ADAMM: to se ví, že to vyzkouším :). Já tedy na platby používám Creditas kartu v EUR. Mám totiž možnost kupovat eura pod střed od kolegů v práci, co je dostávají jako diety a směna do jiných měn probíhá dle kurzu MC (banka tvrdí že bez přirážky, metodou pokus-omyl mi vychází drobná přirážka asi 0,2 %), takže se i tak dostanu pod střed, takža AKTUÁLNĚ to pro mne není až takové terno, jako by bylo před pár lety.
Revolut tak vůbec pro běžné platby nepoužívám, i když občas ho vyzkouším, jen abych se ujistil, jak to vychází, nebo jako zálohu, když mi platba Creditas neprojde. Revolut sice zrušil víkendové přirážky, ale rozšířil víkendový spread, takže platba o víkendu se nevyplatí nikdy.
Předpokládám, že jako kurz ČNB je i kurz ECB "zamrzlý v čase", kdy je stanoven jednou denně a tak v případě velkých pohyb měny může vyjít kurz Revolutu v nějakou konkrétní hodinu výhodněji, ale průměrně očekávám, že kurz Partners bude vycházet lépe (v době, kdy bude měnový pár stabilní). Taky záleží na tom, z jakého dne se kurz ECB použije (jestli ze dne platby nebo ze dne zaúčtování, případně jesli bude obojí stejné - tj. nebude platba nejdříve blokována, ale rovnou zaúčtována, jako to dělá třeba AirBank).