LUCIASHECK: tak jen par poznamek- co se týče toho, čim jsou ty prasata krmený nebo v jakejch podmínkách, jak dlouho a s použitím čeho je to sušený, to mě zas tak netankuje :-D-tohle jsou vsechno veledulezity aspekty k chuti a kvalite sunky, ci jakyhokoliv jinyho vyrobku tohodle stylu. kdyz jsi zminovala treba tu bresaolu-cca 70 procent produkce italske bresaoly je z jihoamerickejch byku. coz je samozrejme hodne divny. proste svetova poptavka po bresaole z IT je tak velka, ze by se ti bejci do cele italie ani nevesli. ale zpet k sunkam- kazda sunka ma svy specificky chute a to je samozrejme zpusobeny tim co zerou, v jakych klimatickych podminkach zijou apod. iberijsky prasta ktery sou celej zivot krmeny zaludama nemuzou mit stejnou chut treba jako prasta ktery spis zerou hodne bylin. kazda ta sunka proste chutna jinak. ja uz v tom po nejakym patku prace s temadle vecma ty rozdily poznavam, ale nedokazu identifikovat co je ktera. v kazdym pripade, chorvatskej prsut zda se byt jedna z nejlepsich sunek vubec. to, kde ty prasta zijou, co zerou, je vlastne ten rozdil co ty si kupujes.