• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    podarilo se mi koupit fraktalní květák, alias romanesco. poradte nejakej recept, nechci to delat jako obycejnej kvetak :)
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    ZUZKAOU: tak ja jsem se tedka docetl, ze to szekely kaposta je neco podobnyho nasemu segedinu, ale szeged gulasz je gulas s rajcatama a paprikou, tak nevim...buh vi...je to fuk. Kazdopadne kdyz jsme byli v Szegedu, tak, ze si dame segedin teda, meli jsme strasnou chut na to zeli, tak jsme si objednali gulasz of Szeged a prinesli nam tu cervenou palivou polivku v kotliku prave.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAARKA: zdrojem receptu je http://akochutimasala.blogspot.cz/2010/04/aloo-gobi-masala.html

    na indické recepty super zdroj.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    SPLIFFBOY: děkuji převelice, tobě i zuzce!
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KLAARKA: filtruj zde: [ Ústav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen ] , jsem pripojenej pres mobilni aplikaci, tak to ted lip nalinkovat nesvedu ;)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    SPLIFFBOY: a kde bych prosím našla recept? nedaří se mi ho dohledat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: naložit do kyselého láku a posléze pomalu upéct.

    Zvážit maso. Vzít 5% jeho váhy soli a 5% jeho váhy cukru+ divoké koření (bobkový list, celý černý pepř a nové koření + jalovec, tymián, případně trošku sušeného zázvoru)smáchat a maso v tom obalit.

    Dát do nádoby, ve které to budeš péct a která jde něčím zakrýt. Nakrájet na velké kusy cibuli, česnek, celer,mrkev a petržel. Zasypat tím maso. Zalít vínem. Barva dle nálady - z červeného bude tmavší omáčka a chce to spíš něco kyselejšího. Zakrýt nádobu a nechat v chladu den, dva marinovat.

    Pak to celé vezmi a vraž do trouby na 120 na 3-5 hodin (podle velikosti). Až to bude měkké, tak zvyš teplotu na cca 180-200 a za častého podlévání a případně otáčení masa dopeč a nech odpařit přebytečnou tekutinu ve výpeku.

    Podle nálady můžeš buď použít jen výpek a pečenou zeleninu zvlášť a nebo je můžeš rozmixovat dohromady a přidat smetanu.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dostal jsem kančí kýtu.
    Co s tím?

    Požaduji maximální chuť s minimální námahou, žádné složité techtle mechtle :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Dýňová polívka - podzimní edice (s cheddarem a opečenou slaninou)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HOFFMI:

    Székelykáposzta – Wikipédia
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9kelyk%C3%A1poszta

    The Austerity Kitchen: Székely Goulash
    http://www.theausteritykitchen.com/2010/01/szekely-goulash.html

    Segedín je v tom nevinně.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    BRUKEV: btw. jeste k tomu Bulharsku, ja jen, ze hranici s Maďarskem nema a Segedinskej gulas v Maďarsku nikdy zeli nevidel, to je typicky česka specialita, tam je to spis takova paliva paprikova polivka s nokama a bramborama. Jestli se pletu, tak me opravte prosim...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: jakakoli variace na british roast veg je skvela
    (cerstvy) koreni taky mozno variovat ad lib (jenom teda mame mensi vyber korenovy zeleniny v beznym prodeji):

    Roast root vegetables with herbs recipe - All recipes UK
    http://allrecipes.co.uk/recipe/2690/roast-root-vegetables-with-herbs.aspx

    da se tam bokem prihodit cesnek vcelku, z nej pecena pasta, primichat/pouzit
    brambory se daj zapect/gratinovat, tam se da taky pridat treba spenat, nebo platky porku
    pyre ze vseho, z dyne jeste sladkej kolac
    + ten balkan, jestli ne papriky, se da dat na salat z pecene repy (olej, ocet/balsamico, pepr)
    taky sezonni, rychly, dobry, jen teda mozna boj se zakorenenou neoblibou repy))
    ... ale asi uz to je ta mrkev))
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KASUMI: jeste s tymianem a slanym maslem! :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KASUMI: zbožňuju jenom rychle na másle mrkev, petržel a třeba pórek na co nejtenší nudličky s pár listama listovýho špenátu... nejskvostnější to bylo s telecím, ale ke kuřeti by mě to taky neurazilo
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KASUMI: já nedávno dělal tohle květákové pyré a dost mě nadchlo... http://www.milujivareni.cz/recepty/18542-francouzske-kvetakove-pyre/
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: Cekanka s jablkem. Delal jsem to ted asi 5x a ocenily to i navstevy. http://www.dailymotion.com/video/x22trv1_l-endive-declare-sa-flamme-a-la-pomme_lifestyle
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: na veceri bude dynova polevka, takze to ne
    ja udelam tu mrkev, mne se to libi :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: co nějaký pyré? Třeba z dýně
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    hmm, glazovanou mrkev jsem uz jednou delala a byla vyborna, to je dobrej tip
    diky
    to udelam
    (asi tomu teda neprida uplne tolik stavnatosti, ale myslim, ze se tam bude hodit)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já mám ráda na másle pomalu dělanou mrkev http://www.cuketka.cz/?p=8773,
    případně ratatouille je pro mě dobrá příloha k jakýmukoliv masu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam