• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LIA09: to nevim, to jsem nevidela... ale stanku s rybama asi moc vic v holeskach neni... :]
    nedokazala bys nejak trosku detailneji popsat polohu? :]
    LIA09
    LIA09 --- ---
    SQUZZA: Z mé zkušenosti se tam střídá pán (asi majitel, je fakt, že vypadá docela chorvatsky) a paní, Ukrajinka. Je to ten stánek, co vystupoval v Deníku Dity P. v dílu o kocovině ;)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LIA09: to je jak to mel driv nakej chorvat a ted tam prodavaj ukrajinky?
    LIA09
    LIA09 --- ---
    BEBEBE: Je tu pořád :) (Bydlíme za rohem.)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Nevím, kde jinde se zeptat, tak případně pardon. Nevíte někdo náhodou, jestli je ještě v provozu ten stánek s rybama v Holešovicích (ul. Komunardů?)? Nebyla jsem tam pár měsíců a jejich web nejde zobrazit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOOMBRINGER: V tomto pohledu je od sebe nerozeznám, mi to přijde jako peceto.

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V argentinštině se válečku říká peceto.

    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MACHALIK: Na obrazku mas falesnou svickovou u predni nohy. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Falešná svíčková se ríká válečku, což je kus zadní nohy:



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Si myslím, že svíca ani ze starých krav nikdy dlouhou úpravu nepotřebovala. Z mé zkušenosti s kraví svíčkovou se stářím zvířete nemění textura, ale chuť. Ani postarší svíčková však není tuhá jako namáhanej sval. Podle mě se to tu prostě akorát domotalo.

    Pěkný vidět, že někoho napadne udělat steak z pravé svíce a polejt ho majdou z mrkve a celeru, jistě to bude i skvělý (protože svíca je skvělý maso). Že by si to tak ale žádal originální recept, o významu jehož jména se přou už generace, si osobně nemyslím, už jen proto, že ten recept (nikoli jméno) vyžaduje nakládání a pomalý pečení = zničení všeho dobrýho na svíci.
    RUFO
    RUFO --- ---
    VECTOR: Tvar
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SAL: mladí býci/staré krávy zni jak nazev alba od Lucie.
    me by spis zajimalo, proc se pleci rika falesna svickova, kdyz je to vlastne prava svickova (..na smetane), vzdyt to nema se pravou svickovou nic spolecnyho, bifteky z toho nejdou udelat, roastbeef z toho taky nejde..
    SAL
    SAL --- ---
    No pokud se, jak říká Zuzkaou, používaly mladí býci/staré krávy, není možný, že je to podle svíčkový(masa), ale jelikož byla ze starý krávy, tak byla tuhá a tu dlouhou úpravu potřebovala? (narozdíl od dnešní svíčkový které to akorát uškodí)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Eště že su chudá a tu svíčkovou mám nejraději z loupané plece :)

    Je pravda, že jsem ji několikrát dělala z echt svíce (dost let zpět, kdy se vesele kradlo na jatkách a uplácelo se kdekoliv čímkoliv), ale toho masa mučeného v troubě tak dlouho, až se skoro rozpadá zelenina, toho je mi zpětně moc líto :D
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    NUSIK: ale ja reagoval na Machalika.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    HENNYVILLE: ja nereagoval na Machalika, ale na tebe :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    NUSIK: Jak znam Machalika, tak to chtel zjednodusit, proto ucelne napsal Fillet, cili Fillet of beef. Urcite nemel na mysli rybi filet.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NUSIK: to jsem si taky dycky myslela;-)
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    mno jen tak mezi reci, fillet neni nutne beef tenderloin u nas svickova, fillet je proste ukrojenej kus masa nebo ryby bez kosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam