• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SMOKY: ano, je to bez limitu, ale víc než 100 000 EUR stejně nedávám do žádné banky
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Nabidli mi taky 5,5%, je to bez limitu castky ? Nikde jsem nenasel ...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mně takto vyskočila v Monetě sazba dokonce 5,7 %.

Stačí zadat převod na vysokou částku (klidně vyšší, než na účtě je), ale ne s okamžitou splatností, ale klidně týden dopředu. A také je dobré přihlašovat se jak do IB tak do SB, někdy vyskakují nabídky přímo tam.

MONETA Money Bank - FinExpert.cz
    https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1250066&st=0&sk=t&sd=a&start=7380
    BLACKTHUNDER
    BLACKTHUNDER --- ---
    MAGE: chtěla jsem to prubnout, zasekla se na nastavených limitech pro převod, tak jen pro případné ušetření času na zítra :)
    MAGE
    MAGE --- ---
    OMNISLASH: Ok zitra to prubnu
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MAGE: Urcite tam mel mnohem mene.
    MAGE
    MAGE --- ---
    OMNISLASH: Kolik tam mel? Ja jen jestli to musi byt cely 1M.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Oznámili to zhruba před dvěma týdny, ne včera.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Pro zajimavost. Kolega si overil fajn cestu, jak si v Monete zvysit tech stavajicich 5.3% na 5.5%. Jednoduse v bankovnictvi zadal ze sporaku platbu mimo Monetu na cely zustatek na sporaku a pred potvrzenim mu appka vyhodila nabidku, zda by nechtel zustat a prejit na lepe zhodnoceny ucet. Kdybych nevidel vysledek, neveril bych :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak Hello prodalo úvěry. škoda, že neprodali účty. Včera oznámili prodej ČS
    Úvěrové portfolio Hello bank! chce odkoupit Česká spořitelna | Hello bank!
    https://hellobank.cz/novinky/2023/uverove-portfolio/
    BAAL
    BAAL --- ---
    Toto na me ted vyskocilo jako notifikace Fio ebankovnictvi, rozumi tomu nekdo?

ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: jako říkat investici "spoření" je imho hodně za hranou. já jsem v zásadě docela fanda Revolutu a spokojený uživatel, ale za tohle by je měl někdo kopnout do prdele.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Tady je dole i delší disclaimer https://www.revolut.com/cs-CZ/flexible-accounts/
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Ne. Je to i v angličtině. Nicméně v aplikaci vidím upozornění, že se výnos může měnit a je tam investiční riziko.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zajímavý postřeh. myslíte si, že je to primárně chyba v překladu?

Borkovec Petr na LinkedIn: Omlouvám se předem všem milovníkům Revolutu, ale toto už je vrchol… | Komentářů: 19
    https://www.linkedin.com/posts/petrborkovec_omlouv%C3%A1m-se-p%C5%99edem-v%C5%A1em-milovn%C3%ADk%C5%AFm-revolutu-activity-7085211264523612160-7qK2
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: mBank posílá (pokud posílá) seznam transakcí s docela hodně informacemi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: já třeba u Monety nepřišel na to, jak si nastavit, aby mi každého 1. dne v měsíci přišel email s pdf výpisem. Prostě to tam není a jel jsem i podle jejich návodu, který ale asi není pro SVJ účty. Takže tam vždycky jak idiot musím online vlézt a to pdf si stáhnout ručně
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: asi inspirace od mBank.. Takové notifikace jsou na nic.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak se musim opravit - QUIP. Ty e-mailove notifikace od Monety jsou uplne, ale naprosto k nicemu. Neposilaji info o jednotlivych transakcich, ale jen jednou za den souhrnnou zpravu (v 10 rano za vcerejsek) a to jeste ve stylu "Odchozích plateb: 1, Příchozích plateb: 0". Zadne detaily. Takhle neuzitecne e-maily mi poslou dva denne (pro BU a pro SU zvlast) a to i v pripade, ze zadne transakce neprobehly.
    Kdo tohle u nich vymyslel? To nikdy nevideli, co dokazou posilat konkurencni ustavy?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: také už jsem se někde (nevím kde, jen že to bylo v Evropě) setkal s tím, že bankomat jedné banky v turistické oblasti účtoval poplatek a nabízel DCC a v jiné části země nic. Dokonce ani terminály obchodů se nechovají vždy stejně, třeba Penny market umožňoval na některých prodejnách cashback ze zahraničních karet a na jiných nikoliv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam