• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    MUTHA: Jojo, filtrovala jsem, to podle Itala jsem dělala minule, celkově Google moc zajímavých tipů nevyplivl, tak asi zase skončím u Ridiho.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Nemáte prosím někdo tip, co s telecím osso bucem?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: minuly vikend jsem zkousel prvne licka a dnes mi zena koupi krk, tak uz se tesim, jaky to bude :)
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    What The Fuck Should I Make For Dinner?
    http://whatthefuckshouldimakefordinner.com/index.php
    FKA82
    FKA82 --- ---
    SQUZZA: klasickou i uzenou kupuju v Intersparu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DA_NIELA:
    Já jsem ji rozkrájela a nechala uschnout. Pak jsem ji používala jako masážní lufu. Vůbec mě nenapadlo, že je něco takového opravdu jedlé:-)
    Snad se někdo ozve s receptem...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    KLAAR: dekuji... (trvalo mi asi pul minuty nez jsem pochopila zkratky, paula teda neznam... dobrej tip kazdopadne, v okoli amasa jsem casto)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: v amasu maj odvazenej do sklenicky 100g asi za 50kc, nebo TRMS tam ma paul i uzenou maldonku.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Dostala jsem 2 ks čerstvé lufy. Voní hodně silně, něco jako maggi nebo pražené buráky.
    Jedli jste z ní někdy něco, co stálo za řeč?

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SQUZZA: mam ho z makra
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GIO, AIJA: Díky moc. :) Ukázalo se, že máma už ji jednou nebo dvakrát nasekala do salátu a v pohodě ji jedla... Chjo. :D
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    superjednoduché dýňové risotto
    Jsem Chica Loca Kim: Dýňové risotto
    http://chicalocakim.blogspot.cz/2014/10/dynove-risotto.html


    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    KASUMI: btw koupim nekde v centru maldon? ja jsem ho kupovala na starym meste v takovym zapadlym kramu, ale kvuli nemu se mi tam nechce :]
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Cesky to je asi sirup, tak pardon:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Z makra

    Nakonec jsem udelala toto
    Mix zeleniny - zluta cuketa, cervena paprika zamichat v misce s olivol, peprem, trochou trtin cukru, soli a trochou balsamica
    Do trouby s 200 stupni dat cibuli klinky a cesnek s troskou olivol, pect 15 min
    Mezitim:
    Javorovy syrup, olivol, trtinovy cukr - rozpustit cukr v rendliku, v tomhle obalit maso, opect na panvi minutu z kazde strany (delala jsem na grilovaci panvi)
    Pote dat do trouby zeleninu a na to maso a pect dalsich cca 15 min
    Pri podavani posolit maso (ja mela maldon supinky)


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: alespoň z půlky bych udělala tatarák, pokud tedy zdroj masa je nějaký spolehlivý. To vypadá krásně.
    FESTER
    FESTER --- ---
    DARUMA: Poblanos s klidem muzes nahradit paprikou...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem to ted rozbalila a helemese :))

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Tak to by mně teda zajímalo, kde/jestli to maj ta jehňata co bereme z vysočiny. Dostávám totok. (bohuže neumí vyrobit french rack)



    Ale jestli to je libové a v jednom kusu, tak bych to opekla kvůli kůrce a dopekla za bedlivého hlídání teploty. Pokud kostky, tak jednoznačně opéct, vyndat, udělat omáčku a vrátit je jen na prohřátí.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    je to velkej kus celkem liboveho masa cca 800 gr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam