• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    87HIGHFLYER: Na kreditce máš úrok 0%, když ji každý měsíc včas splatíš - což není problém, protože ty peníze máš na spořícím účte. Jakmile je splatíš, můžeš je obratem znovu vybrat a uložit na spořící účet.
    Na spořícím účtu máš úrok třeba 6.35%, což ti za rok udělá ze zmíněných 300k třeba 16200 CZK. To vše za 12x za ten rok přijít k bankomatu v rámci pochůzky po městě a dvě transakce mezi vlastními účty v mobilu měsíčně.

Jestli to dá dohromady hodinu čistého času? 16k/hod čistého zisku nezní zle :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Mimochodem, pokud byste chteli nabijet revolut v jine mene nez je euro/czk, lze to udelat bez poplatku. Staci mit tu ne euro/czk kartu v apple/google pay a nabijte timto zpusobem. V ostatnich pripadech je to vetsinou zatizeny poplatkem (zalezi jaky iban ma vas revolut ucet)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAVARA: ja jsem asi uplne blbej, ale mohl bys prosim vysvetlit k cemu je to dobry a jak to funguje?:) Prijde mi to jak perpetum mobile nebo ten vtip jak politik bere penize z nocniho stolku, kam je dava manzelka a manzelce je dava politik:D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: jednu dobu to měla dokonce většina bank, ale často to "zabily" tím, že za výběr z bankomatu byl vysoký poplatek, který v podstatě nahradil úrok - třeba zrovna Moneta, proto byl potom takový poprask, když šlo z bankomatu posílat platby i z kreditky, ale nulový úrok zůstal. A proto to pak bylo zrušeno.
    Kamarád měl kdysi vysoký limit u Zuno a přesně tohle dělal - dával peníze z kreditky na spořák.

Takže "se hledá" banka, která má zároveň bezplatný výběr z bankomatu a bezúročné období. Aktuálně vím právě jen o ČSOB, tedy alespoň u Premium účtu.

Bohužel se tyhle informace dost špatně hledají, ale podle letáku by stejné podmínky (tj. bezúročné období a výběr zdarma) měl platit i pro World Elite kreditku Komerční banky
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Našel jsem ČS, že to má (-; a RB a mBank nemá.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: žil jsem v tom, že to bezúročné období se nepočítá na výběry, to je pro mě novinka... má to ještě někdo kromě ČSOB? tam se mi nechce lézt ani omylem, ale kdyby to šlo někde jinde, kde by se mi to tak neeklovalo, tak bych to snad i prubnul :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    E42: třeba Hello všechny quazicash transakce (dobití Revolutu, platba Twista, platby na poště) úročí
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: za převod z kreditky ČSOB je poplatek 150 korun, už jsem se jednou spálil. Výběr z bankomatu je zdarma
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZBYNEK: Jaky limit?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    E42: Až na to, že tam narazíš na měsíční limit Revolutu (pokud si nemáš placený tarif).
    E42
    E42 --- ---
    NELDE: Úplně asi nevím, co tím chceš říct, ale když dobíjím Revolut z kreditky mBank, tak se to zaúčtuje jako normální platba na internetu. Šlo mi ale hlavně o to, že ta Patrikova oblož se spořákem dotovaným z karetního úvěru jde realizovat i bez použití výběru z bankomatu, tedy prakticky přes jakoukoli kartu s bezúročným obdobím. Jestli to crcání stojí za to, je už věc jiná.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kdysi to stejně fungovalo u kreditek GE Money a když se to rozmohlo, tak tu možnost zrušili. Šlo to poslat z kreditky přes jejich bankomat na bankovní účet a počítalo se to jako platba tedy normálně s bezúročným obdobím.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NELDE: platí to i pro online, už několikrát jsem úspěšně reklamoval nedodané/špatně dodané zboží.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Jsem zvědav, jak by banky zareagovaly, kdyby to tak dělalo více lidí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    I když tedy pokud to lze udělat převodem, tak lze celou tu šarádu s bankomatem přeskočit…
    NELDE
    NELDE --- ---
    E42: Většina bank bere Revolut jako převod peněz, ne?

PATRIKCHRZ: Koukám, že ČS také píše: Ať už kreditní kartou platíte nebo vybíráte z bankomatu, nemusíte platit úrok. Stačí peníze nejpozději do 55 dní vrátit. Ale Raifuj třeba píše "Na hotovostní výběry kreditní kartou se nevztahuje bezúročné období. Jsou ihned úročeny sazbou pro hotovostní transakce." a pro převody "Na tuto transakci se nevztahuje bezúročné období. Částka transakce je úročena stejně jako výběr hotovosti z bankomatu Vaší kreditní kartou. Za Bezhotovostní převod, na rozdíl od výběru z bankomatu, neplatíte žádný poplatek."
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: Vybereš 300k z kreditky, vložíš okamžitě zpět na běžný účet, přehodíš na 5% spořák, příští měsíc uděláš plnou splátku a znovu to otočíš :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    A ja ziju v domneni, ze z krediky cash pres bankomat vybiraj jen dezolati co to chtej nahazet do beden :)) Se mi teda jeste nestalo ze bych musela vybirat z kreditky...
    E42
    E42 --- ---
    PATRIKCHRZ: Ten výběr přes bankomat by asi šel nahradit i třeba dobitím Revolutu a převodem na spořák z něj, ne?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: "Bezúročné období až 55 dnů i na výběry z bankomatů "
    Premium Karta | ČSOB Premium
    https://www.csobpremium.cz/portal/produkty-a-sluzby/premium-karta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam