• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    GRANTORINO: taky dělám avokádovou pomazánku se zakysanou smetanou, jen tam ještě přidávám česnek, pepř, citrón a trochu olivovýho oleje. je to dobrota, prarodiče se tohle zpracování avokáda naučili ve Venezuele.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THEODORT: aha asi mam kachni zaludek, ja s tim problem nemam:)

    no nicmene kachna super, mam pocit, ze se to v alobalu udelalo jeste lip a rychlejc... za tri hodiny byla uplne mekkounka a vypecena :)) takze dik, pochutnali jsme si. ted si dame slofika
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GRANTORINO: to zni dost strasidelne.. jako rozmackat avokado s leccim je ok, ale se smetanou bych to michal az v zaludku
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VECTOR: Jde to v pohodě. Jídlo (něco s omáčkou, aby ve sklenici nebylo moc vzduchu) jsem zavařoval mockrát, sklenice se šroubovacími víčky, v hrnci, 20 minut varu. (Kamarád takhle zavařoval v mikrovlnce a nějak se to neosvědčilo, měl velké ztráty.) Bez ledničky vydrží určitě ten týden až deset dnů (déle jsem to nikdy nezkoušel, předdělával jsem si takhle zásoby jídla na různé akce, abych tam mohl servírovat teplé jídlo bez vaření).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    a prispeju jednim receptikem, neni to nic originalniho, ale uz se tim zivim treti tyden a nemzu se tim nabazit, bud s knackebrotem, chlebem nebo s nachos misto kupovanyho guacamole /levnejsi a pritom lepsi varianta nez kupovany sklenice s guacamole/, navic to tu furt mame v akci avokado za 17-20,-

    Avokadova pomazanka: jedno zraly avokado rozmackam vidlickou do misky se zakysanou smetanou a osolim... nic vic, nic min..
    (dodavam ze avokado je afrodisiakum a taky je v nem vitamin E)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOOMIX: great, to me nenapadlo, hned to jdu zabalit!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GRANTORINO: alobal
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    tak delam poprvy v troube celou kachnu, mam litinovej kastrol, ale bohuzel bez vika... se nenaslo a do jinyho kastrolu ani pekace se to nevejde...
    celej kastrol zabral skoro celou troubu, tak resim jeslti jeste na to nacpat aspon nejaky jiny viko, ktery by to castecne zakrylo nebo se na to vykaslat a doufat, ze se to teda upece i tak
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VECTOR: někdo ze vzdálený rodiny to takhle dělal s polívkama. Ale je to tak na tejden, dýl to prej nevydrží. A v nejhorším případě bych guláš klidně zamrazil (pokud je další možnost to vyhodit)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Byla to blba otazka, povedlo se to skvele.

    Vyvar jsem pouzil do gulase, mel jsem 2 kila klizky, ted mam megahrnec plnej dobryho jidla, a chtel byh to venovat kolegum v praci.
    Da se to naplnit do sklenic a zavarit/sterilovat jako okurky? Nebo to proste naplnim do sklenic a reknu, at to sni co nejdrive?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Je to jedno. Nota bene esli z toho nebude polívka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: modernisti tam dávají okolo 25-30% zeleniny s tím že 100% je objem vody. Ohledně vody pro změnu Ruhlmann praví, že 50-75% hmoty na 100% vody.

    Tudíž trojčlenkou mi to vychází na 1 kg skeletů, 250 g zeleniny na 2-2,5 l vody.

    Ale většinou dávám 3 skelety, střední mrkev, petržel, cibuli a kus celeru na 2 l vody.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mam kilo kurecich skeletu. Jakej je idealni pomer ostatni zeleniny k tomu na vyvar? Neni to na polivku, jen ja dalsi kuchynske pouziti
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VRATENKA: Mohl by vedet id wojtyla
    Taky to obcas zaziju na nekterych kusech
    Zatim jsem to prisuzovala nekvalite krevety - premrzla, dlouho mrtva a pozde zamrzla, dlouho mrtva nezmrzla...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA: a neuvarit ji uplne na padrt, cili lehce al dente
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: dík. Večer zkusím a snad se tentokrát podaří...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BEBERA:nesmi se z toho udelat blato, blbe se to lepi dohromady. je to velice rychly v pasiraku. mlynek ? mozna jo, zkus to.slupky tam musej bejt.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HENNYVILLE: dík, to by mě nenapadlo, to musí být docela na dlouho, ne? Myslíš, že podobného výsledku dosáhnu v mlýnku? Nebo tam jde o ty slupky?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    nemixovat ! projet pasirakem. ale taky mi to trvalo nez sem na to prisel :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    87HIGHFLYER: oni jsou právě co se týče základní hmoty ty recepty prakticky stejné - uvaří se cizrna, nechá se vychladnout, rozmixuje, dál se liší už jen zda a kolik se dodá mouky a čím se dochutí (cibule, česnek, zelené, koření). Tak jsem uvařila cizrnu, nechala vychladnout, rozmixovala, dala trochu mouky, ochutila a usmažila. Falafel se rozpadl, vznikla mi z toho na pánvi spíš kaše...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BEBERA: těžko říct, když nenapíšeš co si do toho dala a jak si to dělala:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam