• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    BUNDA: a v pátek lístky do cinestaru od unicredit. Jen nevím jak to bude s 2k cashback u mBank. Jestli se nebudou cukat.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Hlásím, že dorazily ty 2k za založení účtu přes ČSOB Smart app.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Tak to chapu, to by ve me taky lezelo hodne dlouho. Ja tam kdysi rusil ucet, kdyz to byla jeste GE Money a to jsem jen prisel na pobocku, rekl ze chci zrusit ucet, ani se nezeptali proc a za 5 minut jsem odchazel a ucet byl zruseny.

To takovy ruseni firemniho uctu u Raifky, to byla taky radost. Rusit se musel na pobocce, lhuta pro zruseni byla mesic od 1. dne mesice nasledujiciho po vypovedi (takze to vychazelo na nejakych 43 dnu), nez jsem dosel domu, tak prihlaseni na ucet uz nefungovalo, takze jsem si nemohl ani stahnout vypis z uctu a musel znovu na pobocku, aby mi ho vytiskli. Podle ceniku za to dokonce mohli uctovat asi 400,- ale nastesti aspon na te pobocce chapali, ze neco neni v poradku "na jejich strane".
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Kdysi dávno jsem u nich rušil účet a to mi jako zkušenost do konce života stačilo.
    Příklad: dělali to papírově přes žádost dopisem (pobočka nesměla to udělat), zprocovávali ji měsíc (posláno interní poštou z té pobočky), aby mezitím započítali poplatek (3 týdny od podání žádosti) a následně účet odmítli zrušit, protože je v minusu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Pokud byla spokojenost z equa, tak proč ne mBank, ona equa od nich (alespoň mi to tak přišlo) docela kopírovala. Když nic, tak aktuálně dávají 2000 bonus za platby eKartou a 500 za mobilní bankovnictví.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Co jsi mel za problemy s Monetou? Ja tam mam asi 3 roky sporici ucty. Je sice pakarna, ze pri kazde zmene urokovych sazeb si clovek musi zalozit novy sporici ucet, ale zase to jde hned naklikat. A Vzhledem k tomu, ze u Vodafone se vytvori novy ucet platce kdyz zmenis SIPO na Inkaso, tak uz me to vlastne neprekvapuje, jak natvrdo zadratovany maji nektery instituce nektery sablony :D
    Vic nez tohle tu Monetu nepouzivam, tak jsem mozna jen nemel tu moznost na neco narazit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Nevím, co zablokují, ale chtěl jsem použít vkladomat RB (vkladomat equa fungoval) a ta služba tam pro kartu od equa nebyla dostupná. Dá se čekat, že podobné to bude i s jinými produkty - kdo nepřejde na RB řešení, tak některé služby mít nebude.
    QUIP
    QUIP --- ---
    SINEAD: Tak obecne je mi nesympaticky PPF, mam to nekde na urovni Agrofertu.
    Tenkrat me sr*li jejich zmeny podminek u sporicich uctu - protoze to byl produkt, ktery jsem tam pouzival. Takze hlasali, jak budou vzdycky 3 nejlepsi na trhu (s uroky) a bez podminek a pak zacali zavadet podminky a limity.
    Internetove bankovnictvi v prohlizeci vypadalo jak apka z Flashe, omezene na malinkaty fixni rozmer, asi 600px. Nektere veci ve formularich tam pretekaly a komunikace s jejich supportem, kde jsem se to snazil resit, byla jak mluvit do zdi.
    Mohlo se to zmenit, ale porad je to PPF a na nektere veci jen tak nezapominam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: HelloBank mám (zařízeno právě s ohledem na to, že Equa končí a RB nechci) a šlo to zařídit bez pobočky a vcelku rychle. Ale jako hlavní má stále mBank (jsem jeden z prvních klientů) a i když by hodně věcí mohlo být lepší, furt to jde.

QUIP: Monetu bych ani nezkoušel, mám rád své mozkové buňky. To už snad raději ČSOB.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    QUIP: No to jsme dva. Equa byla svetlo v tunelu.
    Heled v Monete jsem pracovala a z toho titulu tam proste nechci, byl tam taky peknej bordel. Fio mame jako drustvo a ta jejich appka mi prijde predpotopni, plus tam mam nejaky potize se schvalovanim plateb.
    Creditas bude katastrofa, mam/mela jsem tam par znamejch, imho delaj ten retail jen aby se nereklo, ze nejosu banka, jinak ucel je nejaky kseftickovani na vyssi urovni.
    Ja mam jeste mrtvej ucet u KB, kvuli bankovni identite a bezpecnostni schrance, ale tam se poustet nehodlam, pak mam Hellobank, ale to taky nema parametry hlavniho uctu, i kdyz nakonec to tak asi dopadne.

A co te sralo na ty Air bank?
    Nemohlo se to zmenit?
    QUIP
    QUIP --- ---
    SINEAD: Stejny problem v hlave resim uz od doby, co jsem se dozvedel o tom spojeni Equa a Raiffky. Stve em to i proto, ze Equa ma pro me prehledny jak internetovy bankovnictvi, tak aplikaci. Air Bank me pred lety nastvala, takze jsem tam zrusil i sporici ucet. Respektive ucet tam jeste je a je na nem 63 haleru, ale nepouzivam ho.
    Myslel jsem si, ze by sla pouzit Creditas, ale jak jejich internetove bankovnictvi, tak jejich aplikace je naprosto v plenkach (funkcnost i "rychlost")
    Uvazoval bych i o Fio, kdybych tam uz nemel firemni ucet (nechci mit vsechny ucty a karty u jedne instituce)
    A cemu bych jeste nedavno neveril, ze vubec muzu vypustit z ust - prijde zajimava Moneta. (clovek musi z hlavy vypustit blby reklamy) Tam se mi libi jejich progres s digitalizaci a automatizaci. Ucet se da zalozit online vcetne OCR obcanky atd. (zatim co jinde to trva dny, nez to nekomu prijde do schranky, podiva se na to a zadost schvali). Aplikace do mobilu tam taky neni jen nejaky nedochudce s omezenymi funkcemi.
    Ale fakt jsem z toho nestastnej. Ja byl s Equa od zacatku spokojenej .

Jak to vlastne bude s mobilni aplikaci Equa? Ta taky 11.11. prestane fungovat?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SINEAD:
    S A/B jsem spokojeny...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jinak teda co za banku misto Equa? Do Raiffky nechci, nic jim nefunguje. Nasrali me uz ted pred zmenou, prvni email a uplne mimo - ze si mam overit funkcnost svyho t-pinu a bla bla pinu, pritom ja u nich nic nemam :D...takze pocitam ze datem prevodu 11.11. mi proste zablokujou pristup ke vsemu, co na ucte Equa mam a na call centru bude apokalypsa.
    Teda asi Air bank?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    QUIP: To je divny, pritel ted menil trvalej pobyt a v Raiffce mu rekli, ze si to stahnou z registru, ze tam nemusi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mBank rozdává 2000 Kč ;)

mBank rozdává 2000 Kč na podporu bezpečných online plateb kartou. Dosáhne na ně skoro každý - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/mbank-rozdava-2000-kc-na-podporu-bezpecnych-online-plateb-kartou/
    MAGE
    MAGE --- ---
    tak nejspise mohlo za problemy napojeni Fio banky, po odpojeni vse zacalo fungovat spravne a funguje to i po naslednem znovupripojeni Fio banky
    MAGE
    MAGE --- ---
    SILVEIG: tak radsi neupgraduj =D
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    MAGE: nedělá mi problémy. iOS 15.7 verze smart banky jak ty.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Me to rovnou spadlo a objevilo se jen tlacitko "odeslat report". A tohle se mi stalo asi 2x - 3x za dobu, co jsem ji pouzil asi 4x.
    MAGE
    MAGE --- ---
    QUIP: hazi ti to nejake chyby? Treba "Omlouvame se, ale nastala neocekavana chyba. Opakujte akci jeste jednou." ?
    QUIP
    QUIP --- ---
    MAGE: Mam ji jen kratce (kvuli zmene trvaleho bydliste) a nekolikrat mi spadla (na Androidu), takze o kvalite si nedelam iluze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam