• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Nemám eurový účet u české banky, jen u Revolutu - to asi devizovky nemusí. Jak je to s poplatky devizovce - není lacinější ten vyšší tarif u Revolutu?
    Dcera, pro kterou to je, má tuším u Creditas.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: jak pise patrik, devizovka.. ja nemel teda zadnej problem ani s uzavrenim smlouvy, s exchange.cz jsem vse vyresil po telefonu/emailem. pokud mas eurovy ucet u nektere z bank, co vyuzivaji (KB, CS, snad i CSOB), tak ti to tam posilaji bez poplatku a mas to tam behem chvile, kurzy plus minus jak ten revolut.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Jedna z možností je devizovka, obecně je dobré mít uzavřenou rámcovou smlouvu s devizovkou pro různé případy, moc ochotné ale k uzavírání rámcovek s malými klienty nejsou, chce to trochu "mlžit", když projevíš zájem. Já mám smlouvu s Akcentou, Fortissimo a Easychange. Easichange má ještě svoji "light" verzi Europlatba.cz
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PATRIKCHRZ: jj, ja jen odpovidal na dotaz. pro me osobne je VUB nezajimava prave skrz to daneni, 0,08% navic mi nestoji za to muset to daneni pak resit...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Jak optimálně směnit koruny na eura? Potřebuji teď 2400 pro bankovní převod a to je nad bezplatným limitem Revolutu. Něco rozložím v rámci rodiny, ale to asi nebude stačit, navíc nějaké eurové výdaje budu mít i mimo to. Uvažoval jsem, že bych doplnil Revolut z mSvět karty - lepší myšlenka?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPLIFFBOY: ještě o něco víc má VÚB. Aktuálně 4,75 %, od 23.8. snižují na 4,60 % p.a. Výhodou je denní připisování úroků (tj. efektivní úroková sazba vychází o něco lépe - když budu brát už snížený úrok 4,60 %, tak díky dennímu připisování úroků vychází dle vzorce (1+i)^n na 4,707 % p.a. a navíc při vyřešení daňového domicilu se neodečítají daně (řešíš až v daňovém přiznání následující rok), tj. se ti úročí i to, co bys jinak ihned odvedl na daních u českých bank. Teprve následující rok se zaplatí 15 % daň, pokud správně počítám, čistý úrok po odečtení daně bude 4,001 % p.a.

Partners při měsíčním úročení mi vychází na 4,625 % p.a., ovšem to nepočítám s odečtem 15 % daně. Pak je to 3,919
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SM3: chápeš správně. Jediné, co má smysl řešit je pojištění vkladů do 100 000 EUR. Na společném se bude dělit dvěma.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SM3: nemaji pasmove uroceni, neni tam limit, uroci celou castku stejnym urokem
    SM3
    SM3 --- ---
    Ještě jednou děkuji za předchozí info SM3: , SM3:
    Mám další dotaz ohledně Partners banky, ten společný účet nám vyhovuje, ted koukám, že na tom jejich spořáku nabízejí 4,53% a zároveň je tam společný spořící účet také 4,53%, v sazebníku píší: „Nerozlišujeme žádná pásma, tedy výše úroku se s výší zůstatku nemění.“ takže chápu správně, že ten úrok 4,53% není omezen výši zůstatku jako třeba v airbank kde je limit 1 000 000kč nebo je někde háček? Pokud by byl mohu tedy rozložit peníze na soukromý spořící a na společný spořící a dostanu vždy 4,53% nebo se tyto částky sčítají do nějakého limitu? Myslím, že je ta věta jasná, že zůstat nehraje roli, ale třeba mi něco uniká?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    NELDE: No z 5mio zase ta pokuta tak nizka neni :-/.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MATHEZ: Blbě - https://www.penize.cz/nakupy/443558-ceske-banky-uz-nevykupuji-a-neprodavaji-danske-svedske-a-norske-koruny

Raifka je stále mám jako valuty v kurzovním lístku, i když to je dost "švindlkurz" a nejspíše tam ještě budou nějaké poplatky.

Zkus spíš nějaké cestovatelské fórum, já takhle udal všelijaké zbytkové měny
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MTHU: taky sem zkousel google-fu, ale tohle plati pro zakazniky RB.
    MTHU
    MTHU --- ---
    MATHEZ: Zdá se, že na některých pobočkách RB by to mělo jít "na objednání". https://www.rb.cz/o-nas/kontakty/pobocky-a-bankomaty/detail-pobocky?segment=PERSONALFINANCE&branchId=89&an=ba
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Ahoj, tušíte kde by se daly směnit SEK za CZK?
    Ženě zbylo 350 SEK a chtěla by CZK nebo EUR.
    Díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    EXAGE: Určitě tu menší sazbu, kdyby šly sazby brutálně dolů, tak můžeš refinancovat (i ta nová pokuta není extra vysoká). Nicméně se nedá aktuálně čekat, že by ČNB sazby zvyšovala, takže sazby nahoru nepůjdou. Spíše trochu dolů.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    87HIGHFLYER: mbank umí kategorie a export dat z webu i aplikace (html, csv, pdf)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: ten export jde jen v internet bankingu, v mobilu ne
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: Air Bank kategorizuje automaticky, můžeš si tam kategorie nasázet a k platbám přiřazovat ručně a do csv to taky umí exportovat
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Doporucte mi pls banku co, ma dobrou kategorizaci plateb v appce a daji se exportovat v nejakym dobrym formatu (csv, excel). Existuje i najaka, kde si ty kategorie muzu nastavovat sam? Pripadne nejaka 3rd party appka ktera umi propojeni s jinymi bankovnimi appkami a resit to pak v ni. Ja to delam oldschool pres spreadsheety ale treba je neco modernejsiho a bez prace
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: tak pak to je věštění z křišťálové koule:)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SMOKY: Az od zari, vyslo to takhle blbe a kdyz jsem se ptal v Monete na refinancovani, tak by mi stejne uz dali podminky zari.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam