• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PATRIKCHRZ: Air Bank je ta o kteríé se bavíme. Pro mě nejméně podstatná (z těch tří) , ale jediná, kde nyní (od předchozího týdne) k jednou účtu máme dvě karty
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUSCHPULL: u té "nefunkční" - jsou povoleny "platby přes internet"?
    U té druhé - podle mne záleží na bance. Pokud si dobře pamatuji, u některých karet po skončení platnosti mě to vyzvalo k aktualizaci data platnosti a CVV, jiné bylo nutné zadat celé znovu.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Snad mám na tento dotaz vybrán správný thread.

Používám mobil k placení kartou
    Tři účy u třech bank.
    Jedna je výchozí, samozřejmě.
    Nyní, v 11/23, jedna karta z těch nevýchozích končí.
    Přišla mi dnes nová.
    Jak správně postupovat?
    Jen aktivovat? Nebo ještě odebrat z mobilu starou a přidat novou?
    Do toho všeho jsem u stejné banky požádal o druhou kartu k tomuto účtu abychom měli, měl já i manželka, svou vlastní kartu.
    Ta dorazila cca před 14 dny.
    Aktivoval jsem ji, provedl první platbu s vložením do terminálu a zadáním pinu.
    Přidal ji do mobilu, ale při prvním pokusu a bezkontaktní platbu mobilem nebyla transakce akceptována.
    Mám tedy v mobilu nyní dvě karty této banky (napojené na jeden účet).
    Jedna expiruje 11/23 a funguje (zatím) v mobilu, druhá, ta přidaná, nefunguje v mobilu. Jinak s ní platit bezkontaktně lze.
    Jsou nějaké doporučení jak postupovat v případě konce platnosti a pokračování s novou kartou?
    Děkuji za trpělivé odpovědi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdybyste chtěl někdo odměnu 1000,- od mBank za nový účet. Ty podmínky vypadají splnitelné.
    Odměna 1 000 Kč za doporučení pro vás i vaše známé | mBank.cz
    https://www.mbank.cz/promotion/doporuceni/
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    STARDAY: Aha tak dik, tim padem jsem schizo. Ja jsem u CSOB par mesicu a byla jsem zvykla ze vsech ostatnich bank, ze se tam nazev zobrazi.
    Tak pardon.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    V transakční historii také pod čísly
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SINEAD: Mam to tak odjakziva

SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Ted koukam ze jsem se blbe vyjadrila. V seznamu trvalych plateb je mam s nazvy, ale v seznamu transakci (tedy tam, kde se to objevi, kdyz to odejde) se mi misto nazvu zobrazuje "Trvaly elektronicky prikaz c.31".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: Mám je tam s původními názvy, napiš jim ať ti to opraví / aspoň pošlou ze záloh ty původní názvy k číslům účtů
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SINEAD: mám tam jeden a ten zůstal včetně jména tak, jak byl
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Jeste koukam, ze se tam ty cisla priradily nejak random, pac tam i prikaz c.31 (tolik jsem jich v zivote nezadala).
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Cus, je tadu nekdo u CSOB? Je mozny, ze prechodem na novou appku bankovnictvi mi zmizely nazvy trvalejch prikazu? Nebo jsem uz schizofrenni...ted koukam a mam tam vsude "trvaly prikaz c.1" atd.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADM: Je jedno, kde je vydána. Země se rozlišují podle čísla karty. Vydavatel má většinou čísla pro různé země. Takže když máš českou adresu, vydají ti kartu s českým číslem
    ADM
    ADM --- ---
    je to tak, pak stejne ale revolut karta (vydana v litve nebo jakym pobalti ci irsku - vsecho EUR zeme) nemela pri vyberu 40 eur nabizet menovou konvezi jak pise BIMBAS:
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ADM: potvrzuju, co pise GHOSTSTALKER: , bankomat neresi menu karty, ale orientuje se podle zeme vydani. Konverzi mi nabizi eurove bankomaty i ke kartam vydanym ceskymi bankami k eurovym uctum.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    V Rakousku to samý, chtěl po mně poplatek jak Raiffeisen tak Erste bankomat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Bankomat AFAIK vubec zustatek/menu na uctu neoveruje, ale vychazi ze zeme vydani karty.
    ADM
    ADM --- ---
    BIMBAS: to se mi nezda, pokud mas na revolutce zustatek aspon tech 50 EUR, tak ten bankomat nema co mluvit o konverzi z CZK
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    a prekvapilo me ze to bylo stejne i na revolutce nabytou eurem. Nevim jestli se tam nemuselo nekde v nastavení zvolit ze eur je "primarni" mena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam