• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Falešná svíčková se ríká válečku, což je kus zadní nohy:



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Si myslím, že svíca ani ze starých krav nikdy dlouhou úpravu nepotřebovala. Z mé zkušenosti s kraví svíčkovou se stářím zvířete nemění textura, ale chuť. Ani postarší svíčková však není tuhá jako namáhanej sval. Podle mě se to tu prostě akorát domotalo.

    Pěkný vidět, že někoho napadne udělat steak z pravé svíce a polejt ho majdou z mrkve a celeru, jistě to bude i skvělý (protože svíca je skvělý maso). Že by si to tak ale žádal originální recept, o významu jehož jména se přou už generace, si osobně nemyslím, už jen proto, že ten recept (nikoli jméno) vyžaduje nakládání a pomalý pečení = zničení všeho dobrýho na svíci.
    RUFO
    RUFO --- ---
    VECTOR: Tvar
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SAL: mladí býci/staré krávy zni jak nazev alba od Lucie.
    me by spis zajimalo, proc se pleci rika falesna svickova, kdyz je to vlastne prava svickova (..na smetane), vzdyt to nema se pravou svickovou nic spolecnyho, bifteky z toho nejdou udelat, roastbeef z toho taky nejde..
    SAL
    SAL --- ---
    No pokud se, jak říká Zuzkaou, používaly mladí býci/staré krávy, není možný, že je to podle svíčkový(masa), ale jelikož byla ze starý krávy, tak byla tuhá a tu dlouhou úpravu potřebovala? (narozdíl od dnešní svíčkový které to akorát uškodí)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Eště že su chudá a tu svíčkovou mám nejraději z loupané plece :)

    Je pravda, že jsem ji několikrát dělala z echt svíce (dost let zpět, kdy se vesele kradlo na jatkách a uplácelo se kdekoliv čímkoliv), ale toho masa mučeného v troubě tak dlouho, až se skoro rozpadá zelenina, toho je mi zpětně moc líto :D
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    NUSIK: ale ja reagoval na Machalika.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    HENNYVILLE: ja nereagoval na Machalika, ale na tebe :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    NUSIK: Jak znam Machalika, tak to chtel zjednodusit, proto ucelne napsal Fillet, cili Fillet of beef. Urcite nemel na mysli rybi filet.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NUSIK: to jsem si taky dycky myslela;-)
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    mno jen tak mezi reci, fillet neni nutne beef tenderloin u nas svickova, fillet je proste ukrojenej kus masa nebo ryby bez kosti
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    HENNYVILLE: no, ptam se, zda pod pojmem fillet je jakkoliv upraveny kus masa u nas znameho jako svickova (a tudiz pod On někdy někdo přelil fillet svíčkovou omáčkou a dal si k tomu knedlík? si muzu predstavit, ze nekdo pouzil kus masa u nas znameho jako svickova v nejaky uprave, rekneme te, ktera je znama u receptu na "svickovou na smetane" a prilil k nemu tu omacku a knedlon)?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOUNTBATTEN: ptas se me, zda se da udelat z kusu masa, ze kteryho se delaji bifteky, susenka v uprave well-done? ano, da.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    HENNYVILLE: dik; nerika to ale nic o uprave toho kusu masa (takze by se dalo rict, ze fillet se da taky pect a dusit az do vysuseni, viz uprava na "svickovou"?)?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Fillet je v Eng. mluvicich zemich
    oznaceni pro kus masa u nas zvany jako hovezi svickova.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    A proc fillet?
    Podle Sandtnerky se to maso, ktere je znacene jako svickova, naklada a pak pece a dusi v troub.
    ASS_KICKER
    ASS_KICKER --- ---
    MACHALIK: Tohle nam servirovali na firemni vanocni akci v restauraci Mlynec u Karlova mostu 2 nebo 3 roky zpatky, napsany na menu to vypadalo tak nejak divne - echt tradicni jidlo s jihoamerickym masem ale doted to mam zafixovane jako nejlepsi svickovou co jsem kdy jedl
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: Třeba Sahajdák...

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    On někdy někdo přelil fillet svíčkovou omáčkou a dal si k tomu knedlík?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam