• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: po pravdě spíš vůbec nechápu, jak mohlo fungovat, že byl někdo disponent - a neměl k tomu přístup přes IB... to jako chodil na pobočku? to přeci nedává vůbec smysl.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DJFRACTAL: Jo, to je psycho, ze lide nemaji prehled o tom, kdo ma pristup k jejich uctum, a jsou schopni zapomenout, koho urcili za disponenty :-). Klienti si zavarili sami, CS jim timhle akorat pomuze udelat si poradek.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DJFRACTAL, MUXX: spíš jen banka konečně zobrazuje skutečnost a to, že má někdo další disponentská práva..
    MUXX
    MUXX --- ---
    DJFRACTAL: Uz jo

Exmanžel si z mého účtu poslal stovku. Klienty Spořitelny zaskočila změna - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ceska-sporitelna-disponenti-prava-k-uctu-zmena.A250106_100250_ekonomika_alis
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Váš účet může ovládat i někdo jiný! Česká spořitelna změnou podmínek pěkně zavařila klientům - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/petr-klima-vas-ucet-muze-ovladat-i-nekdo-cizi-ceska-sporitelna-zmenou-podminek-pekne-zavarila-klientum-110165

tak to je psycho, se divím, že se tu o tom vůbec nemluví
    MUXX
    MUXX --- ---
    Nabil jsem vcera revolut 10€ z partners karty a je tam odpoledni kurz ECB, ktery byl o neco lepsi nez Revolut. Cekam az se transakce zauctuje - jestli se nezmeni. Planuju jeste zkusit jak se to bude chovat v pracovni den.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: to se ví, že to vyzkouším :). Já tedy na platby používám Creditas kartu v EUR. Mám totiž možnost kupovat eura pod střed od kolegů v práci, co je dostávají jako diety a směna do jiných měn probíhá dle kurzu MC (banka tvrdí že bez přirážky, metodou pokus-omyl mi vychází drobná přirážka asi 0,2 %), takže se i tak dostanu pod střed, takža AKTUÁLNĚ to pro mne není až takové terno, jako by bylo před pár lety.
    Revolut tak vůbec pro běžné platby nepoužívám, i když občas ho vyzkouším, jen abych se ujistil, jak to vychází, nebo jako zálohu, když mi platba Creditas neprojde. Revolut sice zrušil víkendové přirážky, ale rozšířil víkendový spread, takže platba o víkendu se nevyplatí nikdy.

Předpokládám, že jako kurz ČNB je i kurz ECB "zamrzlý v čase", kdy je stanoven jednou denně a tak v případě velkých pohyb měny může vyjít kurz Revolutu v nějakou konkrétní hodinu výhodněji, ale průměrně očekávám, že kurz Partners bude vycházet lépe (v době, kdy bude měnový pár stabilní). Taky záleží na tom, z jakého dne se kurz ECB použije (jestli ze dne platby nebo ze dne zaúčtování, případně jesli bude obojí stejné - tj. nebude platba nejdříve blokována, ale rovnou zaúčtována, jako to dělá třeba AirBank).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: "Bez prirazek" vuci cemu? Kdyz si vyveres dostatecne blby benchmark, tak i vez prirazek dostanes blby kurz. Tyhle marketingovy triky me akorat odrazuji, i kdyby produkt samotny daval smysl.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GHOSTSTALKER: no ať si to každý vyzkouší sám; mě to přijde jako velmi solidní varianta - speciálně v porovnání se zbytkem českého trhu (o problematičnosti supportu u Revolutu nemluvě). Jak často to "překoná" Revolut jistě nějaký PATRIKCHRZ vyzkouší v nějaké delší časové řadě, aby to mělo větší validitu - ale i tak je to za mě cajk.

Mimochodem, píšeš "toto tvrzení je blbost" - ale já si za tím, co jsem napsal, stojím: 1) kurz bez přirážek 2) aktuálně otestováno s nějakým výsledkem. To není v rozporu s tím, že se můžeš u Revolutu dostat na lepší kurz, protože je to dynamičtější.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Viz vedlejsi diskuze: o tom, ze toto tvrzeni je blbost (resp. nekdy tam kurz bude lepsi, nekdy horsi; neplati, ze by byl vzdy lepsi).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Partners ohlašují, že jejich platební karta pojede kurzem bez přirážek. Interně to prý nazvali "anti-Revolut propozice" :D za mě hodně dobrý! kamarád už testoval a psal, že je tam skutečně lepší kurz než u Revolutu.

Borkovec Petr on LinkedIn: #jsmepartners #partnersbanka | 49 comments
    https://www.linkedin.com/posts/petrborkovec_jsmepartners-partnersbanka-activity-7280861261351813120-QtrL

(netýká se zatím převodů měň, jen plateb kartou - nicméně pochopil jsem z toho příspěvku, že multiměnový účet letos taky přibude.)
    PULKA
    PULKA --- ---
    KALIBAN: Byval podle me jenom v desktopu nekde po kliknuti na obalky nebo tak neco, ale uz je to par let. Ted zrovna airbank nepouzivam
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PULKA: kde bych nasel v airbank ten graf obalek? nejak nenechazim :(
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MAKROUSEK: předpokládám, že úplně stejně jako u všech plateb bez autorizace (tedy včetně bezkontaktních plateb kartou). Pokud bude zákazník reklamovat, obchodník mu musí platbu vrátit. Pár desítek reklamací a banka mu terminál zruší
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano, presne tak. Proto se ptam, jestli treba nekdo neresil fraud protection.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: No to by musel tu čtečku nejdřív nějak přihlásit do toho systému Alipay a tvářit se jako legální obchodník, ne?

Asi jako kdybych po MHD pobíhal s NFC terminálem a zkoušel, kdo má na sobě platební kartu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Ano. A ctecka je velka jako mobil. Co kdyz nekdo v tramvaji cteckou precte tvuj oblicej a posle si penize?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Však píšou, jak probíhá enrollment.
    Udělají 3D sken obličeje.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SPIKE411: Nojo, ale to mas ve svem telefonu. Tady nemas zadnej jinej device, proste prijdes, vyberes napoj a automat te vyfoti a stahne castku z tveho uctu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAKROUSEK: Tipuju asi jako Face ID u telefonu…?

About Face ID advanced technology - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/102381
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam