• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: a co Partners (6,03) a VUB (5,8, ale díky kouzlům s denním připisováním úroků a odloženou daní to vychází ještě lépe)

Trinity má ty svoje akční účty, kdy láká nové klienty a během pár týdnů nebo maximálně měsíců jim úrok srazí, aby zase nabídla lepší úrok těm novějším.

Zajímavou volbou může být Moneta, když jsem před pár dny dal vybrat zůstatek ze spořáku, vyskočila mi nabídka na 5,6 % p.a.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SPLIFFBOY: ještě teda jedna věc... když (Chrome, Win 10) zadám na přihlašovací stránce svoje username a odentruju, tak se nestane nic, respektive stránka se refreshne a teprve když zadám PODRUHÉ username, objeví se pole pro zadání SMS kódu a hesla. nevím, co to je za haluz, jestli nějaké security by obscurity řešení nebo co, ale působí to na mě dost divně. máš to taky?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Teda “nic proti max” bych mozna jeste lehce poupravil, celkem mi vadil ten jejich aktualni tah, kdyz snizili uroceni na sporaku a vedle toho spustili paralelni produkt sporiciho uctu s lepsimi podminkami. Na max uctu pomaham spravovat nejake prostredky rodine a ti by si toho nevsimli, takze jsem jim tam zakladal ten novej typ uctu a prevadel zustatky. Tahle jejich obchodni strategie me uplne nebavi, ze je musim hlidat.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: mam oboje, nic proti max, pokud je pro tebe hlavnim kriteriem nemit appku, jdi do max a pouzivej pro autentikaci sms. Jinak mi ve vsech ohledech prijde lepsi partners, rozdil sazby 0,3-0,4% uz me osobne motivuje aktualne preferovat spis partners.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Partners je pouze přes mobil. Max má slušný úrok i nad 500k.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Nicmene tam se bez aplikace teda neobejdes.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: tomu moc nerozumim, partners ma urok vyssi a bez limitu, max nizsi a jeste limit do a nad 500k (i kdyz s malym rozdilem sazeb)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Kouknul jsem na limity a vyšla mi max.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: trinity pro nove zakazniky 6,08 (nicmene pro par mesicu stare zakazniky uz vyrazne mene) a partners 6,03 (a vytvoris to v aplikaci za par minut, plus maji oproti trinity okamzite platby). Plus asi ta slovenska, co si nemuzu vzpomenout na jmeno (a kde resis potvrzeni o danovem domicilu) je myslim jeste nad 6%
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdo má aktuálně nejlepší spořící účet? Trinity nebo Creditas nebo Max nebo někdo jiný? Optimálně bez nutnosti mobilní aplikace.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Tak Moneta od 2.5.

Vaše úspory na účtu typu Spoření nebo Spoříto zhodnotíme novou sazbou 4,6 % p. a. až do výše zůstatku 1 000 000 Kč.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Ona je také možnost na mobilu ten text diktovat (-;

Jasně, že si chceš nechat více účtů, ale většinou bude jeden ten hlavní a oni chtějí, aby to byl ten jejich, protože na těch dodatkových účtech moc nevyděláš.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Když jsem si s Revolutem vypisoval chargeback - co, kde, kdy, jak jsem jim psal, podklady,… tak jsem myslel že mi praskne žilka a to jsem to jel přes Dex
    Nejenom transakce, importuji si všechny platby do jedné nebankovní app, abych měl přehled co kde mám, transakční historii bez omezení,… a tam prostě chci mít možnost mít ty dvě okna vedle sebe a porovnávat si, co mi kde chybí.

Browser je dneska Chrome, všechno ostatní jsou jeho skiny. Argument s kompatibilitou už opravdu není tak validní, jako v dobách browser wars.

Nebudu mít všechny služby u jedné banky, to je základní nepochopení risk managementu. A to by jako poradenská společnost měli brát jako základ :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Jasně, nicméně jak často píšeš supportu tolik písmen? A navíc pokud mají jen mobilní aplikaci, tak to z počítače budeš popisovat hodně mizerně (-; Copy/Paste potřebuješ primárně na platby a na to máš mít na mobilu QR, případně kontakt. Plus chápu, že se to bankám líbí kvůli vyšší bezpečnosti plus je to samostatná aplikace, kterou mohou aktualizovat, nikoli běh v prohlížeči, který je závislý na hodně faktorech.
    Jenže tohle vše platí pro primární účet. Ne na těch dalších, kam lezu jednou za rok. Jenže přesně tohle banky nerady - podle nich máš mít všechny služby primárně od nich, aby tě mohly zkásnout o to více (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BAAL: A to je to api celkem omezené, na bankovnictví to nestačí + někde ručně authorizuješ každou transakci
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    CERMI_FOX, BAAL: I koncák se do banky dostane přes 3rd parties. U jednoho klienta jsem nedávno implementoval Gocardless.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Hmm, zda se ze krom FIO a jejich API z roku 92, je to obvykle pouze pro firemni zakazniky :-( Tak to byla strelba mimo terc

(Pri googleni toho jsem nahodne nasel, ze Altair napsal pro tu fio vec klienta:-D

https://github.com/ridercz/FioBanka-API)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: akorat ze k tomu api se dostanou jen banky, nikoho jinyho tam afaik cnb neschvali. Nebo se neco zmenilo?
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAVARA: Tak v ramci PSD2 od zle a osklive EU, si dostal API, tak si muzes udelat svoje bankovnictvi s devkama a blackjackem:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VDFLAT: MS Phone to umí pro end-users, ale proč bych to měl dělat… Chci možnost pracovat s fyzickou klávesnicí, myší a 32" 4K monitorem, na kterém uvidím odpovídající množství informací; případně si hodím dvě appky vedle sebe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam