• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda včerejší melounový pokus dopadl více než skvěle.

    Na suché pánvi opéct semínka fenyklu v hmoždíři podrtit se soli. Přidat trošku chilli.

    Vychlazené plátky melouna posypat špetkou fenyklové soli. Případně zvýšit grády tím, že se tam přidá ještě troška černé soli.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: Dobry je to jeste s rajcatama a balzamikovym octem :-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: nainspirovala jsem se... meloun+rukola+bazalka+feta... moc dobry. hlavne teda ta bazalka to hezky doladi :]
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Snad poprvé jsem viděl takový množství slávek jateční velikosti. Jentak "divoce rostoucích" na šutrech u pláže :)

    (hi-res)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak něco studených objevů z nedávných večeří.

    Baba ganuš asi znáte - pečený lilek, cizrna, tahini, česnek, paprika, olivový olej.

    Peršani mají vlastní lilkovou pomazánku - kaške bademžan - pečený lilek, na olivovém oleji osmažená cibulka a česne a k tomu na polední minutu na pánev přisypat lžičku sušené máty. Celé to pak zjemnit řeckým jogurtem, nebo ještě lépe vykapaným hodně prozrálým kefírem, případně u arabů sehnat sušený kašk. Plus sůl a pepř. Případně se do toho dají rozmixovat vlašáky a nebo pistácie a přidat kurkuma.

    Nabírat plackama, nebo kousky zeleniny, nebo to namazat na chleba.

    Melounový salát - meloun, feta, máta, citronová šťáva. A nebo variantu pro odvážnější (je to dle mého lepší) přidat bazalku, a rajčata a pepř a olivový olej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Osobně teda nevidím souvislost mezi kvalitou pánve a vařeným pokrmem, stejně jako na nerezu od Eva Solo se může dělat smažák, tak na kusu žhavýho plechu se může dělat fillet mignon, o to nejde. Aj by mi bylo jedno, že někdo jí takovejhle vysloveně slisovanej poloodpad. Ale prostě je tam tenhle technologickej problém, že tohle se mu zkrátka bude rozpadat, páč to není kus masa, kterej by držel pohromadě, ale separát a odřezky spojený kdoví čím a to se to trhat bude, nota bene na pánvi ze železa, která chytá. Bych doporučil teflon na takovýhle pochutiny.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Tak na lepsim nadobi se lip vari, lepsimi nozi se lip kraji. To s jezenim zase nemusi az tak souviset :)

    Stejne tak i se spickovym Ferrari muzes jet k mori a nebo k tchyni ....
    EDERA
    EDERA --- ---
    VIKY_K: Nedělám z toho kovbojku. Jen mi přijde logické předpokládat, že člověk, který si na vaření pořídí pořádný nádobí, to dělá proto, že mu záleží na tom, co jí. Tak holt zjevně nezáleží.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    VIKY_K: ale tady prece kazdej vari jedine super bomba spesl jidla neasi!
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    EDERA: Je to jen pánev, zas z toho nedělejte kovbojku. Je to prostě jenom pánev, od které lze oproti teflonce očekávat výrazně vyšší životnost, žádný ekvivalent svátečního porcelánu. Nebo vy pluskaři fakt tyhle pánve používáte jen na echt super bomba spešl jídla a na běžné vaření máte teflonku z marketu za dvě stovky?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ADELHAIDA: Jojo, jsem rad, ze chutnalo. Rozmaryn bude fungovat take, ale trochu upozadi jemnejsi chut hub; daval bych ho radeji mene. I vino by melo byt jemnejsi a nevtirave.

    Co se hub tyka, vzdy rad poradim...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jasně:-) Jen mám teda ještě větev rozmarýnu a dost jsem přemýšlela, jestli by to nebyla dobrá alternativa k té šalvěji. Ale šalvěj byla teda moc dobrá:-) Dík!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ADELHAIDA: koukam, ze jsem v experimentální casti zapomnel uvest tu smetanu, ale snad bylo pochopeno, kdy ji tam frknout... po zredukovani vina :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---

    Na Šumavě rostou lišky jako vzteklý, takže jsem se inspirovala tímto: WILDENBURY_SQ a oblizovala jsem se až za ušima:-)
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    BRUKEV: Toto není třeba smažit. Kočkám to úplně stačí lehce ovařené. Fakt.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: Počkej, to s těma obdélníčkama nebyl vtip? To sis jako koupil pánev De Buyer a pak na ní děláš tohle?:-O To jako fakt?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Rybí ořez + separát slisovanej do čtverců

    Asi tu pánev vem práškem na nádobí a oder ju na kov zpátky, pak můžeš zkusit vypálit jednu dvě vrstvy oleje a zkusit znovu, ale hlavně bych jedl něco jinýho.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: jen pro upřesnění šlo o toto

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pánev lze nahradit friťákem...?
    BRADA_CZ
    BRADA_CZ --- ---
    BRUKEV: kdyz mi tohle panev zacne delat tak vypalim se soli a jedu dal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam