• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZUZKAOU: ty krevety mě zaujaly, zrovna jsem o tom nedávno přemýšlela, že jich tu mám nevyužitý celý pytel od výroby kimchi, že bych je někdy zkusila přidat do vývaru. Jsou tam cítit silně? Je to vhodné jen pro asijské polévky, nebo to můžu dát bez obav i do skoro-klasické polívky (mrkev, petržel, nudle)?

    Radu přidat víno do vývaru jsem si odnesla odsud a je to ten nejgeniálnější poznatek ohledně vaření za poslední dobu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKOYE: udělat obyčejný základ (skelety/kosti, kořenová zelenina, česnek, cibule, něco kyselého - víno/ocet voda v poměru 2 díly vody na 1 díl hmoty).

    A pak to dokořenit podle aktuální potřeby.

    Miluju asijské vývary, takže asijské houby, koření z tohohle šuplíku a případně lžičku sušených krevet na litr původní tekutiny. A nebo řasy pak už do hotového vývaru a tak.

    Do evropské klasiky pak libeček a hodně petřele + muškátový ořech, nové koření, bobkový list a tymián.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    kureci vyvar delam zasadne ze zbytku po pecenym kureti (skelet a ostatni, vykostim po upeceni a davam varit vyvar), k tomu hazim alespon jednu cibuli a kus bilyho vina, kdyz jsou dalsi korenovky tak ty taky, bobkac, novy koreni, pepr..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LUKOYE: já jsem věrnej klasice. Skelety, krky, křídla (to co zbyde z celýho kuřete prostě), mrkev, celer, petržel, cibule, pepř, nový koření, bobkovej list. Kosti s masem obvykle předpejkám. Občas do toho naházim i další věci (zelenina kterou vim že bych nevyužil mrazim a pak dávám do vývaru). Využívám ho nejen na polívku ale i do omáček a rizot, tak nepotřebuju nějakou výraznou složku nebo bylinku. A neopakovatelnej je vždycky, protože ho dělám baj voko:).
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    A vas osvedceny recept a mnozstvi na neopakovatelny kureci vyvar? Fenykl? Houby? Rozmaryn? Byliny obecne
    ?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jj, presne, takovej balkan-style :)
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: čerstvej kopr zamíchat do masa a osolit.. +pažitka, cibule enbo klidně petržel podle chuti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOZINA: v mletým mase? Jak?

    Budu dělat bramborový salát s koprem a zakysankou a přemýšlím co k tomu- koprovo-hovězí placičky zní jako něco, co k tomu potřebuju zkusit.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ZUZKAOU: já ho zbožňuju v mletym mase..
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: ZOOEY: ... ale jako skutecna celendz zni tohle:))

    Dill-Coconut Chutney
    Prep Time: 5 mins

    Ingredients:
    2-3 tbsp Dill weed, chopped
    1 cup grated Coconut, fresh/frozen
    2-3 Green Chillies (adjust acc to taste)
    ½ inch Ginger, peeled
    1 small marble sized Tamarind Pulp
    Salt to taste
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: tohle mi prislo jako zajimava kombinace:
    How to make Mung Daal with Dill Leaves Recipe by Show Me The Curry,indian recipe, cooking videos, recipe videos
    http://showmethecurry.com/daalsbeans/mung-daal-with-dill-leaves-recipe.html
    - nebo spanakopita, a vubec ty -pity obsahuji dost kopr (rekove/stredomori obecne dobry zdroj),
    - nebo pridat do smesi na masove pirozky
    - slane susenky s koprem s dipy a grilovanou zeleninou
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZUZKAOU: gravlaks?
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: nevim, zda to je dost zajimave, ale od Polaku jsem se ho naucila dvat misto petrzele na varene brambory, do smazenych vajicek. Delam jeste zelny salat s koprem a citronem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hledám nějaké zajímavé tipy na věci s koprem - tedy kromě libovolné kombinace s okrukami, studeného boščce, dresingem na rybu, koprovkou a do láku.
    BRUNDIVAR
    BRUNDIVAR --- ---
    neví někdo, kde se dají v Brně pořídit zelené banány na smažení/vaření - takové ty větší co se nedají jíst bez tepelné úpravy??
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BONEMINA: jo sorry, ja prehlid to NE rajcatum...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Čufty už jsou spíš karbenátky v omáčce, navíc zase rajčatové. Ale trochu míň pevný pastýřský koláč je dobrá varianta, tam se dá nacpat všelicos. Stroganoff můžu taky zkusit, pamatuju si jen tu verzi ze školních jídelen, ale to jídlo určitě umí chutnat i líp.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    BONEMINA: Čufty?
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: Aha, špatnej recept... Dělala jsem ten dle Pohlreicha, kde je jen lžíce protlaku a boloňský se to nepodobá ani z vlaku.
    BONUS Masový koláč z Anglie podle Pohlreicha: Shepherd´s pie | FTV Prima
    http://www.iprima.cz/novinky/bonus-masovy-kolac-z-anglie-shepherd-s-pie
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: • 1 x 400g tin of chopped tomatoes
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: Ale problém jsou rajčata, ne? O kořenovce nepadlo ani slovo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam