úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
MACHALIK
---
---
15:21:12 18.7.2014
1 odpověď
CMLKA
: V michelinskejch hospodách čočku před vlastním vařením namáčí a suší fénem až třikrát, získá tím vláčnost a hlubokou chuť. Nejprogresivnější kuchaři pak před spirálu umístí snítku rozmarýnu nebo slaniny a ovoní tím tu čočku.
CMLKA
---
---
13:00:44 18.7.2014
1 odpověď
ZUZKAOU
: jsou v lednicce....
no ne, ptam se, jestli mas zkusenost se zpetnym susenim...
EDERA
---
---
12:44:34 18.7.2014
AIJA
: Zvlášť to není ono. To do sebe nenasákne tu šťávu.
ZUZKAOU
---
---
12:02:06 18.7.2014
1 odpověď
+1
CMLKA
: ano, dva dny zapomenuté luštěniny ve vodě začnou nakvašeně pochodovat po bytě, natož v tomhle vedru. A klíčení je velmi riziková činnost a fakt se musí proplachovat.
CMLKA
---
---
11:50:28 18.7.2014
1 odpověď
ZUZKAOU
: vlastni zkusenost?? mozna ji uvarim...
ZUZKAOU
---
---
11:42:28 18.7.2014
1 odpověď
+2
CMLKA
: Do lednice leda uvařenou. Namočená ve vodě ti shnije, ve vlhku bez proplachování sice vyklíčí, ale taky zplesniví.
Usušit naopak jde - slej, propláchni, rozprostři na utěrku.
AIJA
---
---
10:49:20 18.7.2014
1 odpověď
+1
BONEMINA
:
Nádivku, která se už nevejde o masa, tak klidně uplácnu vedle. Nebo dám péct zvlášť do varné misky.
CMLKA
---
---
8:48:33 18.7.2014
VVENDY
: aha, a jo, to me nenapadlo....
VVENDY
---
---
8:13:19 18.7.2014
1 odpověď
+1
CMLKA
: ve vlhku vyklici a pak z ni udelat salat.
KLAAR
---
---
8:01:11 18.7.2014
CMLKA
: precedit a do lednice. uvidis, zda vydrzi...
CMLKA
---
---
7:43:39 18.7.2014
3 odpovědi
pls co myslite, dala jsem vcera namocit cocku, ale nestihla jsem ji uvarit a jedu na vikend pryc, myslite, ze v te vode vydrzi v lednici v pohode do nedele? Nebo ji mam radsi uvarit a zpracovat az v nedeli, zpetne ji susit je asi blbost ne?
A omlouvam se, pokud je dotaz prilis bydlenkovsky, ale nejak to nedokazu rozume posoudit :)
MIST
---
---
22:57:30 17.7.2014
1 odpověď
ADD
:
EDERA
:
PEPITO
: u nas se nedava slanina, ale pridava se jeste karamelizovana cibule, celerova nat a susene brusinky.
PEPITO
---
---
22:34:43 17.7.2014
2 odpovědi
EDERA
:
ADD
:
vlašský ořechy, játra (zčásti opečená na kostičky, část rozmixovaná) hodně zelený petrželky, trochu slaninky na malé kostičky, žloutky, mléko, osmahnuté kostičky z rohlíků, namočená houska, pepř, sůl, m.oříšek, tymián, zamíchat sníh...
EDERA
---
---
21:51:33 17.7.2014
2 odpovědi
ADD
: Já ještě radši tu verzi s játrama.
ADD
---
---
21:33:36 17.7.2014
3 odpovědi
EDERA
: Já vím, že je píšeš, já jen zdůrazňuju, že s nima je nádivka neodolatelná. :-)
EDERA
---
---
21:13:17 17.7.2014
1 odpověď
ADD
: Dyť je píšu - mandle jsou ta proměnlivá složka:-)
ADD
---
---
21:09:14 17.7.2014
1 odpověď
+2
EDERA
: Mandle, nezapomenout na mandle. Nejlépe z části sekané a z části v celku. Pak člověk skoro ani nepotřebuje brambory. :-)
BONEMINA
---
---
21:00:55 17.7.2014
1 odpověď
+6
Nádivka v mase, no, budiž, ale "nádivka" vedle masa, asi vím, co bude v neděli k obědu. Z toho kuřete k tomu stačí jen něco, co pustí výpek :)
EDERA
---
---
20:46:28 17.7.2014
2 odpovědi
+10
KASUMI
: Mně to taky chutná. Taková nádivka, co dává do kuřete moje máma - rohlíky, mlíko, vejce, muškátový oříšek, zelená petrželka... a pak doplnění podle toho, co zrovna je - někdy játra, někdy mandle, někdy slanina. Safra, musím se zas nechat pozvat na oběd:-)
ZUZKAOU
---
---
19:08:22 17.7.2014
+1
DIVER
: Sugo je dobrý, hele naprosto úžasná na zavaření je máslová rajčatová od Hazan.
Marcella Hazan’s Tomato Sauce - Recipes - The New York Times
http://www.nytimes.com/recipes/1015178/marcella-hazans-tomato-sauce.html
Rajská lenivá | Cuketka
http://www.cuketka.cz/?p=7283
MOUNTBATTEN
---
---
18:02:49 17.7.2014
rajcata- uz jsem to dlouho nedelala, je to dobry na gril: rajcata vydlabat, cast duziny smichat s hodne drobne nakrajenou mozzarellou a cesnekem a bylinkama typu provensal a nacpat dovnitr (seriznuty vrsek rajcete pak pouzit jako poklicku). Vetsinou to byla oblibena nemasova presnidavka na grilovacce.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam