AUSS: škoda, že u Creditas došlo ke zhoršení, když jsem si eur účet zakládal, tak byl výběr na přepážce jen za 10 korun, teď je za 50 korun. Občas totiž potřebuji hotová eura, platím eury za potápění v zemích, kde eura nejsou národní měnou, tedy tam nevyberu z bankomatu a musím si hotovost vézt už z ČR, vymýšlím "workflow", zatím řeším přes kamaráda.
Jedno pozitivum ale Creditas má. Pokud si zařídíš k eurovému účtu platební kartu, tak platby v jiných měnách než EUR a CZK se převádí skoro kurzem karetní společnosti (Creditas uvádí, že přímo kurzem karetní společnosti, ale vypozorovali jsme, že tam je malý rozdíl, asi tak 0,5 %), takže se ti touto kartou vyplatí platit i v zemích, kde mají jinou národní měnu.
Pozor na to, že Creditas standardně blokuje platby mimo EU a USA. Narazil jsem na to před pár týdny, kdy jsem se pohyboval po "falešné Číně" (Hong Kong, Macao a Taiwan), musel jsem řešit přes zprávy v internetovém bankovnictví, aby mi to odblokovali, trvalo to několik dní, naštěstí nikdy nevyrážím jen s jednou kartou. Výběry z bankomatu fungovaly normálně, ale platby u obchodníků mi museli "povolit".