CERMI_FOX: Pamatuji, že když zemřela matka, tak její účet nikdo nikdy nezablokoval (později banka zanikla a s ní i ten účet). Prostě jsme o něm notáři neřekli. Pravda, byla to banka mimo tehdejší "hlavní proud" a možná dnes je to propojení poněkud snazší.
Ano, zahraniční účty jsou proti blokaci (a třeba i proti exekuci) odolnější, na druhou stranu zase jakýkoliv spor je nutné řešit v zemi sídla. Jako spotřebitel mi stačí podat podnět finančnímu arbitrovi a ve většině případů to pomůže. Zahraniční banka na mne celkem dlouho může dělat dlouhý nos.
Revolut taky používám, ale určitě bych ho nedoporučil jako hlavní a už vůbec ne jako jediný účet. Na to mám v mém okolí dost příkladů, kteří s tím problém měli.
V případě účtů je možné dnes nastavit jejich chování po smrti majitele. Výhodné jsou společné účty (skutečně společné, ne majitel + disponent), kdy při smrti jednoho z majitelů účet pokračuje bez jakýchkoliv komplikací dál. Jen to moc bank nenabízí, aktuálně mě napadá jen mBank. Pak si nejsem jist jeslti Raifka a Unicredit?