• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: krk, celkem snadno k sehnání a není moc drahej
    EDERA
    EDERA --- ---
    GUDRUN: Vinohrady zkus spíš ráno - když půjdeš od Flory směrem na Jiřák, tak první řeznictví vlevo je mívá pravidelně (pravda celkem draho - 199 Kč/kg). Ale odpoledne už spíš ne.

    Takhle pomalu tažený se mi povedlo i hovězí hrudí, ale na líčka to prostě nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Když dojedeš na Kubáňské náměstí, tak hned u zastávky směrem z města je řeznictví kde mívají líčka a občas i oháňky, které jsou dušené taky famozní. Případně chtěj příčný řez kližkou - tedy i s kostí, ale to tady nemívají.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GUDRUN: Loupanou plec, reznictvi na Vrsovickym namesti.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    AIJA: jo ty bych chtela, ale necekam, ze vejdu do masny a budou je mit. Vinohrady, ve stredu odpoledne - kam jit?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Líčka.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jaky hovezi maso se hodi delat dlouho tazeny na vine? spis nejakej rez co dostanu bez objednani... vim, ze klizku - prijde mi obyc, a kvetovou spicku, ale kde to sezenu... melo by to bejt se stouchackama a pecenejma zampionama, to kombo se mi libi. a jeste premyslim o nejakem predkrmu - v nouzi hodim olivy, syr, susena rajcata, ale kdybyste meli dobrej napad, jdu do toho.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOOMBRINGER: pšššššt :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HUGGI: Nevim, ale myslim, ze ulezeni gulase na druhej den v hospode neni moc v souladem s predpisy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOOMBRINGER: Taky bych videl obrovskej podíl v tom ze toho delaj nejen hodne, ale casto i na dalsi den takze se to stihne ulezet..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    jo, jasne. ja o tom nepochybuju. ze to je i timdle. jen se snazim rict, ze vec z hospody ma cenu zkouset nepodobobvat a taky ze to neni vubec lehky :-) ze to proste neni jak burgr z mekace. ze to muze byt neskutecne dobry.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    RUTHLESS: Myslim, ze gulas v hospode je tak dobrej, protoze ho proste delaj 20 litru a ne 1 jako lidi doma a ne kvuli tomu, ze by do toho prali nejakou chemii. Ted jsem byl na jednom madarskym vecirku ve volne prirode a delali ten jejich gulas, takze polivku. A bylo to super proto, ze toho byla spousta v kotli, kde to tahli 5 hodin (dokonce i bez vyvaru, kterej tomu normalne doda ten novej rozmer) a naprosto bomba.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: taky celkem souhlas. Jedl jsem jak výborné guláše bez dochucovadel, tak naprosto luxusní, které ovšem kuchař podlíval klidně vývarem z masoxu, atd.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: souhlasim tak na 50%... protoze nekdy se stane, ze dostanes takovej gulas, ze by ses toho nenabazil ani do konce zivota. Ze je proste zcela bezchybnej. ale samozrejme si nenalhvam, ze je to diky tomu, ze pouzivaji 100% bio produkty, ale spis tim, ze tam mrdnou nejakou chemii, ktera mi proste chutna aprijde dobra. Ac samozrejme mi to prijde spatne, neda se rict, ze bych to nevyhledaval cas od casu :) kdyz je to proste a jednoduse dobry...
    KURE
    KURE --- ---
    KORAL: rek bych ze v hodne hospodach to barvi. http://www.kuler.cz/kuler/index.html

    imho imitovat jidla z hospody do poledniho detailu je kontraproduktivni, neco jako si doma delat hamburger uplne presne jako od mac donalda.

    podle níže zmíněnejch rad udelas gulas 100x lepci nez nejakou imitaci hospody.
    FAT
    FAT --- ---
    MACHALIK: Jj... Povidla to nakopnou. A do srnčího pár sušenejch švestek...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANDREA23: jo, třeba lžíce (a bacha, když ho neuděláš dostatečně pálivej, do druhýho dne ti s těma povidlama brutálně zesládne... já přidávám chilli, když dávám povidla)
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    MACHALIK: muzu se optat kolik tech povidel? do dvou litru gulase treba lzice?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KORAL: pocitej bezne 30 az 60 minut dle poctu porci!
    KORAL
    KORAL --- ---
    Tedy až tohle vše zkusím uvést do praxe, bude to veselé :) Hlavně sem zvědav jak zvládnu tu cibulku a karamelizování :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam