• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PUEBLO: jo tam jsem si bral hotovost před cestou. Dostal jsem 24,70 a pak stejně platil Partnerskou, protože měla lepší kurz.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: mno to bych byt tebou si nějakou pohotovostní cash vybral v cesku raději :))) kamarád byl v Albanii - spis v horách než u more a na platbu mobilem se mu vysmívali a posílali ho do 30km vzdáleného města kde byl nějaké euronet bankomat :D

pokud si v Praze tak fajn kurzy mají zde https://www.exchange-vip.cz/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: Rakousko, Slovinsko, Bosna s Hercegovina, Černá Hora, Chorvatsko, Maďarsko vše bez problému mobilem a tou Partnerskou.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: to neděláš dobře Jaromíre :). Do zahraničí minimálně dvě karty, jedu MC, jednu Visa. A pokud si chceš půjčovat auto, tak ještě kreditku.

Můj tip pro Turecko
    Jeďte do Turecka, je tam pro Čechy levně (zkušenost) - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/jedte-do-turecka-je-tam-pro-cechy-levne/
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO: Já bankomat na cestě použiju zpravidla jednou a to když potřebuju mince do prádelny :-)

Všechno jinak platím mobilem. Karty u sebe ani nenosím.

Letos jedem přes Balkán Řecko a Turecko, tak jsem zvědavej :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    aktuální akce Partners, když už se tu o nich mluví

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    XARGH: je tam tabulka (srovnání karet). Co se týče tarifů Revolutu, tak v tom aby se prase vyznalo, kolik jich teď je? Čtyři? A ještě ty limity různě mění. V době vydání článku už by to neplatilo.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Ja pouzivam Revolut, dobit si tam prachy trva asi 5s a velka vyhoda oproti Partners je, ze si tam muzu poslat prachy z kreditky, takze nemusim resit enize na uctu. Torsku to komplikuje limit u standard uctu a vikendova prirazka, ale porad lepsi nez platit s beznou bankovni kartou.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: ano, muses si pozadat i o plastovou kartu, coz ja delam protoze v zahranici často nemají bankomaty s bezkontaktním prvkem
    XARGH
    XARGH --- ---
    PATRIKCHRZ: linej redaktor? proc tam nevypise vsechny varianty?

"Z dalších bank je na druhém místě Revolut. Má skvělé kurzy (vyjma víkendů a státních svátků) a nulové poplatky. Je potřeba doplnit, že kurzy jsou limitované objemem a pro jejich udržení potřebujete dražší tarif."
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: ano.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: nemají klasické internetové bankovnictví, jen aplikaci (za mne mínus). Karta může být jak fyzická, tak virtuální, mám obě, do zahraničí rozhodně fyzickou! Bezkontaktní platby (třeba mobilem) nejsou zdaleka tak kompatibilní, jako fyzická karta. V EU ještě možná ano, ale mimo EU je to fakt bída, byli jsme ve střední Americe a mobilem zaplatil kamarád akorát v Hondurasu a ještě ne všude. V Nikaragui, Salvadoru, Guatemale a Belize měl smůlu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA:
    PUEBLO:
    A k tomu potřebuju jen apku do mobilu? účet bude pouze virtuální a karta v penežence taky?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: nechceš doporučit? Po dobu 3 měsíců budeš mít úrok na spořáku přes 4 % (a já po dobu 1 měsíce) :D
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    web Partners banky

Nulová přirážka k měnovým kurzům
    Při platbách kartou v cizí měně u nás neplatíte žádnou dodatečnou přirážku. Ani o víkendu. Platby a výběry z bankomatů v cizině i nákupy na zahraničních e-shopech převedeme přímo kurzem Evropské centrální banky. Férový přístup bez skrytých poplatků, který jinde nenajdete.

nice...asi si jdu stahnout další appku :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: já tedy mám obojí (a ještě Erste Premier a spoustu dalších účtů). Pro KB jsou jednodušší podmínky, stačí jen obrat (100 000 Kč měsíčně), u ČSOB jsou podmínky hned tři - obrat (tuším 70 tisíc), platby kartou (3 ks pro splnění podmínek vedení, 5 ks pro výhodnější úrok na spořáku) a objem spravovaných prostředků (300 000 Kč k poslednímu dni v měsíci). Do objemu spravovaných prostředků se počítají i investice u Patrie, ale kupodivu ne DIP u ČSOB.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: jo tohle je +0,54%
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: používají kurz ECB bez přirážky. Naposledy jsem platil v Německu v neděli večer s kurzem 24,318
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: diky, porovnam to s CSOB Premium. Přijde mi to hodne podobne co se tyce karet, podminky mírnější a libi se mi ze nabízí vic benefitu za používání ve formě různých bonusu na spořáku, hypo, různé cashbacky a slevy......než KB (mají nejake vůbec?)
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: A ty mají teď jaký kurz ať to můžeme porovnat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam