• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Taky tak, včera připsán.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Díky! Včera bonus z mBank dorazil... :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KALIBAN:
    Jak tu už zaznělo, někdy chtějí (kontrolují) kreditku se stejným jménem jako je hlavní řidič...
    ALESH
    ALESH --- ---
    BAAL: taky si myslim. Nicmene nic to nestoji si ji pujcit. A plus to je Namibiie a mam zkusenost, ze v Africe nebyvaji tak striktni. Budem mit zustatek na debitce plus hodne cashe v dolarexh. Snad to vyjde :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ALESH: Zazil jsem s fio podobnou krizi ze stejneho duvodu obohacenou o to ze meli rozbitej formular na webu a chlap na poboce rekl ze jinak nez pred web to nepujde, nicmene nakonec prisla vcas pred odletem.

Proc to ale pisu je, ze nevim zda pujcena kreditka bude mit smysl, protoze pujcovna vzdy vyzaduje aby ridic predlozil doklady a kreditku na svoje jmeno. A uz me to jednou stalo nekolik hodin na letisti v US, protoze auto jsem rezervoval ja, ale mel ho platit kamos (ja bez kreditky). Bez sim karty, bez wifi, bez auta, to byl slozite k reseni. Nakonec jsme to prevedli na moji debitku, kterou pri trose nalehani pani vzala a blokli tam zustatek. Imho ti karta s cizim jmenem bude k nicemu.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jinak jsem zadal o kredtku i Fio 27.11. a prijde mi pravdepodobne v pondeli. Tzn asi tak 4 dny po odletu. U MOnety jsem zadal online a kdyz jsem se po tydnu co se nic ndelo, byl ptat na pobocce, tak mi rekli, ze zadosti z webu se automaticky zamitaji, ze jim to nefunguje. Ale vedet ti to nedaj :D A rekli mi to v pondeli odpoledne s tim, ze mi udelaji expres za 5 dnu, ale to uz bylo taky pozde.
    ALESH
    ALESH --- ---
    KALIBAN: no budu mit pujcenou a bud doufat :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ALESH: premyslim jak bych nekomu kreditku pujcil, proti slozeni hodnoty ktera na ni je treba? nic moc nekomu ne uplne znamymu :) ale mas to vyreseny ne?
    ALESH
    ALESH --- ---
    SINEAD: Ne, treba 5 az 7 dni.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    ALESH: Co myslis pod pojmem expresne - jakoze prijdes na pobocku a za hodinu odchazis s plastem?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: to stržení jde po prvotní autorizaci (blokaci) i u debetky a to i v případě, že na účtu nebudeš mít peníze, prostě půjdeš do mínusu a bude to s tebou řešit tvoje banka.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    NELDE: Pokuty se normalne preposilaj, ty pujcovna nevybira.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Jenže ono to není jenom o pojištění auta, ale také o případných pokutách a tam deposit nepomůže - proto chtějí kartu ze které si mohou ještě půl roku strhávat.
    On je rozdíl hlavně když máš předplacenou kartu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    STARDAY:
    Dneska to je pry uz jedno, jen to pujcovny zatim nezjistily…

ALESH:
    Nekdy se to po domluve da resit tim, ze depozit jim das v cash. Ale musi mit ochotu to prijmout a nekde schranovat.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ALESH: nesouhlasejici jmeno nam nikdy nevzali. jde o to, ze si chteji zablokovat nejakou tu jistinu par tisic eur, kdyz si nekoupis nejlepsi pojisteni (a nekdy i kdyz si pojisteni koupis). a kreditka = banka te proverila a pujcovna ma sanci z tebe spoluucast dostat
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ALESH: Umi i moneta, ale myslim, ze za asi 2k.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jedem do Namibie, takze nechci nic ponechtat nahode, protoze bez 4x4 auta si tam neskrtnes.
    Dle recenzi je debetka problem, mozna ne vsude, ale chci mit jistotu. Ted jsem se docetl,ze KB umi kreditku expresne - je to sice moje asi nejmene oblibena banka, ale co se delat.
    Jinak pujceni kreditky je taky ve hre, ale tam zas muze byt problem ze nesouhlasi jmeno na kreditce a na pasu. Kamaradce takhle nepujcili auto na Islandu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Myslim, ze ty pujcovny to v systemu dokazi rozeznat, jestli je to debetka, nebo kreditka. A Casto to pak byva tak, ze s debetkou ti auto sice pujci, ale donuti te si k tomu zakoupit jeste nejaky balicek pojisteni, ktery stoji tolik, co by stalo pujceni auta s kreditkou. (my jsme neco takoveho zazili ve Spanelsku, ale taky je to pujcovna od pujcovny)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ALESH: skoro bych si ji pucil, kdyztak este mrkni na recenze ty pujcovny, ja to neudelal a BRUTALNE sem si naskocil do scamu na krete...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BUNDA: prakticky overeno, ze nekdy to jde i s tim napisem Debit. Online mi to nevzalo, ale v pujcovne offline nebyl problem
    ALESH
    ALESH --- ---
    BUNDA: mam to na obou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam