• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jerome Klapka Jerome ti ukáže, jak se to dá úžasně zkazit... :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KORAL: Hele já vůbec nevim, teprve se chystám ten recept vyzkoušet, ale rigorózně dodržet postup u těhle patláma záležitostí se mi už dlouho nepovedlo. Minimálně Guiness sucks, v Marpeku začali točit vonačí černej špeciál...
    KORAL
    KORAL --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nikde nezminují, že by se mělo dolévat vodou. To je tam jen to pivo a pokud ano, není ho málo na omáčku ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WILDENBURY_SQ: to bude taky dobry :-)
    (varim maso opravdu malo, posledni dobou tak jednou za mesic, tak proto jsem resila... )
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    GUDRUN: Burgoňón na milión způsobů mam celkem v malíku a nikdy se mi ho nepovedlo vyloženě zkazit, ale co mě zaujalo, je tohle:

    Irský guláš z Dublinu podle Dariny Allen | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1103/irsky-gulas-z-dublinu-podle-dariny-allen

    Že by další patlanice na milión způsobů, co se blbě kazí a málokdy urazí..? To nom...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: jinak vcera varena varianta tohohle:
    Hovězí na víně - Boeuf Bourguignon | Chutné zakousnutí
    http://alenkyfood.blog.cz/1104/hovezi-na-vine-boeuf-bourguignon

    a chutnalo to dobre uz z hrnce, tak snad to vecer bude jeste lepsi...
    AIJA
    AIJA --- ---
    Brňáci, u Havelkové mají líčka za 179,- a 139,-Kč. Ty levnější asi budou mražený, nestihla jsem to zjišťovat...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KEMENTARI: davam jeste kys.vokurky, sus.rajcata, estragon, chilli kdyz chces pikantni...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GEGI: celerová remuláda: celer na jemné nudličky, majonéza, citron, sůl, pepř :)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    ZUZKAOU: čočkovo- celerový salát s oříšky sounds interesting. Vyzkouším. Díky za tip :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Tak paráda! To už se pak nedá zkazit, budeš za kuchařskou hvězdu:-)
    KORAL
    KORAL --- ---
    Zvažuji udělat nakládané maso.
    Nikdy jsem to nedělal, ale říkal jsem si, že když je to léto, tak je na to ideální čas :-D

    Nějaká rada na maso a nálev s marinádou ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EDERA: ulovila jsem tam rano licka za uvedenou cenu, spokojenost, dik :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: krk, celkem snadno k sehnání a není moc drahej
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Vinohrady zkus spíš ráno - když půjdeš od Flory směrem na Jiřák, tak první řeznictví vlevo je mívá pravidelně (pravda celkem draho - 199 Kč/kg). Ale odpoledne už spíš ne.

    Takhle pomalu tažený se mi povedlo i hovězí hrudí, ale na líčka to prostě nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Když dojedeš na Kubáňské náměstí, tak hned u zastávky směrem z města je řeznictví kde mívají líčka a občas i oháňky, které jsou dušené taky famozní. Případně chtěj příčný řez kližkou - tedy i s kostí, ale to tady nemívají.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GUDRUN: Loupanou plec, reznictvi na Vrsovickym namesti.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    AIJA: jo ty bych chtela, ale necekam, ze vejdu do masny a budou je mit. Vinohrady, ve stredu odpoledne - kam jit?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Líčka.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jaky hovezi maso se hodi delat dlouho tazeny na vine? spis nejakej rez co dostanu bez objednani... vim, ze klizku - prijde mi obyc, a kvetovou spicku, ale kde to sezenu... melo by to bejt se stouchackama a pecenejma zampionama, to kombo se mi libi. a jeste premyslim o nejakem predkrmu - v nouzi hodim olivy, syr, susena rajcata, ale kdybyste meli dobrej napad, jdu do toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam