• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TBC: Hotovost ne..
    Dekuju!
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SINEAD: RB ma primo nad uctem sluzbu ze ti to vymeni, mas na to rozhranni, ukazou ti kurz, mas 30sec na to ho akceptovat, zmeni to a pripisou, je to cely v UI banky. kdybys resil duveryhodnost.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SINEAD:
    TBC:
    Přesně tak, nějakou devizovku. Já mám smlouvu s Akcenta.cz, Devizy.cz, Easychange.cz. Dobré reference mám na Divisek.cz, RoklenFx.cz, sab.cz, citfin.cz.

Určitě bych doporučil nějakou českou co podléhá dohledu ČNB pro případné řešení nějakého sporu.
    TBC
    TBC --- ---
    SINEAD: no pres nejakou devizovku... easychange.cz , exhange.cz apod. on hitovosti, prepokladam nemluvis.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Tusi nekdo jak nejlip vymenit vysokou castku (cca 40 mega CZK) na EUR?
    Dik
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    SAYUZ: U te KB je omezeni tech 400 tisic jak rikal PATRIKCHRZ, coz je tusim omezeni z CNB. (Omezeni na 50 a 100 jsou omezeni konkretnich bank). Ale preposlal sem tim behem asi peti minut 3 platby na limitu kdyz sem odblokovaval J&T sporici ucet, a KB s tim nemela problem. Takze je mozny ze tam je nejakej casovej limit, ale milion na jeden ucet to neni.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    DAVIDOWITCH: Zkoušel to stejný řekli mi ať to odinstaluju a nainstaluj znova...

Ještě k těm okamžitým platbam: není tam nějaké omezení jako částka či čas?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    SAYUZ: To mi George (CSAS) udelal taky, skoncilo to volanim s bankou.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    DAVIDOWITCH: tam maj zase zkurvenou app takze kdyz jednou neodejde trvalý prikaz tak to tam sviti porad…
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PATRIKCHRZ: KB umí taky opakovaně (odzkoušeno).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Za poslední měsíc se mi několikrát stalo, že nešla okamžitá platba odeslat. Asi to souviselo s těmi útoky na banky. Hodněkrát Creditas, občas Moneta. Také se banky liší ohledně částky, kterou lze poslat, třeba Airbank pouze 50 tisíc (ale zato mnohokrát opakovaně), FIO 100 tisíc (a opakovat lze jen párkrát, cca 2 až 4 krát během dne) naopak Komerční banka 400 tisíc a pro korporátní klienty prý až 2,5 milionu.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Ja z revolutu posilal neco bratrankovi na jeho SK ucet a taky jsem byl prijemne prekvapeny, ze se to pripsalo ihned. Pritom na eurovy ucet u erste se mi to pripisuje v lepsim pripade za pul dne.

Jinak je sranda, jak si na to clovek zvykne. Kdyz si prevadim penize treba ze sporaku maxbank na nejaky z uctu u jinych bank, jsem z toho cekani vzdy vypruzenej :D
    DYNK
    DYNK --- ---
    Já byl nedávno překvapený, že funguje i okamžitá SEPA platba. Pravda, nebylo to z českého účtu. Ale zdá se, že jinde už to pár let frčí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NIGHTHUNTER: myslel jsem, že kromě všelijakých poboček zahraničních bank už chybí jen UniCredit, ale vidím, že to není úplně u všech... Maxbanka, Trinity, Citi, Modrá pyramida - a vtipně ani ČNB, kde bych to teda ocenil nejvíc, třeba když člověk platí na poslední chvíli daně nebo tak něco ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NIGHTHUNTER: a takove fio to podporuje jen obcas - kdyz si preposilam penize na svoje fio, tak tu a tam platba odejde, ale uz neprijde a casem se stornuje, protoze "banka prijemnce nepodporuje" :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Obcas to nezafunguje kdyz ma banka nejakou maintenance a dorazi to az druhy den. Ale to se mi stalo snad jenom dvakrat.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MICKEY_MOUSE: jj, už je to vcelku standard, říká se tomu okamžité platby... neumí to úplně všechny banky, ale je jich dost... někde (mBank) za to chtějí 1 Kč navíc, jinak je to všude zadarmo? (otázka do pléna)

MISFIT
    MISFIT --- ---
    MICKEY_MOUSE: Jojo, říká se tomu "okamžité platby" ale ne každá banka to podporuje
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, dnes jsem poslal platbu převodem z Fio do Air a peníze tam přišly ihned, jako bych platil v rámci své banky. To je nějaký nový standard tahle rychlost?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    ZBYNEK: Hadam, ze osobni bankovnictvi je dneska tak nevynosnej byznys, ze se divim, ze do toho vubec nekdo neco investuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam