• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Bacha, že auto-type jede klávesově, nikoli znakově. Tedy změna na anglickou klávesnici změní text.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NELDE: to už bylo složitější než si vymyslet rychle zapsatelné heslo a prostě to napsat na klávesnici (ála takové to blue battery staple horse), tak jsem se s tím nedělal :-) Jinak heslo bylo vidět v devtools jako hodnota inputu, odtamtud šlo kopírovat už normálně, na to jsem ale přišel, když jsem zkoumal, jaký znak se tomu šelmostroji nelíbí
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Ani custom? S užitím funkce delay?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NELDE: keepass to nezvládl, možná jsem se málo snažil
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Ad password manager - ani když se užije auto-type? Mně na aplikace, které nedovolují copy-paste funguje dobře.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ta VUB banka je ale středověk:
    * přihlašování nějakým jejich číslem
    * formulářové pole pro vyplňování sms klíče, kde se jednak vyplňuje jen část klíče, jednak za každým znakem musím počkat asi sekundu
    * heslo nesmí obsahovat mezeru a délka omezená shora (!!!) - ale neřekne to, jen vypíše "there are errors in the form. Fix them"
    * heslo nejde při nastavování zkopírovat z password manageru

Je normální, že ten spořící účet vypisuje úrok 0% p.a. a odkaz na obchodní podmínky vede do chyby 404?
    BAAL
    BAAL --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak to na trinity taky:)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    No 1-2 pracovní dny jde ještě přežít. Díky za info. Zase se nebudu muset doprošovat lepší sazby u stávající banky...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ...nevýhoda je, že převody trvají kolem 2 pracovních dnů
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: v korunách
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: a vedení účtu je v Kč nebo Eurech?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CERMI_FOX: s tím účtem je to složitější. Tvůj účet je slovenský, tj. máš slovenský IBAN. Nicméně můžeš si tam poslat platbu přes sběrný účet VÚB v ČR (kód banky 6700), stejně tak, když si dáš převod v CZK ze svého účtu, dorazí to ze sběrného účtu. Což má i jednu výhodu, nevypadá to jako platba z tvého účtu, docela výhodné pokud chceš někde "vyrábět obrat", aby to nevypadalo moc okatě.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PATRIKCHRZ:
    PAKOK: připojuju se k prosbě, Trinity mě tím svým tajnůstnářstvím rozčiluje, zkusím VUB :)
    Btw ten účet je normálně český, v CZK a převody z/něj na CZK účty v CZ bance jsou brané jako tuzemské?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Tak Raiffka se zas predvadi, o vikendu appka out, v pondeli rano appka out. Jsem rada, ze jsem od nich zdrhla.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Je někde dostupný ten kod na 6,35%?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    C8400: https://www.mydealz.de/deals/jt-direktbank-tagesgeld-25-pa-garantiert-bis-zum-30062023-monatliche-zinszahlung-2138301

Bohužel už jsem zjistil, že to nezřídí. Česká J&T mi to nezařídí a německá chce bydliště v Německu.
    C8400
    C8400 --- ---
    PATRIKCHRZ: Mas k tomu nejaky odkaz? Kdyz kliknu na "de" na webu, tak tam k tomu nic nevidim.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: přesně, s kódem úrok 6,35 %, denní připisování úroků a navíc, když si vyřešíš to potvrzení od daňovém domicilu a budeš podávat daňové přiznání, tak i vyšší bonitu u banky při žádosti o úvěr (přijaté úroky se budou počítat jako příjem).

Ale co my, milionáři, kteří nechtějí v žádné bance přes 100 000 EUR. Holt musíme vzít za vděk i dalšími bankami i když je s tím drbání :D
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Když vidím co je s Trinity za drbání, tak si sna i založím tu VUB :-D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Kecám, i na těch 6,08% mi přišly oficiální podmínky, které jsou, že musíš splňovat podmínky pro těch 5,68 % a musí ti přijít e-mail od Trinity :-D.

"Individuální podmínky, resp. úroková sazba dle bodu 4 těchto Individuálních podmínek, je automaticky platná pro klienty, kterým byl již zřízen účet uveden v bodě 3 těchto Individuálních podmínek, a kterým byly zaslány prostřednictvím Registrovaného e-mailu (případně jim byly předány jiným prokazatelným způsobem) tyto Individuální podmínky."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam