• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: hele zkust to s kapřími či amuřími filety. Nejjednoduší to ale bude z tresky a nebo třeba tilapie - nějaké bílé ryby.

    Vnitrozemští číňani různé kaprovité ryby jedí a tohle je víceméně cosi, co by na to napatlali - tedy namísto balzamika (moc si ho neumím představit dohromady se zázvorem) rýžový ocet + chilli.

    Tady máš nějaké verze

    Pan-Fried Crucian Carp | Top Chinese Cuisine Top Chinese Food
    http://www.topchinesecuisine.com/2013/03/pan-fried-crucian-carp/
    Chinese Steamed Fish with Chopped Red Chili Recipe
    http://www.travelchinaguide.com/tour/food/chinese-cooking/chopped-chili-fish.htm
    http://honest-food.net/fish-and-seafood-recipes/sichuan-crispy-fried-carp/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: Jsou celkem znamy imho tak uz rok dva (min v praze teda..). Byla jsem s nimi na sape pred mesicem, takovy tour de bistro. Bylo to prijemny a clovek se te sapy prestane tak nejak "bat".. Ony vysvetli i ta spolecenska nepsana pravidla.. V obchode reknou, co je co.. Fakt chvalyhodny pocin.
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, našel jsem si recept na rybu mahi mahi http://www.labuznik.cz/recept/mahi-mahi-v-zazvorove-glazure/ a docela se mi líbí, ale jde to použít i na nějakou naší sladkovodní rybku? Co byste doporučili?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: případně i nějaký méně tradiční obměny, třeba letos na jaře jsem jedla naprosto skvostnou jelení bresaolu, což je něco, po čem by mě vůbec nenapadlo pátrat
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: a zase tak moc zběhlá nejsem, tak třeba nějakou zcela ignoruju... :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: zajímaj mě nějak dobře popsaný chuťový rozdíly mezi různejma druhama jak španělskejch, tak italskejch sušenejch šunek... co se týče toho, čim jsou ty prasata krmený nebo v jakejch podmínkách, jak dlouho a s použitím čeho je to sušený, to mě zas tak netankuje :-D nikdy nemam doma víc než dvě nebo tři najednou, abych to porovnala pořádně sama :-D
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LUCIASHECK: zkusime to jinak, po cem patras ? chces vedet co je nejlepsi ? co ma jaky charakteristiky, nebo se nekam chystas a chces neco koupit ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SAL: Zkousel to muj syn nekdy pred rokem. Mam pocit, ze prave podle Cuketky. Hovezi na to jsem opatrovala nejake onake v Makru. Netusim, cim to korenil ale urcite ne jen soli. Susil to v troube u babicky, protoze pry ma byt pri suseni pootevrena a nase domaci trouba je premoudrela a pri otevreni dvirek se vypne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: jo, ale z italskejch je tam shrnutý prosciutto jako jedno jediný a nejblíž tomu pak je tyrolskej nebo jakej špek :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAL: vytorrenti tuhle knizku http://www.amazon.com/Charcuterie-Craft-Salting-Smoking-Curing/dp/0393058298 ta zodpovi vsechny tve otazky tykajici se masa a soli.
    konkretne beef jerky strana 55

    SAL
    SAL --- ---
    VECTOR: Tak pardón, filtrovala jsem, ale kde nic, tu nic. Mrknu teda na cuketku.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: iberico je vyhradne z cernych prasat krmenych zaludy...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LUCIASHECK: serano i iberico tam je... prej jde predevsim o jiny prase... ale co jsem koukala tak i wikipedie nabizi dost informaci..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SAL: uz se to tu resilo spoustukrat, v troube to jde, ale vetsina lidi doporucovala susicku na ovoce. filtruj tenhle klub, nebo "VARIS - VARIM - VARIME". pripadne pan cuketka o tom ma na webu clanek
    SAL
    SAL --- ---
    Máte tu někdo zkušenosti se sušením masa? Nějaké fígle, na co si mám dát pozor, a vlastně jaké maso mám použít? Koření, nebo by stačila jen sůl? V troubě to půjde ne?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: Na tydle věci uz zasadne repkovej, ma nejneutralnejsi chuť... Párkrát jsem zkouše i slunecnici, rejzi, kukurici ale je to zbytecne drahy a bud to nepoznas takže zbytecny a nebo v pripade toho kukuricnyho to tomu vohejbalo chuť jinam a to je taky naprd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEMONOFANARCHY: nějaký tuk a víc fazolí/ domácí vejce. Případně k tomu chleba.

    Cronometr na půl plechovky červených fazolí říká 11 g bílkovin a 32 g škrobů a 1/3 z toho je nestravitelná vláknina- žádnej zázrak, na to že to má být základ večeře. Z té zeleniny moc živin nevytáhneš - voda, vláknina, trochu cukrů.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DEMONOFANARCHY: chleba do druhy ruky :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Snazim se trochu omezit spotrebu masa, protoze poslednich par let to byla fakt jizda a ne ze bych mel problemy se zabijenim pro jidlo rad vezmu pusku a pujdu do lesa na jelena, nicmene velkochovy zvlaste v pripade drubeze moc supportovat nechci, tak jsem dnes po prichodu dom naslel v lednici nejakej lilek, cuketu, rajcata, fazole atd s trochou chilly parik, soli a pepre to bylo celkem fajn(ano je tyden do vyplaty:D) nicmene snedl jsem toho fakt velikej talir a mel jsem galaktickej hlad i pres pul plechovky fazoli obsazenych, co do takove zeleninove "sabdží" kejdy pridat?

    http://goo.gl/aUe7Aw
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    ZUZKAOU: Hm, tak typ C asi běžně nekupuju, to zkusím. Různé poměry jsem zkoušela. Vajíčko mamka prý taky nedávala, ale můžu zkusit :-)
    Dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam