• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CERMI_FOX: úroková sazba se ukáže, až když budou na účtu nějaké peníze (klidně koruna), resp. druhý den poté, co jsou peníze na účet připsány

No, je to, řekněme, náhrada ING konta, kdo ho pamatuje, taky ví, že to nic neumělo a i jejcih IB za moc nestálo :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Ad password manager - ani když se užije auto-type? Mně na aplikace, které nedovolují copy-paste funguje dobře.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ta VUB banka je ale středověk:
    * přihlašování nějakým jejich číslem
    * formulářové pole pro vyplňování sms klíče, kde se jednak vyplňuje jen část klíče, jednak za každým znakem musím počkat asi sekundu
    * heslo nesmí obsahovat mezeru a délka omezená shora (!!!) - ale neřekne to, jen vypíše "there are errors in the form. Fix them"
    * heslo nejde při nastavování zkopírovat z password manageru

Je normální, že ten spořící účet vypisuje úrok 0% p.a. a odkaz na obchodní podmínky vede do chyby 404?
    BAAL
    BAAL --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to na trinity taky:)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    No 1-2 pracovní dny jde ještě přežít. Díky za info. Zase se nebudu muset doprošovat lepší sazby u stávající banky...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...nevýhoda je, že převody trvají kolem 2 pracovních dnů
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: v korunách
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: a vedení účtu je v Kč nebo Eurech?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CERMI_FOX: s tím účtem je to složitější. Tvůj účet je slovenský, tj. máš slovenský IBAN. Nicméně můžeš si tam poslat platbu přes sběrný účet VÚB v ČR (kód banky 6700), stejně tak, když si dáš převod v CZK ze svého účtu, dorazí to ze sběrného účtu. Což má i jednu výhodu, nevypadá to jako platba z tvého účtu, docela výhodné pokud chceš někde "vyrábět obrat", aby to nevypadalo moc okatě.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PAKOK: připojuju se k prosbě, Trinity mě tím svým tajnůstnářstvím rozčiluje, zkusím VUB :)
    Btw ten účet je normálně český, v CZK a převody z/něj na CZK účty v CZ bance jsou brané jako tuzemské?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Tak Raiffka se zas predvadi, o vikendu appka out, v pondeli rano appka out. Jsem rada, ze jsem od nich zdrhla.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Je někde dostupný ten kod na 6,35%?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    C8400: https://www.mydealz.de/deals/jt-direktbank-tagesgeld-25-pa-garantiert-bis-zum-30062023-monatliche-zinszahlung-2138301

Bohužel už jsem zjistil, že to nezřídí. Česká J&T mi to nezařídí a německá chce bydliště v Německu.
    C8400
    C8400 --- ---
    PATRIKCHRZ: Mas k tomu nejaky odkaz? Kdyz kliknu na "de" na webu, tak tam k tomu nic nevidim.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: přesně, s kódem úrok 6,35 %, denní připisování úroků a navíc, když si vyřešíš to potvrzení od daňovém domicilu a budeš podávat daňové přiznání, tak i vyšší bonitu u banky při žádosti o úvěr (přijaté úroky se budou počítat jako příjem).

Ale co my, milionáři, kteří nechtějí v žádné bance přes 100 000 EUR. Holt musíme vzít za vděk i dalšími bankami i když je s tím drbání :D
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Když vidím co je s Trinity za drbání, tak si sna i založím tu VUB :-D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Kecám, i na těch 6,08% mi přišly oficiální podmínky, které jsou, že musíš splňovat podmínky pro těch 5,68 % a musí ti přijít e-mail od Trinity :-D.

"Individuální podmínky, resp. úroková sazba dle bodu 4 těchto Individuálních podmínek, je automaticky platná pro klienty, kterým byl již zřízen účet uveden v bodě 3 těchto Individuálních podmínek, a kterým byly zaslány prostřednictvím Registrovaného e-mailu (případně jim byly předány jiným prokazatelným způsobem) tyto Individuální podmínky."
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Třeba teď jim na stránkách k 5,68 % visí:

"Dále je akce určena pro stávající i nové klienty (fyzické osoby), kteří si od 10. 8. 2022 zřídili účet uveden v bodě 3 těchto Podmínek a následně na tento účet realizovali tzv. nový vklad. Za nový vklad (vklad hotovosti nebo příchozí úhrada v CZK) je považována pouze taková výše objemu prostředků připsaných na nově zřízený účet, o jakou dojde k navýšení celkového zůstatku na všech vkladových/spořicích účtech klienta. Rozhodným dnem pro posouzení navýšení zůstatku dle předchozí věty je 9. 8. 2022."

A my tu řešíme akci 6,08 %, pro kterou snad Trinity ani žádné oficiální podmínky nemá, takže s tebou může vyjebat ještě lépe :-).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZAPPO: Přesně tak, já hned jak jsem zachytil první zprávy (tj. v půlce února), že vybraným klientům zvyšují, tak jsem hned peníze vybral jinam. Nabídka sama nepřišla, ale založení nového účtu funguje a peníze jsem tam zaslal zpět (ještě s něčím navíc)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Nevím, co řešíš. Pokud ti jeden den z účtu odejde třeba 500 tis. Kč a za týden se ti tam vrátí podobná suma, tak je poměrně jasné, co se děje, obzvlášť po diskuzích se zaměstnancem banky o úročení. Podmínky pro to úročení stanovují oni, takže tě mohou poslat do háje poměrně jednoduše.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WYMA: z minulých akcí z metody pokus-omyl vyzkoušeno, že když to z Trinity převedeš do banky A, z té do banky B a z té zpět do Trinity, berou to už jako nový vklad.

Druhá varianta je nejdříve převést nový vklad na nový účet a až poté vybrat ten starý.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    WYMA: To je fakt divny. Ja teda pred nejakou dobou prevedl penize z Trinity na Maxbank, takze mi nedavno sami emailem napsali, ze mi nabizi tech 6,08, tak jsem to zase prevedl zpatky.
    Zajimavy efekt co na sobe pozoruju - driv bych tohle proste nedelal, ale jak jsem s tim ten oser podstoupil jednou, tak ted to proste prevedu mezi svacinou a dovarenim caje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam