• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    YARIN
    YARIN --- ---
    ZBYNEK: ja rekl, at udaj duvod zruseni uctu ze jsou porad v Rusku a bylo. Mel jsem equ, tak jsem vsechno preved pryc a zrusil to.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: jo a až budu na odchodu, tak se jim vyseru na tepich. (i to první bylo myšleno ironicky, příště to k tomu radši připíšu. jsem si vědom, že jouda na pobočce - jakož i CEO české RB - mají vliv na odchod z Ruska stejnej jako já, tedy limitně se blížící nule.)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Těm lidem na pobočce to teda fakt nandáš...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HOLAKAC: mám pobočku dva baráky od kanclu. aspoň se tam poprvé podívám a řeknu jim to, budu z toho mít takový hřejivý pocit, že jsem jim to nandal :P
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ADAMM: dá se po mailu bez nutnosti návštěvy, rušil jsem jí před cca 14ti dny. Stačí se lognout do bankovnictví, najít si kontakt na "svého bankéře" a napsat/zavolat mu ať to zruší. Pošle ti dokument do IB a to je celé.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Ukrajinci zařadili Raiffeisenbanku mezi sponzory války | TN.cz
    https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/496444-ukrajinci-zaradili-raiffeisen-banku-mezi-sponzory-valky

Já tam teda nic nemám (účet mi "vznikl" kvůli ING, ale už jsem peníze převedl pryč), ale příští týden tam zajdu a zruším to úplně a budu mít dobrý pocit :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Raiffka měla odstávku o víkendu, teď bude v sobotu dalšínodstávka, tohleto je hrozná banka
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TBC: Fio 3%
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PESAN: no když jsem hejtoval jejich IB, tak mi psali, že bude nový (čili nejen appka) - ale úplně si nedovedu představit, že by mohlo vyprodukovat něco ještě horšího než současný stav :/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PESAN: co se spojili s EquaBank... ano jsou k hovnu, všechno jsem si převedl k AirBank a na Raiffku budu posílat jen peníze na hypotéku. Jakmile to doplatim, tak u Raiffky všechny účty zrušim
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PESAN: Akorat ze aplikace Raiffky nefunguje uz asi od doby, co vznikla :D
    PESAN
    PESAN --- ---
    Jestli nadáváte na aplikaci Raiffky, že nefunguje po tom, co se spojili s AirBank... tak Vám mohu dát insider informaci, že Komerční banka bude mít novou aplikaci a brzo ji budou nasazovat a podle stavu ve kterém to je, tak to taky bude docela slušný průser.
    MAGE
    MAGE --- ---
    TBC: nevim jestli to uplne sedi ale u Monety je ucet pro podnikani se 4% na sporicim uctu
    Konto PRO podnikání | MONETA Money Bank
    https://www.moneta.cz/ucty-a-karty/konto-pro-podnikani
    TBC
    TBC --- ---
    Je nějáká banka, která aktuálně nabízí nějaké rozumné zhodnocení na účtu či spořícím účtu pro právnickou osobu?
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    No tak to jste úspěšnější než já. Já se dostal ke zřízení účtu, nahrál foto 2 dokladů a pak to po mě chtělo udělat foto a s tím jsem se na notebooku lenovo zaseknul. Vypnul jsem Adblock a zároveň povolil jednorázové opravnění na použití kamery, ale obraz to nesnímá. Po 15 minutách na infolince mi řekli ať jim pošlu screen shot obrazovky :-D

TVL to je mazec :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PATRIKCHRZ: ok, už jsem si tam poslal nějaké peníze, uvidíme, jestli se to rozjede. Já tam hodlám převést peníze z trinity a nechat ležet, takže kvalita IB jako taková mě zas tolik netrápí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CERMI_FOX: úroková sazba se ukáže, až když budou na účtu nějaké peníze (klidně koruna), resp. druhý den poté, co jsou peníze na účet připsány

No, je to, řekněme, náhrada ING konta, kdo ho pamatuje, taky ví, že to nic neumělo a i jejcih IB za moc nestálo :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Stejne je to stredovek - maji tam ochranu, aby uzivatele nezkopirovali chybu, ale zcela pomijeji password managery.
    Delka hesla take nema co byt omezena, to se preci ma zahashovat na klientove strane, takze pokud tam pastne celeho Shakespeara, uvari se jeho poc, ne server.

EpicGames napr. se snazi aktivne blokovat password managery jako takove, protoze to nepovazuji za good security practice :) Overeno na jejich supportu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Bacha, že auto-type jede klávesově, nikoli znakově. Tedy změna na anglickou klávesnici změní text.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NELDE: to už bylo složitější než si vymyslet rychle zapsatelné heslo a prostě to napsat na klávesnici (ála takové to blue battery staple horse), tak jsem se s tím nedělal :-) Jinak heslo bylo vidět v devtools jako hodnota inputu, odtamtud šlo kopírovat už normálně, na to jsem ale přišel, když jsem zkoumal, jaký znak se tomu šelmostroji nelíbí
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Ani custom? S užitím funkce delay?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NELDE: keepass to nezvládl, možná jsem se málo snažil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam