• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NETTOPEER
    NETTOPEER --- ---
    Bonus 2 000 Kč a účet zdarma | Komerční banka
    https://www.kb.cz/cs/bonus-2000-kc-pro-nove-klienty#sjednat
    2000 za dvě platby kartou
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MUXX: aha, jasně, takže trik je v tom "nepodává DP" a ne "nemá vedlejší příjmy". Protože vedlejší příjmy nemám, ale DP podávám.
    Díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SPLIFFBOY: a tady i s komentářem od ČS a ČSOB:
    Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/osobni-ucty/452326-pozor-na-novy-trik-u-bankomatu-platite-za-to-co-nechcete

    Jinak Patrik psal, že už to nahlásil na ČOI i u ČNB, tak jsem zvědav, jak to dopadne :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Tak on to má každej trochu jinak. Pokud má příjem ze závislé činnosti dle § 6 ZDP (typicky "zaměstnanec") a k tomu jiné příjmy dle § 7 - 10 ZDP nižší než 20 000 Kč (úroky z VUB podle §8), tak nepodává daňové přiznání. Pokud podává DP (z jakéhokoli jiného důvodu), tak tam není žádné osvobození a musí to zdanit. Ale napsal jsem vlatně to stejné co CERMI_FOX, tak nevím jestli to pomůže...
    Případně tu je [DANĚ a ÚČETNICTVÍ - jak na ně? Rady, tipy, zkušenosti se snížením daňového základu a navíc ještě účetní poradna. Novely]
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    A co se zeptat na infolince VUB?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MUXX: Čekám že chce aby na případný dotaz FÚ proč to nedaní mohl říct paragraf a ne jen že mu to někdo poradil na nyxu. (Taky mě to zajímá)
    MUXX
    MUXX --- ---
    CERMI_FOX: A ktera cast ti neni jasna?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PATRIKCHRZ:
    "Pokud roční úroky nepřekročí 20000 Kč a nemá člověk jiné vedlejší příjmy, nemusí úroky danit vůbec. " jak tohle u VUB funguje? Našel jsem akorát, že se to daní jako kapitálové příjmy, u nichž jsem ale žádné minimum nenašel.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ADAMM: rozhovor s Rubesem k tematu je uz i na irozhlas

    Jedním tlačítkem se připravíte o peníze kvůli bankomatům | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jednim-tlacitkem-se-pripravite-o-penize-aniz-byste-tusili-janek-rubes-popisuje_2402271805_tkz
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: tak přístup do IB není potřeba na karetní transakce. Aktivovaný účet byl, šlo by na něj poslat peníze, nebyl jen aktivní přístup k němu. Ta EB karta zůstala platná nějakou dobu po začátku přechodu, takže jedině mohlo být divné, když expirovala a nebyla vystavená nová, nicméně byl nárok na novou kartu. Je to asi podobné z pohledu banky, jako když má člověk pojištěnou kartu v trezoru - také ji nejde užít, ale mohl by. Obávám se, že chtít reklamovat je ztráta času, platicení za služby, které jsi mohla použít, ale nepoužila, není chyba banky.
    PULKA
    PULKA --- ---
    NELDE: u Equa to bylo placené, pak jsem už neměla ani přístupy. Chci trvat na tom, že mělo být někomu divné, že přes rok platím poplatek za pojištění karty a nemám kartu a ani aktivovaný účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: A je nebo není ten poplatek na výpisu z účtu equy před převzetím? Ono je možné, že se jim fakt, že ten poplatek měl někdo zdarma, nepřenesl. Pak by se dalo reklamovat snadno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: finanční arbitr, tebe to nestojí nic a banky obvykle cuknou :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    PULKA: Tak teď mi přišlo, že to bylo oprávněné podle sazebníku Equabank. Dá se někam odvolat? Mylím si, že účtovat mi pojištění ke kartě, kterou nemám a k účtu, který není aktivní, se mi nelíbí. Bylo to něco přes 1500 Kč.

    "Celou situaci jsme prověřili ve spolupráci s odborným útvarem Banky. Bylo zjištěno, že Pojištění karty a osobních věcí bylo k výše uvedenému běžnému účtu sjednáno v březnu 2018 a není evidován požadavek na jeho ukončení. Mrzí nás, pokud v souvislosti s danou situací došlo k jakémukoliv nedorozumění, avšak pojištění bylo nastaveno před migrací Equa bank do Raiffeisenbank a.s. Měsíční poplatky ve výši 89 Kč byly účtovány zcela oprávněně dle Sazebníku produktů a služeb pro soukromé osoby Equa bank."
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak to napsali na základě videa Janka Rubeše:

    Pozor na nový trik na bankomatech - cílí i na Čechy
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=j23etT_NaSI


    Typicky: ČSOB 35 Kč, Spořka 20 Kč, Moneta 50 Kč, mBank 19 Kč, Air bank zdarma - určitě to může být různé u různého tarifu.

    Co mi přijde jako materiál pro Patrika / podání na ČNB: ten zůstatek se zobrazí až po výběru peněz, ale když dám storno, tak se i tak naúčtuje poplatek za zobrazení zůstatku - i když se ten vůbec nikde neukázal. Zatímco ta celková finta je hooooodně na hraně, tohle je podle mě zcela jistě za hranou - zobrazí se tam dokonce "poplatek nebude naúčtován" a je; čili jednoznačně podvod.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PULKA: euronet tě stáhne o poplatek i když jdeš jen okolo a křivě se na něj podíváš, to jsou hrozný ludry
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Wtf? Ja jsem se uz dvakrat rozcilivala, ze posledni, co chci je, aby bankomat jen tak nekde ukazoval zustatek na uctu - mame Euronet v ulici, protoze bydlime kus od Hradu a prvni normalni bankomat je asi 10 minut a rikalajsem si, ze s vyberem zdarma je to jedno (ale zda se, ze CSOB premium zatim nic nenauctovala)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: titulek jak je u tohoto serveru zvykem trapnej clickbait a zavádějící k tomu, jde konkrétně o Euronet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nachytal jsem se ve středu:

    Bankomaty v Česku vás nově oberou o peníze. Stačí jednou zmáčknout špatně a okamžitě platíte poplatek - AAzdraví.cz
    https://www.aazdravi.cz/bankomaty-v-cesku-vas-nove-oberou-o-penize-staci-jednou-zmacknout-spatne-a-okamzite-platite-poplatek/

    by asi stálo za to, aby o tom napsal i nějakej normální server, třeba Měšec nebo Peníze, to je UX dark pattern jak sviňa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam