• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PATRIKCHRZ: Vcera jsem rusil ucet u UniCreditu (po doplaceni hypo u nich uz ho nepotrebuju, BTW: meho byvaleho hypotecniho bankere je tam skoda, ten byl skvely, profesionalni a proste do toho jak ta banka funguje v ostatnich ohledech vubec nezapadal) a nabidli mi 3% cashback na kartu jako retencni nabidku. No odmitl jsem, protoze jejich IB je tak strasne strasne stranse moc nahovno, ze nechci svoje utraty konfirmovat a resit pres tenhle kekel.

Otazka. Jsou takova 3% realne nekde dojednat v CR jinde? Treba podminene (realnym) obratem, ale u uctu bez poplatku za vedeni.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    Já si účet u České Spořitelny založil v létě (díky akci, kdy jsem po založení účtu a pár platbách kartou dostal 1000 Kč) a přestože to ze začátku byl trochu boj si zvyknout na George a rozchodit George Klíč na dvou telefonech najednou (všechny ostatní banky mám bez problémů jak na Androidu tak na iPhonu), tak jsem teď celkem spokojený. Využívám vlastně jen ten MoneyBack, protože je mi jedno kterou kartou zaplatím, tak proč ne tou, kde mi něco vrátí. Tudíž nic od nich nečekám, nemám tam žádné trvalé platby, neposílám od nich peníze, žádné inkasa, zahraniční platby... jen to co si tam pošlu, to kartou utratím... zatím stále poplatky 0,- Kč a dostal jsem od nich už cca 3k... takže za mě dobrý, jako takovej záložní účet - proč ne ;-)

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MLIKARNA: občas to je víc, než pár kaček - https://www.mesec.cz/clanky/unicredit-bank-prohrala-spor-musela-zpetne-vyplatit-bonusy-za-platbu-kartou/ - a to ještě nebyla moje největší rána :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MLIKARNA: Air Bank, ČS a Unicredit má stejný věrnostní program, který pro ně provozuje Dateio. Tj. seznam partnerů je stejný, liší se ale v některých případech výše bonusů. A to nejen mezi bankami, ale i mezi klienty stejné banky. Konkrétně ten Albert měl u Air Bank někdo 2 % při nákupu nad 500 Kč a jiný 5 + 5 % při libovolném nákupu. A každý měsíc se to mění. Kdo má všechny tři banky, může vždy mrknout u které má pro konkrétního obchodníka nejlepší nabídku.
    Občas jsou "těžkokaliberní" nabídky, jako třeba u ČS, která dávala 20 % za nákupy v Albertu a Globusu všem klientům.

Těch 20 % u Alberta už dávalo smysl, ty 2 % moc ne, protože u Alberta jsou ceny obvykle vyšší. Před Vánoci měla zase akce Hello Bank - 10 % ve všech hyper a supermarketech a pak taky obdobnou akci pro drogerie a lékárny. Na rozdíl od Alberta se to ale nemuselo "zapínat".

Samozřejmě ideální je "vratka všude". Ta ČS Transparentní kreditní karta má 1 % ze všech plateb přes Internet (do čehož se počítá i nabíjení Revolutu :D ).

Tak každý si vybere banku dle svého gusta, já se snažím těžit ze systému co nejvíc. Výhodné kurzy, výhodné úroky, bezplatné výběry z bankomatu (zejména v zahraničí), různá pojištění ke kartě, vratky za platby,...
    Tohle když shrnu, tak mi AirBank nepřijde extra zajímavá. Na špičce není v ničem. Kurzy dost špatné, poplatek za výběr z bankomatu (zejména mimo Evropu) vysoký, služby ke kartě v ceně žádné a ani za peníze to není žádná hitparáda, IB mi moc nevyhovuje (ale jsou horší), třeba mi vadí nově zavedený limit na okamžité platby jen 50 000 Kč (naopak jiné banky z původních 100 000 Kč zvyšovaly). Má ale velmi dobrý marketing a i klientsky vstřícný přístup.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: tak když teď měla spořka v Albertu 20% kickback (byť to teda bylo max 750), tak to jsem i já, jako jejich věčný hejtr musel uznale pokývat hlavou ;-) Air bank měla myslím 2% a to je trochu jiná liga. předtím měli 15% v Globusu a Albertu.

Díky programu Moneyback mohou klienti získat až 20% odměnu za nákupy potravin i dalšího zboží. Spořitelna tak chce pomoci zejména nízkopříjmovým klientům | Česká spořitelna
    https://www.csas.cz/cs/o-nas/pro-media/tiskove-zpravy/2022/12/01/diky-programu-moneyback-mohou-klienti-ziskat-az-20-odmenu-za-nakupy-potravin-i-dalsiho-zbozi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jen report. Dneska jsem menil mobil. Byl to iPhone za iPhone. A A/B, ERST, Moneta, mBank i Revolut prosli testem privetivosti teto zmeny na vybornou.

Kazda spolecnost jiny pristup, ale zadna me nenutila jit do internetoveho bankovnictvi na PC. mBank me nutila telefonovat a trochu striktni psani rodneho cisla, ale nic co by se nedalo prezit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MLIKARNA:
    já toto používám u A/B, kterou mám jako primární. Myslel jsem to tak, že nebudu při placení kontrolovat která karta mi dá nejvíce zpět. Ale chápu a respektuiji, že pro někoho to je sport.

V CR proste A/B
    V zahraničí REV - ano uvědomuji si jeho neduhy. Proto tam mám max 10000 Kč a 1000 €.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    vratky mají třeba u Alberta slušné, ale nepoužívám. Nehoním se za drobnými...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Pokud jsou někde tzlačítla mimo viewport, tak je to špatně. Ale asi jsem na to nenatrefil a nebo mě to nesralo...

Ale pokud si vyfiltruji posledních pár nářků na mBank, tak třeba takto:
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]

A to to fakt moc nevyužívám...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    PATRIKCHRZ: já se nehonim za pár kackama, sem spoko s produktem i benefitama a navrch pěkná karta :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MLIKARNA: já bych raději hnusnou kartu s dobrými kurzy a nějakými vratkami :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Co myslíš tím "štěk v pseudoadresáři"?
    Vadí mi hodně věcí, třeba to, že nová verze moc nepodporuje oblíbené příjemce.
    V georgi mi nejvíce vadila tlačítka mimo obrazovku (bez posuvníků), protože kolem všeho byly nesmyslně veliké okraje. Nemožnost výběru z adresáře - jenom psudo full text hledání. Špatné hledání v historii. Naštěstí to nemusím užívat. Používal jsem ČS před 20 lety a přišlo mi teď o řád horší - sice "hezčí vzhled", ale užití horší.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Erste Premier mám také a na to, na co je používám, dobrá. Super cestovní pojištění na 100 000 000, které zahrnuje i potápění, 6 vstupů do Lounge Key salonků (plus neomezené v Praze na obou terminálech, při letech v rámci Schengenu privátní odbavení), zadarmo super. A k tomu 3 kreditky od "plebs ČS" , kdy každá mi měsíčně dává 350 Kč na odměnách. To ten George přežiju :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já jsem velký fanda Fio, kvůli jejich IB, mám ji jako hlavní banku. Ale kurzy nemá nic moc. Já to řeším platbou Hello kreditkou, která má kurzy čistý MasterCard, což v testech vychází lépe, než Revolut a navíc má tu a tam nějaké vracecí akce (třeba před Vánocemi 10% v hyper-super). Ale kreditku nemusí každému dát, nepracujícímu už vůbec.
    Pokud by to tedy měl být jediný účet, tak mBank s kartou Svět (lepší kurzy), i když jejich IB mi VELMI nevyhovuje. A má i solidní spořák (mSpoření).

Marná není ani Creditas, možnost výběru eur v hotovosti na pobočce za 10 korun je na našem trhu unikátní
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Ano myslím George jak na PC, tak v mobilu.

Trumfneš třeba nutnost každý štěk mít v nějakém pseudoadresáři? Nebo nemáš žádný reálný každodenní případ nesmyslu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Erste myslíš ČS jejich Georgem a IB za trest?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    1/ bavíme se o ZÁLOŽNÍ bance ne?

2/ nejsou 3 nejlepší, ale 3 ze 4 které řadím přes mBank - AirBank (bez kompromisů), Erste, Moneta - neříkám že jsou nejlepší, ale nenarážím tam na tolik klacků pod nohama jako v mBance.
    C8400
    C8400 --- ---
    SILVEIG: to by mě taky zajímalo. trochu jsem googloval. co toto: https://www.bunq.com/plans/easy-savings
    žádné poplatky, 1.31% p.a.
    C8400
    C8400 --- ---
    ZAPPO: existuje na to tolik názorů kolik bank, možná i více :-)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Nějak slušně úročený eurový účet najdu v některé z bank? 0,01 % mi jako slušný úrok nepřipadá (ČSOB a Moneta)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam