• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: CSOB má právě z tohodle důvodu full size tablety, kde ten dokument vidíš - pořád musíš věřit, ale už je zatím nějaký externí audit kódu a tak
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Hmm, dvakrát ročně se podepisuju oproti obrázku nakreslenému před dvaceti lety - nikdo jiný to už dnes nechce, a jak analogový podpis jinde nepoužívám (nikde ho neověřují, mohu nakreslit co chci), tak se už neumím podepsat stejně. A trénovat podpis co pár týdnů, abych se za půl roku podepsal stejně, se mi opravdu nechce.

Z nějakého důvod pořád jede plastová občanka (kterou může někdo ukrást) a obrázek je víc, než biometricky online ověřený doklad… #CSOB

Přitom, pokud mi někdo ukradne mobil, nepodepíše s ním nic.
    Pokud mi ukradne plastovou občanku, klidně podpisový vzor změní a pak může cokoli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CATEE:
    MAGE:
    Ověřování v mobilu je super, to zrovna ta ČSOB nemá udělané špatně (kdybych nemusel po každé ztrátě mobilu do banky. Letos jsem tam byl už 4x!

Ale co je hlavní přijdeš o tu možnost ověřování na cizím zařízení. To je ta největší jakou můžeš mít. Ztráta a nebo napadení jednoho zařízení není fatální. Jinak prolomit biometrii je poměrně jednoduché.

Proto klíč v mobilu beru jako super službu, ale bankovnictví v mobilu prostě nechci.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Csob to ma

CUKI
    CUKI --- ---
    STARDAY: A kde to najdu? Jedná se o ČSOB.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MUXX: Csob to u karet ma
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Resili jste nekdo chargeback na kreditce od CSOB? Maji na to nejaky formular nebo tak?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Nedari se mi to dohledat, vedeli byste, jak je to pri platbe CSOB eurovou kartou z euroveho uctu ve treti mene (TWD)? Probiha platba EUR->TWD, nebo EUR->CZK->TWD?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ale jen na omezenou částku, teď nevím, půl nebo milion. Na navíc se to v tom jejich systému “hádá” s výhodami ČSOB Premium, ve fóru na Finexpertu to dost lidí reklamuje. Musí se to kontrolovat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FYI, CSOB nabizi 4 % na sporaku pri prispevcich aspon 4k/mesic do jejich penzijka.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PATRIKCHRZ: To je ale dost nepraktické. V tom mi vyhovuje FIO 3 účty 4 karty vše můžeme ovládat a vidět oba.

Jen tam není možnost dětského účtu, takže to mám zase u ČSOB.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Přecházel jsem na ně z Revolutu, který mi nevyhovoval nutností převádět peníze předem.

Přepínání podkladových karet, mám ji jako defaultní platební metodu jak na mobilu, tak na hodinkách. Okamžité zamykání karty, když nechci aby se s ní platilo (mívají i další, ČSOB třeba ne)

Nutnost psát si se supportem přes mobil beru za mínus.

Btw. víkendovou nedávno zrušili
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: já tedy mám obojí (a ještě Erste Premier a spoustu dalších účtů). Pro KB jsou jednodušší podmínky, stačí jen obrat (100 000 Kč měsíčně), u ČSOB jsou podmínky hned tři - obrat (tuším 70 tisíc), platby kartou (3 ks pro splnění podmínek vedení, 5 ks pro výhodnější úrok na spořáku) a objem spravovaných prostředků (300 000 Kč k poslednímu dni v měsíci). Do objemu spravovaných prostředků se počítají i investice u Patrie, ale kupodivu ne DIP u ČSOB.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: diky, porovnam to s CSOB Premium. Přijde mi to hodne podobne co se tyce karet, podminky mírnější a libi se mi ze nabízí vic benefitu za používání ve formě různých bonusu na spořáku, hypo, různé cashbacky a slevy......než KB (mají nejake vůbec?)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: tak 824kc pro me jsou fajn peníze :)

EasyExchange ma 24,401 takze nejlepší za 48802kc / 2000 eur

banku chci zmenit ze s přechodem na KB+ me Komercka chce pripravit o služby které sem mel v cena a chce za ne extra peníze...
    Ty služby dostanu u CSOB nebo Moneta Gold zdarma nebo levněji

BUNDA: zatim takto postupuju s Revolutem který dobíjím českou kartou....problem nastává když potřebují vybrat cash. Třeba v Německu, Rakousku, Chorvatsku nemají banky (euronet ignoruju) Revolut rady a ty poplatky jsou tam často šílené....nemas zkušenosti s výběrem cash v zahranici s Partners kartou?
    Nyni cash vybiram z Moneta Eur karty a směnu dělám v Moneta appce, coz je zdlouhavější ale Monetu Eur kartu mi v Evropě nikde tak nepenalizovali jako Revolutku
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI:

udelal jsem si ted rychlou simulaci

Moneta Smenarna v appce 2000EUR 24,5562 49112Kc
    CSOB Prodej 2000EUR 24,97 49936Kc

uspora u monety 824Kc
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: hm hm dik moc....uz i Moneta umi v appce prevody za fajn aktualni trzni ceny...EUR účet i karta je free ...

no po 10 letech me nakrkla KB kde jsem mel fajn podminky, 2 gold karty atd ....ale převádějí me na novou platformu KB+ a na kartách mi zrušili jak Cestovni Pojisteni tak i car assistance ... nabízejí tarify a on individualni nabídce se nechtějí bavit....

tak hledat alternativy. dívám se prave na CSOB Premium a Moneta Gold účet...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: standardní kurz deviza-prodej. Mají tedy nějaké zvýhodnění a vratky, třeba 5 % zpět v restauracích (je nutné aktivovat https://www.csobpremium.cz/documents/1302303/26296647/csob-premium-vratime-5-infolist-2025.pdf) , dříve měli akci 1,5 % zpět z plateb v zahraničí, ale už bylo ukončeno a ani tak to nebylo výhodné.

Je možné si zařídit třeba eurový účet a kartu k němu a eura někde nakoupit výhodněji (případně lze u větších objemů uzavřít s ČSOB dealingovou smlouvu), ale kartám s dobrými kurzy - Partners, mBank (kreditka Travel) konkurovat nemůže.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ahoj, nemáte prosím někdo zkušenosti s ČSOB Premium a placením v zahraničí - jaký kurz aplikují? Umí nabídnout lepší kurz jako nyní už jiné banky...na jejich webu jsem to nikde nenašel a paní z online chatu odpověděla nejednoznačně :) díky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    JANISKA: tak určitě reklamace, banka je povinna prokázat, že jsi platbu autorizovala a komu šla. S ČSOB budou asi trochu potíže, teď s nima mám už druhý spor před finančním arbitrem. Určitě se nenechat odbýt, chtít vědět komu peníze šly a jak byla platba autorizována.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam