• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: proc je chorvatska jedna z nejlepších? Zajima me to, bo spousta lidi ji ma za standart (jezdi se tam bezne, většině lidem to neprijde zvláštní), zatimco italie, spanelsko jim asi prijde jako joo exclusive.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: thank you, captain obvious.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LUCIASHECK: tak jen par poznamek- co se týče toho, čim jsou ty prasata krmený nebo v jakejch podmínkách, jak dlouho a s použitím čeho je to sušený, to mě zas tak netankuje :-D-tohle jsou vsechno veledulezity aspekty k chuti a kvalite sunky, ci jakyhokoliv jinyho vyrobku tohodle stylu. kdyz jsi zminovala treba tu bresaolu-cca 70 procent produkce italske bresaoly je z jihoamerickejch byku. coz je samozrejme hodne divny. proste svetova poptavka po bresaole z IT je tak velka, ze by se ti bejci do cele italie ani nevesli. ale zpet k sunkam- kazda sunka ma svy specificky chute a to je samozrejme zpusobeny tim co zerou, v jakych klimatickych podminkach zijou apod. iberijsky prasta ktery sou celej zivot krmeny zaludama nemuzou mit stejnou chut treba jako prasta ktery spis zerou hodne bylin. kazda ta sunka proste chutna jinak. ja uz v tom po nejakym patku prace s temadle vecma ty rozdily poznavam, ale nedokazu identifikovat co je ktera. v kazdym pripade, chorvatskej prsut zda se byt jedna z nejlepsich sunek vubec. to, kde ty prasta zijou, co zerou, je vlastne ten rozdil co ty si kupujes.
    FAT
    FAT --- ---
    ZUZKAOU: Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: hele zkust to s kapřími či amuřími filety. Nejjednoduší to ale bude z tresky a nebo třeba tilapie - nějaké bílé ryby.

    Vnitrozemští číňani různé kaprovité ryby jedí a tohle je víceméně cosi, co by na to napatlali - tedy namísto balzamika (moc si ho neumím představit dohromady se zázvorem) rýžový ocet + chilli.

    Tady máš nějaké verze

    Pan-Fried Crucian Carp | Top Chinese Cuisine Top Chinese Food
    http://www.topchinesecuisine.com/2013/03/pan-fried-crucian-carp/
    Chinese Steamed Fish with Chopped Red Chili Recipe
    http://www.travelchinaguide.com/tour/food/chinese-cooking/chopped-chili-fish.htm
    http://honest-food.net/fish-and-seafood-recipes/sichuan-crispy-fried-carp/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: Jsou celkem znamy imho tak uz rok dva (min v praze teda..). Byla jsem s nimi na sape pred mesicem, takovy tour de bistro. Bylo to prijemny a clovek se te sapy prestane tak nejak "bat".. Ony vysvetli i ta spolecenska nepsana pravidla.. V obchode reknou, co je co.. Fakt chvalyhodny pocin.
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, našel jsem si recept na rybu mahi mahi http://www.labuznik.cz/recept/mahi-mahi-v-zazvorove-glazure/ a docela se mi líbí, ale jde to použít i na nějakou naší sladkovodní rybku? Co byste doporučili?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: případně i nějaký méně tradiční obměny, třeba letos na jaře jsem jedla naprosto skvostnou jelení bresaolu, což je něco, po čem by mě vůbec nenapadlo pátrat
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: a zase tak moc zběhlá nejsem, tak třeba nějakou zcela ignoruju... :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: zajímaj mě nějak dobře popsaný chuťový rozdíly mezi různejma druhama jak španělskejch, tak italskejch sušenejch šunek... co se týče toho, čim jsou ty prasata krmený nebo v jakejch podmínkách, jak dlouho a s použitím čeho je to sušený, to mě zas tak netankuje :-D nikdy nemam doma víc než dvě nebo tři najednou, abych to porovnala pořádně sama :-D
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LUCIASHECK: zkusime to jinak, po cem patras ? chces vedet co je nejlepsi ? co ma jaky charakteristiky, nebo se nekam chystas a chces neco koupit ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SAL: Zkousel to muj syn nekdy pred rokem. Mam pocit, ze prave podle Cuketky. Hovezi na to jsem opatrovala nejake onake v Makru. Netusim, cim to korenil ale urcite ne jen soli. Susil to v troube u babicky, protoze pry ma byt pri suseni pootevrena a nase domaci trouba je premoudrela a pri otevreni dvirek se vypne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: jo, ale z italskejch je tam shrnutý prosciutto jako jedno jediný a nejblíž tomu pak je tyrolskej nebo jakej špek :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAL: vytorrenti tuhle knizku http://www.amazon.com/Charcuterie-Craft-Salting-Smoking-Curing/dp/0393058298 ta zodpovi vsechny tve otazky tykajici se masa a soli.
    konkretne beef jerky strana 55

    SAL
    SAL --- ---
    VECTOR: Tak pardón, filtrovala jsem, ale kde nic, tu nic. Mrknu teda na cuketku.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: iberico je vyhradne z cernych prasat krmenych zaludy...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LUCIASHECK: serano i iberico tam je... prej jde predevsim o jiny prase... ale co jsem koukala tak i wikipedie nabizi dost informaci..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SAL: uz se to tu resilo spoustukrat, v troube to jde, ale vetsina lidi doporucovala susicku na ovoce. filtruj tenhle klub, nebo "VARIS - VARIM - VARIME". pripadne pan cuketka o tom ma na webu clanek
    SAL
    SAL --- ---
    Máte tu někdo zkušenosti se sušením masa? Nějaké fígle, na co si mám dát pozor, a vlastně jaké maso mám použít? Koření, nebo by stačila jen sůl? V troubě to půjde ne?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: Na tydle věci uz zasadne repkovej, ma nejneutralnejsi chuť... Párkrát jsem zkouše i slunecnici, rejzi, kukurici ale je to zbytecne drahy a bud to nepoznas takže zbytecny a nebo v pripade toho kukuricnyho to tomu vohejbalo chuť jinam a to je taky naprd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam