• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KASUMI: Taky salsicciu kupujeme nejraději ve Wine food market.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KASUMI: Wine food market ma asi nejlepsi. Ale rychle se to kazi takze je dobry toho koupit malo. Skvela do risotta s cervenou cekankou nebo v kombinaci s lanyzovym olejem je to pecka. Cili taky risotto nebo nejaka kratka pasta.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jinak teda salsiccia first time dopadla docela dobre (recept ala Ridi)
    mela jsem z makra, uz tepelne upravenou (neapolska), syrove maso by bylo lepsi, ale i tak (nikdy jsem to predtim nemela)

    na trose oliv oleje jsem chvili potrapila asi 4 cesneky na platky, jen aby lehce chytly barvu, vyndala jsem je a hodila tam salsic. na kousky a chvili prazila (chytlo to drobnou krustu)
    pak jsem tam jeste dala vetvicku rozmarynu a nechala provonet
    pote prihodila cesnek a zalila asi 2 dcl bileho (mela jsem takovy zajimavy muller doma, suchy, ale s dostatecnou prirodni sladkosti) a nechala vetsinu odparit
    pote jsem tam prihodila rajcata z plechovky (bez prichute, beru valfruttu), hrst cerstve bazalky, dosolila, dopeprila a trochu zredukovala
    do toho jsem pak hodila uvarene testoviny (mela jsem cerstve plnene ricottou z makra), trochu vody z testovin a jeste jsem nechala chvilku plapolat

    uz se tesim, az si nekde koupim tu tepelne neurpavenou salsicciu, fakt to ma zvlastni a dobrou chut

    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZUZKAOU: Díky.
    Hledala jsem luffa nebo loofah a našla jen na pánvičce s vajíčky (blah!), s čenekem (jakž takž) nebo plavající kostičky v polívce (blah).
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    ZUBANA: Super, díky moc, Hazanku mám doma, nenapadlo mě se tam podívat... Koukala jsem na foto, vypadá to luxusně, jdu do toho :)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    DEVIL: aby ses nepo* :] diky.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUBANA: a recept?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: lolec jak je na tom videu jeste takovej mladej tydyt!
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LUCKAZ: podle hazanky ossobuco na bilem vine s gremoladou bezkonkurencni! vedle ve fotkach bide i muj fotoreport
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KASUMI: Přijde mi to divné, ale u Kluků v akci mě už nic nepřekvapí. Onehda popisovali výhody čerstvé kurkumy a v ruce drželi galangal :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam doma salsicciu a chci udelat testoviny s ni a rajcatama, tak googlim recept a co jsem nenasla.

    Fusilli s rajčatovou omáčkou a klobáskou salsiccia — Kluci v akci — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/.../1137-recepty/924-fusilli-s-rajcatovou-omackou-a-klobaskou-salsiccia/

    "Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer najemno nastrouháme. Vše vložíme do studeného oleje a pozvolna začneme restovat..."

    do studeneho oleje??? co je tohle za novinku?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: funguje to jako cuketa, jí se po celé asii - na mytí se používá dozrálá, nezralá se pak pojídá.

    hledej ridge gourd

    Turai and Milk Curry - Ridge Gourd - By VahChef @ VahRehVah.com
    https://www.youtube.com/watch?v=6-kef_P7E54
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    MUTHA: Jojo, filtrovala jsem, to podle Itala jsem dělala minule, celkově Google moc zajímavých tipů nevyplivl, tak asi zase skončím u Ridiho.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Nemáte prosím někdo tip, co s telecím osso bucem?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: minuly vikend jsem zkousel prvne licka a dnes mi zena koupi krk, tak uz se tesim, jaky to bude :)
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    What The Fuck Should I Make For Dinner?
    http://whatthefuckshouldimakefordinner.com/index.php
    FKA82
    FKA82 --- ---
    SQUZZA: klasickou i uzenou kupuju v Intersparu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DA_NIELA:
    Já jsem ji rozkrájela a nechala uschnout. Pak jsem ji používala jako masážní lufu. Vůbec mě nenapadlo, že je něco takového opravdu jedlé:-)
    Snad se někdo ozve s receptem...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    KLAAR: dekuji... (trvalo mi asi pul minuty nez jsem pochopila zkratky, paula teda neznam... dobrej tip kazdopadne, v okoli amasa jsem casto)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: v amasu maj odvazenej do sklenicky 100g asi za 50kc, nebo TRMS tam ma paul i uzenou maldonku.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Dostala jsem 2 ks čerstvé lufy. Voní hodně silně, něco jako maggi nebo pražené buráky.
    Jedli jste z ní někdy něco, co stálo za řeč?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam