• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: jakakoli variace na british roast veg je skvela
    (cerstvy) koreni taky mozno variovat ad lib (jenom teda mame mensi vyber korenovy zeleniny v beznym prodeji):

    Roast root vegetables with herbs recipe - All recipes UK
    http://allrecipes.co.uk/recipe/2690/roast-root-vegetables-with-herbs.aspx

    da se tam bokem prihodit cesnek vcelku, z nej pecena pasta, primichat/pouzit
    brambory se daj zapect/gratinovat, tam se da taky pridat treba spenat, nebo platky porku
    pyre ze vseho, z dyne jeste sladkej kolac
    + ten balkan, jestli ne papriky, se da dat na salat z pecene repy (olej, ocet/balsamico, pepr)
    taky sezonni, rychly, dobry, jen teda mozna boj se zakorenenou neoblibou repy))
    ... ale asi uz to je ta mrkev))
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KASUMI: jeste s tymianem a slanym maslem! :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: zbožňuju jenom rychle na másle mrkev, petržel a třeba pórek na co nejtenší nudličky s pár listama listovýho špenátu... nejskvostnější to bylo s telecím, ale ke kuřeti by mě to taky neurazilo
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KASUMI: já nedávno dělal tohle květákové pyré a dost mě nadchlo... http://www.milujivareni.cz/recepty/18542-francouzske-kvetakove-pyre/
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: Cekanka s jablkem. Delal jsem to ted asi 5x a ocenily to i navstevy. http://www.dailymotion.com/video/x22trv1_l-endive-declare-sa-flamme-a-la-pomme_lifestyle
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: na veceri bude dynova polevka, takze to ne
    ja udelam tu mrkev, mne se to libi :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: co nějaký pyré? Třeba z dýně
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hmm, glazovanou mrkev jsem uz jednou delala a byla vyborna, to je dobrej tip
    diky
    to udelam
    (asi tomu teda neprida uplne tolik stavnatosti, ale myslim, ze se tam bude hodit)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já mám ráda na másle pomalu dělanou mrkev http://www.cuketka.cz/?p=8773,
    případně ratatouille je pro mě dobrá příloha k jakýmukoliv masu:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    o vikendu mi prijedou rodice
    oba jedi spis dietne, lehke veci, zadna speky, nadymaci veci ani experimenty, zadnou asii apod
    budu tedy delat uplne obycejne pecene slane kure a k tomu udelam ackove brambory jen s maslem
    chtela bych ale k tomu nejakou zajimavou prilohu, teplou, zeleninovou
    co tak delavate? napadlo me upect cervene papriky (treba s balkanem), ale mam trochu obavu, ze to mama nemuze z nejakeho duvodu, tak premyslim, co dal
    aby to nebylo prekombinovane, ale dodalo to jidlu trochu "stavy", hydratace...
    alternativa je domaci merunkovy kompot, ale chci mit i tuhle variantu
    dekuji za napady
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: v obycejnych sklenicich
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BRUKEV: nedávno se způsoby kvašení v obec sklenících řešilyv klubu o kvaseni- já třeba kvasim ve sklenici, zeleninu mám zatíženou druhou,úzkou sklenici naplnenlu vodou a zasunutou v hrdle te vetší.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím, nemá někdo tip, co úžasného provést s vykoštěným kolenem? Pečené asi jasně, ale nějak nezvykle, neobvykle...

    Ráda bych zase po čase byla za úžasnou, tak díky předem :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DAWIDOS: Už mám ten test, v klidu :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    MACHALIK: Zitra ti to zjistim a poslu, dneska uz se nedostanu do zabezpecene sekce.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VECTOR: to byl jen priklad viz "treba"
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    KASUMI: tak to prr, ty s mykotoxinama propadly.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Pokud chceš jet spíš v menším, odpíchnul bych se od chilli zelí á la ID Dockinez. Imho slušný poměr vynaložená práce / výsledek, menší šarže, modulární recept (vynechat to, přidat ono...).
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Flame na téma brsalát má ještě pár týdnu čas, ale pro trochu treninku položím podobné otázky:
    1) kdo pošle tip na dobré domací křenové zelí?
    2) kdo pošle tip na dobré domácí koprové zelí?

    Nakládáme každoročně 30l klasického, nicméně chceme obohatit jídelníček.

    Nejmenší zeláky jsou 5l. Nějaká varianta, jak naložit třeba 3l, abych nemusel utrácet za zelák?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CHOBOT: ja jsem je jedla jednou v zivote a myslela jsem ze je to oblibene ceske jidlo. Tak se omlouvam za prispevek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam