• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    GHOSTSTALKER: To vím. Mě jde o ji likviditu. SVB se taky předpokládá že uspokojí většinu, ale federálové se zaručili za všechno i nad ten limit 250k aby předešli krizi likvidity. Dovedu si představit že jestli měl někdo u Sberbank stovky mega a furt na ně čeká, má dost problém i když je nakonec dostane
    YARIN
    YARIN --- ---
    YARIN: duvod minusu? Nakej fanda ruska ve valce nebo co krista
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PATRIKCHRZ: no počkej, ale to jsi nikde nepsal, že to musí být v IB :).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CAMELLA: mám téměř všechny banky u nás a u žádné jsem tuto možnost v IB nenašel. Ano, pokud zakládám nový účet, tak mohu vybrat přenesení transakcí spolu se zrušením účtu, ale u již existujícího účtu kliknout, že chci zrušit účet u jiné banky?
    Pokud o nějaké víš, klidně napiš konkrétně spolu s tím, kde to v IB je, myslím, že to ocení víc lidí
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DAVIDOWITCH: Ale prd. Predpoklada se, ze vetsina pohledavek bude uspokojena.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: respektive, uměly to v letech 2014 a 2015, kdy jsem to viděla na vlastní oči, tak předpokládám, že to umí i dnes, na čba je napsané, že to umí všechny retailové banky v čr
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PATRIKCHRZ: ano, opravdu. A dělají to běžně.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Jak to vlastne vypada s tim zbytkem Sber? Furt se ceka a predpokladam ze stat pomohl krajum s likviditou a ostatni maj smulu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jenom doufám, že tam někdo nemá více než je limit pro pojištění vkladů - pokud půjde R-fuj cestou Sběr, tak by na ty peníze mohli čekat docela dlouho.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak zrušeno po telefonu, pan byl ochotný, jen to trvalo. Doporučuji vytrvat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CAMELLA: opravdu umí všechny banky zrušít účet u jiné banky (bez převodu?). Já vím právě jen o Air, kde lze účet zrušit v jiné bance bez toho, aby si člověk zakládal nový účet a převáděl příkazy
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak volám R-fuj bance, že to budu rušit. Prý jedině na pobočce. Na mojí reakci, že to jde vzdáleně slečna něco našla a ptá se na aktivní aplikaci. Když nemám, tak opět mluví o pobočce. Že prý jedině ze zahraničí to jde vzdáleně. Tak říkám, že když to jde ze zahraničí, proč ne z ČR. Tak říká, že přes bankéře. Když jsem řekl, že jsem ho nikdy neměl, tak mi chtěla diktovat kontakt. Nechal jsem si ho poslat do emailu - snažila se mi vnutit SMS, ale nakonec souhlasila s emailem. Pokračování příště.
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZBYNEK: ja rekl, at udaj duvod zruseni uctu ze jsou porad v Rusku a bylo. Mel jsem equ, tak jsem vsechno preved pryc a zrusil to.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Je povinný viz https://www.banky.cz/slovnik/kodex-mobility-klientu/
    Nicméně, některé banky ten postup mají strašně kostrbatý a airbank to na zvládnuté výborně. Až na to, že je to hodně zakopano v menu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NELDE: umí to všechny banky, pokud vím (možná nějaká mladší, menší ne, ale jinak už je to x let běžná věc)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: o jiné, co by to takto lehce uměla, nevím
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mno, nicméně pokud se ty účty budou rušit hromadně a lidé o tom, budou psát na internetu, tak to nějaký efekt mít bude.

HOLAKAC: Nemám login do bankovnictví a nemám ani bankéře. Ale možná bych se mohl konečně přihlásit (-;

PATRIKCHRZ: Umí to i jiné banky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: jo a až budu na odchodu, tak se jim vyseru na tepich. (i to první bylo myšleno ironicky, příště to k tomu radši připíšu. jsem si vědom, že jouda na pobočce - jakož i CEO české RB - mají vliv na odchod z Ruska stejnej jako já, tedy limitně se blížící nule.)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    a co, aspoň vyzkouším zrušení účtu přes bankovní mobilitu u AirBank (umí zrušit účet u jiné banky, aniž by se musel zakládat účet nový)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Těm lidem na pobočce to teda fakt nandáš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam