• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nežijí!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Lidé žijí i v jiných městech, než je Praha :)
    Nicméně děkuji za tipy.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koriandr mám teď normálně na záhonu i v truhlíku. Docela často stříhám a používám, ale část nechávám na semínka na příští rok nebo na dosetí, když vím, že za týden ho budu potřebovat. Jediný problém jsou svilušky, pokud je truhlík doma na okně. Pověsila jsem ho teď na plot na chatě a dobrý.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Ad Koriandr:

    Zkusil jsem udelat tohle:

    How to Make Basil (Herb) Oil | Recipe + Technique
    https://www.youtube.com/watch?v=Qvb1iSIwgsk


    jen jsem bazalku nahradil koriandrem... uz to mam v lednici asi dva mesice a je to uplne super oproti cerstvemu koriandru to ma i tu vyhodu ze pri tepelne uprave to neztrati 90% chuti jako se tomu v pripade cerstveho deje.

    Samozrejme si to nemuzete uplne efektne nahazet na hladinu sveho domaciho Pho ale salaty, sendvice, ruzne guacamole ale i majonezy tim jdou ochutit naprosto dokonale... ja uz domu cerstvej nekupuju :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nemáte někdo povědomí o existenci nějaký stránky/blogu, která by nesla porovnání různých druhů sušené šunky (italské i španělské)?
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    Koriandr: Praha, Jizni Mesto, Haje, vzdy maji vietnamci na rohu vedle Alberta, krome neho maji i spoustu dalsich bylinek!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: Koriandr mívá pravidelně Vietnamec na Hradčanské
    IKA
    IKA --- ---
    JAJITA: Koriander ide do kvetu hneď, ako sa oteplí nad nejakých asi dvadsať stupňov, tj v lete sa fakt pestovať dobre nedá. Sú nejaké odrody, ktoré vydržia aj trochu vyššiu teplotu, ale neviem, či sa tu dajú zohnať. Radšej si ho fakt kúp vždý čerstvý.:)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    JAJITA: jsou mista, kde ho vzdycky maj. podelim se o dve stoprocentni: zelenina v podloubi na podbabe a vietnamec ve zlatnicky, naproti inkoust.me...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAJITA: Já nevím, já, když chcu dělat něco s koriandrem, tak si ho jdu do Alberta koupit. Vařívám po práci, tak to beru cestou z práce, jídelník netřeba. Pěstovat jsem nezkoušel, ale kdybych měl tu ambici, tak bych přesadil už hotovou kytku a koupil aspoň tři, aby dvě mohly zdechnout :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MACHALIK: Ou, to ale trochu zavání připraveným jídelníkem :D
    Vysela jsem do truhlíku semínka a po děložních lístcích z toho skoro hned byl jakože kopr, čímž jsem pěstební plán opustila :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAJITA: Koriandr je problém, strašně rychle zvadne (ten z obchodu), nedá se sušit, mrazit, nic. Prostě koupit kvítko, mít ho víceméně na jedno dvě použití, sežrat ho, vyhodit a pak znovu. Holt těch 40 korun prostě člověk musí škrtnout.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jak si v případě nemožnosti pěstovat si vlastní opatřujete čerstvé bylinky, které máte pořád po ruce?
    Jde mi teda hlavně o nať koriandru.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MACHALIK: Po matce:-P
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Syn má vkus.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ach :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MACHALIK: Ach, můj syn taky tvrdí, že tahle je nejlepší.:-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MACHALIK: no ja tydle asijsky nudlovy kupuju v Korea martu, korejsky. Sou dost ostry (a jeste drazsi, tak 25,-) a v zasade jediny muzskou casti vypravy schvaleny;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOUNTBATTEN: Z kudrlívek mi nejvíc chutná tahle:



    Taky je drahá jak kurva, snad 13 korun. Obecně je to velmi kvalitní značka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam