• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MACHALIK:
    HOFFMI:
    klasicky se salsiccia pripravuje tak ze ji nariznes, opeces spodek a pak nechas lehce dodelat z horni strany (od strivka), ono to mlety zustane krasne stavnaty nez aby ti vsechen tuk a stava vytekla do zradla. snad teda nenosim drivi do lesa ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HOFFMI: Připojuju se k otázce, taky to dlouhodobě nechápu.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    87HIGHFLYER: diky...ja jen nechapu,proc jako nekdo ochuti mlety maso do strivka, aby ho pak nekdo z toho vyndal. v cem je to teda lepsi?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    pro salsicciu ke ksanovi na brevnov :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GILHAD: myslím, že ta otázka byla myšlena obráceně - v čem je kupovaná syrová klobása lepší, než když si to namícháš sám doma:)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KASUMI: Taky salsicciu kupujeme nejraději ve Wine food market.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HOFFMI: Tak napriklad mas u toho mletyho masa naprostou jistotu, co sis to tam vlastne namlel a jak moc cerstve to je. Kdyz to delas po nekolikate, tak uz mas i odhad, kolik toho koreni tam chces dat, aby ti vysledek sednul nejlip a muzes si i pohrat s nejakyma variacema toho koreni ...
    YNOR
    YNOR --- ---
    potřeboval bych nějaký prověřený recept na studenou bbq omáčku....díky
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HENNYVILLE: muzu se zeptat prosim jakej je rozdil v tom,kdyz si ochutis tim korenim mlety maso sam, versus kdyz si koupis hotovou syrovou klobasu? sorry,pram se fakt jak mental...dik
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Wine food market ma asi nejlepsi. Ale rychle se to kazi takze je dobry toho koupit malo. Skvela do risotta s cervenou cekankou nebo v kombinaci s lanyzovym olejem je to pecka. Cili taky risotto nebo nejaka kratka pasta.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jinak teda salsiccia first time dopadla docela dobre (recept ala Ridi)
    mela jsem z makra, uz tepelne upravenou (neapolska), syrove maso by bylo lepsi, ale i tak (nikdy jsem to predtim nemela)

    na trose oliv oleje jsem chvili potrapila asi 4 cesneky na platky, jen aby lehce chytly barvu, vyndala jsem je a hodila tam salsic. na kousky a chvili prazila (chytlo to drobnou krustu)
    pak jsem tam jeste dala vetvicku rozmarynu a nechala provonet
    pote prihodila cesnek a zalila asi 2 dcl bileho (mela jsem takovy zajimavy muller doma, suchy, ale s dostatecnou prirodni sladkosti) a nechala vetsinu odparit
    pote jsem tam prihodila rajcata z plechovky (bez prichute, beru valfruttu), hrst cerstve bazalky, dosolila, dopeprila a trochu zredukovala
    do toho jsem pak hodila uvarene testoviny (mela jsem cerstve plnene ricottou z makra), trochu vody z testovin a jeste jsem nechala chvilku plapolat

    uz se tesim, az si nekde koupim tu tepelne neurpavenou salsicciu, fakt to ma zvlastni a dobrou chut

    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Díky.
    Hledala jsem luffa nebo loofah a našla jen na pánvičce s vajíčky (blah!), s čenekem (jakž takž) nebo plavající kostičky v polívce (blah).
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    ZUBANA: Super, díky moc, Hazanku mám doma, nenapadlo mě se tam podívat... Koukala jsem na foto, vypadá to luxusně, jdu do toho :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    DEVIL: aby ses nepo* :] diky.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUBANA: a recept?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: lolec jak je na tom videu jeste takovej mladej tydyt!
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LUCKAZ: podle hazanky ossobuco na bilem vine s gremoladou bezkonkurencni! vedle ve fotkach bide i muj fotoreport
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KASUMI: Přijde mi to divné, ale u Kluků v akci mě už nic nepřekvapí. Onehda popisovali výhody čerstvé kurkumy a v ruce drželi galangal :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam doma salsicciu a chci udelat testoviny s ni a rajcatama, tak googlim recept a co jsem nenasla.

    Fusilli s rajčatovou omáčkou a klobáskou salsiccia — Kluci v akci — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/.../1137-recepty/924-fusilli-s-rajcatovou-omackou-a-klobaskou-salsiccia/

    "Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer najemno nastrouháme. Vše vložíme do studeného oleje a pozvolna začneme restovat..."

    do studeneho oleje??? co je tohle za novinku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam