• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Však píšou, jak probíhá enrollment.
    Udělají 3D sken obličeje.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Nojo, ale to mas ve svem telefonu. Tady nemas zadnej jinej device, proste prijdes, vyberes napoj a automat te vyfoti a stahne castku z tveho uctu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Tipuju asi jako Face ID u telefonu…?

About Face ID advanced technology - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/102381
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tohle by me zajimalo. Jsem ted letel pres Peking a vsimnul si, se na automatech se objevil novy zpusob placeni. Oblicejem. Jak se v takovem pripade zamezi, abyste zaplatili oblicejem nejakemu podvodnikovi, co vas naskenuje v tramvaji?

PULKA
    PULKA --- ---
    Asi je bez sance zjistit, ze ktere sporici obalky odesla platba na Monete, ze? Chtela jsem je poslat z obalky A a z ty to urcite neodeslo a bohuzel je to dost velka castka na to, aby me to stvalo a spis mala na to, abych vyloucila vsechny obalky. Na infolince mi rekli, ze mi nerozumi a takovou vec oni nevidi :/ V airbanku treba byl graf obalek, ze kteryho to slo vycist
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    NOIZER: Dokonce jde po ověření ksichtu a před přiložením k terminálu změnit kartu rolováním nahoru/dolů.
    E42
    E42 --- ---
    NELDE: Na to je akorát pitomý, když ti telefon udržuje odemčený nějaká wearable (typicky hodinky), protože takové odemčení "se nepočítá". Naučilo mě to vždycky před placením stáhnout notification shade, kliknout na Wallet a tam se teprve na výzvu autorizovat palcem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LUCYLUZ: Za mně je lepší odemykat - otisk nebo ksicht je rychlé a pohodlné. Navíc mám vícerokaret, takže se mi hodí si vybírat, kterou.
    LUCYLUZ
    LUCYLUZ --- ---
    XARGH: A neni takovy workaround reseni takova ta platebni samolepka, jak se pouzivala driv? Placnes to na mobil a mas vystarano. Tam se do 500 nic nepotvrzovalo ne?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MUXX: ano, odemknu telefon a pak kratkou dobu lze platit bez dalsi autorizace. Nevim tedy jestli nezalezi na zpusobu odemceni, kvuli firemnim poliitkam musim mit odmykani otiskem tlapky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    CERMI_FOX: Potkal jsem par lidi co byli nervozni z toho, ze staci mit odemcenej mobil a automaticky se da kdykoli kdekoli platit. To fakt tak funguje?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    CERMI_FOX: jeste sis zapomnel vzit zbozi!:)))

Jinak ja koukam, ze si to zbytecne delam slozity! Ted jsem zkousel, zd pri zamknutym telefonu staci dvakrat zmacknout tlacitko a naskenovat ksicht a autorizuje se platba defaultni kartou:) TIL!:)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NOIZER: fascinujici mnozstvi kroku, na androjdu jen odemknu telefon, prilozim, slusne podekuju a pozdravim a jdu pryc.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Ja mel do 2023 android a googlepay jsem nikdy nepouzil… vlastne ani nevim proc:) Vloni jsem presel na iphone a hned jsem si teda rozjel applepay. Prijdu k terminalu, kliknu na wallet, vyberu kartu (pokud nechci tu naposled pouzitou, co je predvybrana), dvakrat zmacknu tlacitko, naskenuju xicht, zaplatim.. muze se to zdat jako hrozna spousta kroku, ale je to fakt rychly a za chvilku me zacalo srat tahat penezenku, z ni kartu a hlavne pak sahat na terminal, na kterej sahaj tisice dalsich lidi, a zadavat pin:)
    CATEE
    CATEE --- ---
    XARGH: Je to jak pisou ostatni, neni to o bance ale o google a chapu ze to je opruz. Sama google pay nepouzivam, ale tuhle zmenu jsem zaznamenala uz pred casem a prisla ze strany Google. Nemam k tomu uplne detaily ale myslim ze se snazi eliminovat moznost vysavat ucet ukradenym telefonem velkym mnozstvim malych transakci.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    PISTA1: Ja v Ceske sporitelne pipam na bankomatu s Apple Pay a normalne vkládám na svuj ucet. Ale v KB to fakt chtelo plastovou kartu…
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PATRIKCHRZ: Já plast přestal tahat už dávno, jen mobil a hodinky. Jediný kdy ho potřebuju je když chci jednou za uherák vložit prachy do bankomatu. Tam se to bez plastu bohužel neobejde.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mobilem platím minimálně, prakticky je m v momentě, kdy potřebuji zaplatit konkrétní kartou, třeba kvůli nějakému bonusu a tu kartu u sebe nemám. Jinak mám u sebe fyzickou kartou a pak jsem si strašně zvykl na platbu prstenem. Vyhrál jsem ten v soutěži od mBank a je tu super návykové. Nic nemusím tahat z kapsy, prostě přiložím jen ruku na terminál. Tam to, stejně jako u platebních karet, u částek do 500 Kč ověření nechce.
    XARGH
    XARGH --- ---
    neni obrany, rikate?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XARGH: když jsem na to před nějakou dobou koukal, došel jsem k závěru, že to nesouvisí s bankou, nýbrž PISTA1. Mobilem furt platím a tak nějak jsem si na ten dvojhmat zvykl, ale je to pakárna. Hlavně že mi nikdo neukradne 50 kč z karty, až mi šlohnou mobil tpč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam