appku, Apple Pay, expresni platby, napojeni uctu cizich bank", je u jinych rozumnych bank dneska jiz standard a ne nadstandard... Tedy pokud to teprve zavadeli, tak bych byl opatrnejsi s temi superlativy...
    MAGE
    MAGE --- ---
    Moneta je fajn, co jsem mel moznost videt tak ma nejlepsi appku do mobilu a ze sluzeb tam pouzivam vetsinu toho co maji (obyc ucet, podnikatelsky, sporici, sporici podnikatelsky, podnikatelska pujcka, stavebko, euro ucet, ke vsem uctum karty) a vetsinou neni problem
    Na pobocku chodim jen z donuceni a to hlavne kvuli podnikatelskemu uctu kde ne vse jde online
    Rychle zavadeji nove veci (Podepisovani pres appku, Apple Pay, expresni platby, napojeni uctu cizich bank, komunikace pres WhatsApp/Messenger/Apple Zpravy) a celkove jsou hodne agilni narozdil od jinych
    Poplatky 0 i za vyber z cizich bankomatu
    Co jsem videl bankovnictvi KB tak tragedie, CSOB to same
    Fajn je i Hello Bank ale asi jen na to nejzakladnejsi
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Tak obecně k této diskusi: Equabank jsem měl úplně od začátku, ale jen jako záložní variantu; pořád mám jako primární mBank a možná je to zvyk, ale nijak zvlášť hrozná mi nepřijde.

Určitě bych nedoporučoval KB, to je podle mě furt děs. Fio je v pohodě, AB asi taky ok, když se od toho moc neočekává. Creditas jsem zkoušel kvůli Richee appce, a dělal jsem tam účet dceři, protože byli jediní, kdo dávali kartu od šesti let zdarma - ale je to naleštěná bída, nepřehledné, překvapivě dost věcí jsem musel řešit na pobočce, prostě pruda. S Monetou zkušenosti nemám.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    BUNDA: a v pátek lístky do cinestaru od unicredit. Jen nevím jak to bude s 2k cashback u mBank. Jestli se nebudou cukat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Toto sebemrskačství mě přestalo bavit už dávno. Tyto korporace to nijak neovlivní a uškodím jen sobě...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    QUIP: Pravda ze PPF taky rada nemam. Ale ze me budou mit hovno, tak bych to mohla brat jako zaskodnickou akci.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Hlásím, že dorazily ty 2k za založení účtu přes ČSOB Smart app.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Tak to chapu, to by ve me taky lezelo hodne dlouho. Ja tam kdysi rusil ucet, kdyz to byla jeste GE Money a to jsem jen prisel na pobocku, rekl ze chci zrusit ucet, ani se nezeptali proc a za 5 minut jsem odchazel a ucet byl zruseny.

To takovy ruseni firemniho uctu u Raifky, to byla taky radost. Rusit se musel na pobocce, lhuta pro zruseni byla mesic od 1. dne mesice nasledujiciho po vypovedi (takze to vychazelo na nejakych 43 dnu), nez jsem dosel domu, tak prihlaseni na ucet uz nefungovalo, takze jsem si nemohl ani stahnout vypis z uctu a musel znovu na pobocku, aby mi ho vytiskli. Podle ceniku za to dokonce mohli uctovat asi 400,- ale nastesti aspon na te pobocce chapali, ze neco neni v poradku "na jejich strane".
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Kdysi dávno jsem u nich rušil účet a to mi jako zkušenost do konce života stačilo.
    Příklad: dělali to papírově přes žádost dopisem (pobočka nesměla to udělat), zprocovávali ji měsíc (posláno interní poštou z té pobočky), aby mezitím započítali poplatek (3 týdny od podání žádosti) a následně účet odmítli zrušit, protože je v minusu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Pokud byla spokojenost z equa, tak proč ne mBank, ona equa od nich (alespoň mi to tak přišlo) docela kopírovala. Když nic, tak aktuálně dávají 2000 bonus za platby eKartou a 500 za mobilní bankovnictví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam