NELDE: Devizovce zadáš zakázku typu "pošlete mi 1500 EUR" na účet LTxx xxxx.......BIC REVOLT21, majitel účtu "Nelde" (resp. tvoje občanské jméno). A oni ti napíšou "ok, pošlete nám 37770 Kč na náš účet u (KB, ČS, ČSOB,....). Když peníze dostanou, platbu pošlou.
Případně můžeš nechat ta eura poslat přímo na eurový účet dcery u Creditas, opět stačí IBAN, BIC/SWIFT a jméno majitele účtu. U SEPA plateb není BIC/SWIFT vždy vyžadován.
Easychange má jakkoliv malé platby bez poplatku (i v řádech jednotek eur), kurz má veřejný - (v tuto chvíli 25.112 EUR/CZK / 25.272 EUR/CZK - nákup/prodej), jen při uzavírání smlouvy chtějí mít "naději na zajímavého zákazníka", tak je dobré o předpokládaných budoucích obchodech trošku mlžit, ale jak už rámcovou smlouvu máš, uzavřou s tebou jakkoliv malý obchod. Nebo mají tu light službu
https://www.europlatba.cz/, kde to lze i bez rámcové smlouvy.
Bez ohledu na budoucí obchody a přes internet uzavře smlouvu Fortissimo (devizy.cz), já je používám na platby v PLN, protože je má zdarma. Zajímavost - majitel je Tadeusz Farny, otec zpěvačky Ewy Farne :). U malých plateb měli spíše horší kurzy, velké jsem přes ně nikdy nedělal. Ale není problém uzavřít rámcovku a pak uvidíš, jaký ti dají kurz, nemusíš to vzít.
Většina devizovek má kurzy "individuální", tj. záleží nejen na objemu obchodu, ale i na zákazníkovi. Prostě Franta Novák a Pepa Novák dostanou i při stejném obchodu různý kurz, dle vyjednávacích schopností a minulých obchodů.
Další variantou je uzavření dealingové smlouvy s vlastní bankou, ale kvůli tisícovce eur se fakt nepřetrhnou. Některé banky (třeba Moneta) mají aplikaci Směnárna, kde mají lepší kurzy, než ty, co mají v kurzovním lístku.