• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    Pokouším se poslat kamarádovi cca sto euro jako SEPA platbu z Creditas na protiúčet u Revolutu - Irský IBAN. Creditas vyhodnocuje platbu jako zahraniční, na což se ale vztahují jiné poplatky. Je to PEBKAC (domnívam se, že Irsko je v SEPA), nebo to souvisí s Revolutem (který tvrdí, že SEPA platby podporuje), nebo mám zavolat Creditas? Rád bych se vyhnul zřizování Revolutu kvůli jedné platbě.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemáte někdo zkušenost u ČS s upozorněním George (netuším, zda přes mobilní app, nebo při SMS), že nedoporučují potvrzovat transakci kartou, že jde asi o podvod?
    Jeden člověk mi to hlásil na našem maličkém e-shopu s PayU bránou. Ale není to dobrý známý, abych z něj vytáhl třeba screenshot nebo něco a mohl otravovat ČS. Nechápu totiž, co je špatně. Ale nikoho dalšího s ČS zatím nemám, abych to zkusil.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    PUEBLO: Mám to stejně.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MAGE: Jj letos na road tripu po Pobaltí jsem ji hodně používal
    MAGE
    MAGE --- ---
    PUEBLO: a je k tomu i zdarma EUR VISA karta
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Vyhovuje mi EUR účet u Monety a jejich směnárny s kurzy skoro jako u Revolutu
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MMORT7: AirBank má taky EUR účet zdarma, ale stejně jako předchozí bez úroku
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MMORT7: používám fio eurový účet - výhoda je, že je zdarma vč swift převodů a karty. Úrok je ale 0. Spořící účty v EUR jsou v česku nedostatková věc bohužel
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MMORT7: já mám EUR účet u Creditas, ale to z toho důvodu, že vklad hotovosti je zdarma a zejména je pro mne důležitý výběr hotovosti - do ekvivalentu 0,5 milionu korun je za 10 korun. Jezdím se potápět do zemí, kde euro není národní měnou, takže nemám možnost je tam vybrat z bankomatu.
    Navíc docela zajímavá funkce karty - platby v jiných měnách než EUR a CZK jsou přepočítány kurzem MasterCard do EUR bez dalších příplatků.
    Účet i karta je zdarma. Ale úrok je tam čistá nula.

Kdyby ti nevadil alespoň krátkodobý termíňák, tak možná J&T
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    Poradíte?
    Potřebuji EUR účet k uložení cca 40k, v rámci ČSOB Premium bych to měl zadarmo, ale překročil bych limit pojištění.
    Na účtu nebudou žádné obraty, spíš naopak, karta k účtu neurazí ale není potřeba. Ale fakt se mi za účet nechce platit. Naopak bych se nezlobil nějaký úrok. Raději banky zaběhlé než obskurní. A kdyby šlo založit online tak ideální.
    Doporučite mi?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: každému vyskočí něco jiného. Je fakt, že 5,3 % už jsem měl z akce před tím.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak jsem to zkusil u MOnety taky a vybaflo na mě ať neodcházím, že mi nabídnou 5,3 % :-) Tak nevím...
    Má ještě někdo nějakoou čerstvou zkušenost?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Mea culpa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLASTIS: vyberu odchozí, dám opakovat a vyberu datum kdy se to má poslat. Ale trvalý příkaz z toho neudělám, jen tu platbu můžu zopakovat.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Najdu v odchozí platbu. Dám opakovat. Výběru odkdy a potvrdím. Zrovna tohle u Raiffeisenbank funguje rozumně
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOOMIX: KB to kdyžtak umí taky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEL: je. Používám soukromě Air Bank a Raiffku, pro SVJ pak ČSOB CEB a Monetu. AB suveréně nejlepší
    KEL
    KEL --- ---
    TOOMIX: AB je tak pět let před ostatníma.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Miluju Air Bank. Najdu v historii odchozí platbu, swypnu doleva, tři tečky, vytvořit trvalý příkaz na základě této platby, nastavím název, frekvenci, datum první platby a hotovo. O tomhle se mi u Raiffky ani nesnilo
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mmchdm karty VISA ani MC nevyrábí, výroba karet se objednává jinde a přes MC a VISU jdou při výrobě akorát nějaké informace, třeba vydání PANu a dalších identifikátorů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam