• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PICHPE: kardamom v albertech rozhodně nemívají - anýz nebo fenykl ano. Kotány a ve žlutém sáčku, nědke poblíž skořice a tak. Má ho normálně i vitana (fenykl).

    THEODORT: no čerstvý fenykl zrovna teď moc není k dostání (sháněla jsem ho před dvěma týdny a prd.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PICHPE: ja bych v mistnim albertu koupil rapik fenyklu co ma dostatek listku a ty bych pouzil na okoreneni, zbytek na podlozeni v pekaci.. //konec ot
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    BEBERA: thajské kari, tabouleh, falafel, hommos, pokud máš nadbytek tak bylinková sůl a pesto "do foroty"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORAL: musíš na nižší teplotu a fakt dlouho
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KORAL: nemam doma ani keramiku ani teflon, ale tipuju, ze jsi to prehnal s teplotou. Cibuli na gulas delam na hodne malem plameni desne dlouho (>45m).
    KORAL
    KORAL --- ---
    Mám dotaz na zkušné kuchaře co mi tu minule radili s Gulášem.
    Zkoušel jsem cibulku tentokrát dělat na pánvi keramické, ale nepovedlo se mi na ní, aby cibulka zkaramelizovala. jen krásně zčernala.
    Je nějaký fígl, jak na to i na těchto pánvích a nebo to jde jen na ocel, či titan ?

    Díky
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: No já osobně moc ty "anýzové" chutě moc nemusím, takže mě to chutná všechno "stejně", ale jinak máš recht.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PICHPE: No, kardamom je fajn, ale imho nema s fenyklem nic chutove spolecneho.. :)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: Teď jsem dostal tip od bráchy - cardamon!
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: Tak v místním Albertu snad budou mít to haribo :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PICHPE: Anyz, ouzo, lekoricovy haribo.. :)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    Čím se dá nahradit fenykl v koření pěti vůní? Chci na něm dělat kuřecí stehna, mám vše, až na fenykl a nevím, zda je lepší ho vynechat, nebo něčím nahradit?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BEBERA: nebyl by recept?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: A teď ještě ty oleje v kudlách pls!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEVIL: Neni nad rotacni olejovou vyvevu a tlakovou lahev s potravinarskym argonem, vlastne uz si bez tohoto bazalniho vybaveni kuchyn ani nedokazu predstavit :) Ale az budu velkej, muj sen je chromatografie s hmotnostni detekci (GC integrovana do digestore a LC flow real-time analyza z hrnce/papinaku). "Peak glutamove kys. asymptoticky dosahl koncentracniho maxima, dalsi var nema smysl, nyni mame tu pravou chut umami!" :)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    DEVIL: skvelej tip, diky, vyzkousim, ale nakonec vakuovacka asi bude uz dneska vecer. dam vedet progress :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZINA: díky za tip. Mezitím jsem si vzpomněla na gruzínskou polévku charčo, kterou zbožňuju od dětství...
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBERA: já zbožňuju tohle.. http://www.georgianrecipe.com/2013/01/chinkali-meat-dumplings.html
    a oni obecně Gruzínci koriandr narvou všude :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: ja nemam vakuovac, ale pouzivam ziplocy s dvema zipama. abys nemela v sacku vzduch, tak do nej vhodis vsechno co mas, vedle mas hrnec s vodou a pomalu ten ziploc ponorujes a vymackavas vzduch. jakmile se dostane zip pod hladinu vody, ale stale do nej netece diky presahu pytliku, pomackas napln aby odesla vetsina vzduchu a ziplocu zavres zipy. no a pak uz vhodis do lazne a cekas....
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: pokud ti nevadi ne tak krupava kuze tak jak z panve, tak urcite vhod kachni prsa. nebo udelej kuzi zvlast, ja sem na to moc linej.
    nevim jak je to v praze s nefarmovanym lososem, ale kdyz hodne cerstvej tak muzes udelat nejlepsi texturu na 25 minut 44 stupnu C
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: hele jsem tam byla naposled před pěti lety. Ale praze jsem ho určitě viděla v malešické tržnici u číňanky a u viethajců v kamenném krámě ve Strašnicích - takže bych si tipla že jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam