• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    R_G: mail o zvýšení dostali jen vybraní klienti
    R_G
    R_G --- ---
    Trinity zvyšuje úroky na spořáku na 6,08%
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    nemate nekdo tip na crypto kartu, ktera je dnes vyhodna? Tj. ma nejaky rozumny cashback a nemusim tam stashovat tokeny za nesmyslny penize?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdyby někdo chtěl zkusit mBank a získat bonus 1500 (500 pošlu já ze svého):
    Doporučte mBank. Stačí, když si váš přítel založí účet, jako promokód uvede vaše telefonní číslo a pak už jen zaplatí mobilem.
    Potom vám oběma na účet přiletí tisícovka. Doporučit a získat odměnu můžete letos celkem 10x. Tak do toho!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska me prekvapil George. Prevadel jsem nejake zbyle halire z uroku na sporak a tim ze jsem netrefil sporak ale vybral jsem stejny ucet. Tak krasne mi dovolil projit az do konce. Jen pak u platby se objevilo, ze neprobehla :-).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    PAKOK: Ja jako OSVC podal formularovou zadost datovkou, zaplatil 100 Kc na ucet a za dva tydny jsem to mel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: nemusíš, pokud ti nevadí platit 19 % slovenskou daň. Já to včera zjišťoval po telefonu, co vše bude potřeba a nejdříve se mě pracovnice FÚ snažila odradit, že je to moc složité a že je nutné dokládat spoustu dokladů,..., ale když jsem se nedal, že je chci tedy vyjmenovat, tak jsme skončili u kopie občanky, pracovní smlouvy, potvrzení o zaměstnání a žádosti o 1 větě a 100 Kč kolek. Tak jsem to včera sepsal a dnes odnesl na FÚ. Do dvou týdnů bych měl to potvrzení dostat poštou, tak uvidíme.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Mě od VUB právě odradila potřeba řešit s FU nějaké potvrzení. :-/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    Já měl původně napsanou větu, že jejich IB je hrůza a že není třeba to opakovat. Ale pěkně jsi to shrnul...

Tedy teoreticky 36*500 Kč nemusí úplně urazit. Aktuálně mám u A/B 5% do nějaké omezené výše. Něco mám u té ERSTE, ale tam to mám s nějakým bonusem nad 5% jen na tři měsíce - pak se uvidí.

No zatím přemýšlím, ale asi u mě zvítězí lenost a vykašlu se na to...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Ja jsem teda vloni v lete ucet u unicredit zkusmo zalozil, kdyz jsem s nima resil nejakou nabidku prace u nich, a pak jsem byl z toho, jak otresna banka to je, dost konsternovanej. Divnej netbanking, neuplny a protichudny informace od lidi na pobockach, jejichz navsteva sama o sobe byla jakymsi bizarnim exkurzem do minuleho stoleti, bordel ve vsem, vypoved jedine zase navstevou pobocky (i kdyz zakladat umi i online s overenim id pres webku). Vyzkousel jsem radu bank na trhu, ale nic strasnejsiho nez unicreditbank si asi nevybavuju.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    PATRIKCHRZ: Za těch 0,35% mi to úplně nestalo. IB je divný ale dá se to. 500 cashback je dobrý protože stačí utratit 15fis a je to, krom toho je to myslím časově omezeno, tak to pak zruším a čau.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    KOC256: potom, co jsem kdysi podobnou akci úspěšně vyzkoušel já - https://www.mesec.cz/clanky/unicredit-bank-prohrala-spor-musela-zpetne-vyplatit-bonusy-za-platbu-kartou/, tak dost změnili podmínky. Do podmínek přibyly tyto dva odstavce:

4.4. Maximální částka odměny je 500 Kč za měsíc.
    4.5. Odměna nenáleží za transakce obsahující výběry hotovosti, platby u kurýrních společností (Česká pošta, DPD, PPL atd.), nákupy kryptoměn
    a peněžní a měnové převody.

Jinak není moc o co stát. Jejich IB je hrůza a děs, neumí ani okamžité platby.
    Co se týče úroků, včera jsem dokončil založení účtu u VÚB, kde je standardně úroková sazba 6,15 %, s bonusovým kódem, který jsem dostal, mám 6,35 %, dnes si jdu na FÚ vyřídit potvrzení o daňovém domicilu, abych neplatil slovenskou daň.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    NELDE: Který nejsou nic moc 😂 ale kino a spořák dobrý...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Elektrické zubní kartáčky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAYUZ: Co je v tom balicku?

Jelikoz splnuji ERSTE premier kriteria, tak toto me zatim nechalo klidnym.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    KOC256: Balíček za 2500 navíc a ještě i 12 vstupenek do kina při měsíčním příjmu 40tis z cizího uctu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KOC256: Je to omezený úročení do výše vkladu 0,5 mil. :-/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ucty/ucty.html

6% urok
    3% cash back na rok

Blize jsem nezkoumal. Jiste nekdo udela.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Díky, koukám na tu Comdate a líbí se mi. Má i demo, tak zkouším jak se chová a jak vypadá, a za mě dobré.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MICKEY_MOUSE: pays jsou hlavně drahý jako prase, aspoň když jsem si dělal kdysi rešerše na brány tak mi vyšli jako jedni z nejdražších. Doporučim comgate, poplatky jsou tak poloviční, integrace v pohodě a i jejich support se smeká. mam to na dvou eshopech zhruba dva roky a vše ok. Jinak tenhle dotaz je asi spíš do auditka o eshopech
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    mám dotaz ohledně platební brány. Na svém mini eshopu s obratem pár desítek tisíc měsíčně nabízím své služby (cca sedm položek; jede to na Wordpressu, Woocommerce). Pro platby používám platební bránu pays.cz. Byl jsem úplně spokojený až do chvíle, kdy jsem si aktivoval platby přes GooglePay a ApplePay. Rozhraní brány je tak nanicovaté, že tam ty metody nikdo nenajde, jsou nesmyslně zahrabané a člověk se na ně musí proklikat, což neudělá, protože jej to vůbec dělat nenapadne. Psal jsem jim, leč s tím prý nic nenadělají, je to věc banky, se kterou mají smlouvu.

Hledám proto vhodnou alternativu pro mé potřeby. Jednoduchá brána, pro kterou jsem i se svým minieshopem smysluplná cílovka, a která kromě platby kartou nabízí i Apple/Google Pay smysluplným rozhraním, kde jsou všechny metody hned vidět.

Píšu sem dřív, než začnu googlit a studovat jednu bránu vedle druhé, třeba mi pomůžete zúžit výběr informací, co by pro mě být mohlo anebo naopak nemohlo. To by mi moc pomohlo. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam