• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: já třeba u Monety nepřišel na to, jak si nastavit, aby mi každého 1. dne v měsíci přišel email s pdf výpisem. Prostě to tam není a jel jsem i podle jejich návodu, který ale asi není pro SVJ účty. Takže tam vždycky jak idiot musím online vlézt a to pdf si stáhnout ručně
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: asi inspirace od mBank.. Takové notifikace jsou na nic.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak se musim opravit - QUIP. Ty e-mailove notifikace od Monety jsou uplne, ale naprosto k nicemu. Neposilaji info o jednotlivych transakcich, ale jen jednou za den souhrnnou zpravu (v 10 rano za vcerejsek) a to jeste ve stylu "Odchozích plateb: 1, Příchozích plateb: 0". Zadne detaily. Takhle neuzitecne e-maily mi poslou dva denne (pro BU a pro SU zvlast) a to i v pripade, ze zadne transakce neprobehly.
    Kdo tohle u nich vymyslel? To nikdy nevideli, co dokazou posilat konkurencni ustavy?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: také už jsem se někde (nevím kde, jen že to bylo v Evropě) setkal s tím, že bankomat jedné banky v turistické oblasti účtoval poplatek a nabízel DCC a v jiné části země nic. Dokonce ani terminály obchodů se nechovají vždy stejně, třeba Penny market umožňoval na některých prodejnách cashback ze zahraničních karet a na jiných nikoliv.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ELIJEN: třeba v Polsku už taky velmi často.

SPLIFFBOY: moje Revolutka se u Spořitelny asi jako cizí karta netváří, protože tam jsem poplatek nikdy neplatil. Revolut Mastercard byl u ČSOB bez poplatku, Visa ale už s poplatkem.

Moneta była s poplatkem už dávno. Někde jsem nedávno zahlédl tabulku z Chorvatska, kde bylo nejdivnější to, že ani u jedné banky nebyla situace vždy stejná.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PATRIKCHRZ: Ve světě už jsem si na to zvykl. U nás jsem na to narazil u karty ze zahraničí už dávno taky, ale u Revolutky na českou adresu je to poprvé.

Takhle Revolut ztrácí jednu z posledních výhod :(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: bohužel tenhle mor se šíří celým světem. V některých zemích bez poplatku už nejde vybrat vůbec (Thajsko, asi už i Kambodža), jinde musí člověk dost hledat, než narazí na bezpoplatkový bankomat.

Stejná situace je i u nás, myslím, že jsem vybíral zdarma z bankomatu Komerční banky.

Ještě je tu možnost Cashbacku, ale i tady většina terminálů neumí (nechce umět) zahraniční karty, funguje to např. v Normě a možná Penny market, ale tam po akutalizaci terminálů to také blokují, tak jedině jestli ještě mají někde starší. Určitě to nejde v Albertu.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOOMIX: Pocitam, ze jim to vychazi nejak dle data, sem tam se to potka s vikendem, svatkem, opozdenim nejakych loadu a IT dle staryho pravidla "nesahej na to, co (relativne) funguje" na to sere, pac ma milion jinejch problemu.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LOPIK: Tak jen pokračování - do prdele mě poslali i na dalších dvou pobočkách včetně centrály, tak aspoň vím, kde nenechat peníze..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ELIJEN: tohle neni moc novinka, treba sporitelna to taky dela (minimalne rok). KB myslim bez poplatku.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vysvětlí mi prosím někdo, co tý Raiffce zase jebe? Mám hypotéku a sjednané pojištění. U EquaBank to všechno chodilo v jedné inkasní platbě co si banka sama tahala z účtu. U Raiffky ne, jednou to je dohromady, jednou to je jako dvě inkasa zvlášť a nevidím v tom žádný systém.

2022-11 - zvlášť
    2022-12 - dohromady
    2023-01 - dohromady
    2023-02 - zvlášť
    2023-03 - zvlášť
    2023-04 - dohromady
    2023-05 - zvlášť
    2023-06 - dohromady
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    87HIGHFLYER: v airbank automatech vybiram z revolutu bez poplatku...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ELIJEN: přijde mi to jako obecnej trend, dřív to nebylo nikde, pak nějaký banky, poslední dobou ani nevím jestli to někde bylo bez poplatku. V ČR revolut nepoužívám, ale asi to kopíruje situaci všude jinde.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    87HIGHFLYER: Jasny, ale tohle byla ČSOB v ČR. Spíš mě zajímá jestli Revolut na výběry v ČR bude k ničemu. Používám ho už několik let a nikdy jsem se s tim u nás nesetkal.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Jen si tu odlozim informaci. Pred casem jsem tu resil (ne)moznost u nekterych bank si nastavit e-mailove upozorneni na pohyby na uctu - QUIP. Tak Moneta to nema nikde v nastaveni, ale na muj (druhy) dotaz mi odepsali, ze mi to muzou nastavit rucne u nich v systemu. Pohyby na uctu umi pry jen od 100,- CZK vyse, karetni blokace od 400,- vyse. O mensich pohybech se clovek nedozvi.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ELIJEN: v zahraniči běžné, obdobná částka
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Nedavno na me CSOB bankomat vybafl se 150,- poplatkem za vyber Revout kartou. Stalo se to nekomu? Dela to vic bank?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Čím by se to lišilo od euro účtu u Revolutu?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PETER_PAN: no já nevim, už teď má stát 100% dohled nad elektronickými transakcemi ve formě online přístupů na všechny účty. Chybí jim sice některé detaily platby, ale základní údaje (kolik, za co, komu, od koho) má už teď, když se to stejně všechno páruje na bankovní účet.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    TOM: Ja doufam ze to zbrzdi, je to nejvetsi strasak a potencialne vetsi pruser nez treba rating system v Cine.
    TOM
    TOM --- ---
    digitální euro, to zní jako sen, snad to naše vláda nezazdí
    jestli se to fakt povede, tak by to mohlo dotlačit zbytek států mimo eurozónu do přijetí...
    [VDFLAT @ Za Paywallem? 🔐🗝️ Odemčeno. 🔑🔓]
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hlavně že teď mají projekt jak kráva - úžasné nové bankovnictví, kolem kterého se šíleně poplácávali po ramenou na LinkedInu, jak jsou dobrý, tak jsem jim do toho malinko hodil vidle svými osobními zkušenostmi z poboček a bylo hned trapné ticho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam