• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Maji tam k sehnani i takovej ten bambusovej parak na knedlicky a ryzi, nevis?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: jak praví MACHALIK: zde http://www.kreativni.info/trznice-olomoucka-v-brne/

    Co si tak matně vzpomínám, nejsou tam moc schody, maximálně zvýšený vstup do některých krámků, protože jsou v jakýchsi unimo-buňkách, či co to je. Dá se tam zaparkovat a jede tam trolejbus ale nestaví hned u vchodu, je potřeba kus přejít.

    Multicooker je příliš chytrý hrnec na rýži - jeden z mála kuchyňských přístrojů, které opravdu využívám docela často. http://www.alza.cz/domaci-elektro/vareni/elektricke-hrnce/18850377.htm
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    tak sous vide dorazil a zacinam na vejcich, tak jsem se na ne tesila!!! co byste si hned v souvidku udelali?? :))
    DAHY
    DAHY --- ---
    BEBERA: Ja koriandr rad, ale malokdy s nim primo varim. Prijde na zaver nasypat na temer cokoliv indickyho nebo latinoamerickyho. V pripade latinoameriky doporucuju zkusit jejich oblibenou smes s jarni cibulkou - dvojite poteseni.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SHEALA: Jasně, tržnice na Olomoucké.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ZUZKAOU: je v Brně taky nějaká Sapa style prodejna? Jo a co je to ten multicooker? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCKAZ: to jsem rad :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Tom kha gai.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    POHODAVOLE: Díky za tip, měli ho tam! :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCKAZ: zena koupila vcera cerstvej v hyperalbertu..
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    ZUZKAOU:BEBERA: Před měsícem jsem se z Prahy odstěhovala do Berouna, takže mám dost omezený možnosti... V Praze bych věděla hned. Zajdu do toho Kauflandu a příp. se tu zkusím se tu porozhlídnout po večerkách, jak doporučoval87HIGHFLYER. Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: libovolné sitr fry, kari, a polívky - blízkovýchodní a severoafrické, jihoamerické a nebo asijské. Má-li člověk v mrazáku vývar, tak to jde i docela rychle.

    LUCKAZ: malešice/sapa/viethajci na francouzské/některé asijské zeleniny
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LUCKAZ: Jarní závitky! To je jedno z těch jídel! Dík

    Kupujeme vždy v Sapě a tuhle jsem slyšela, že měli i v Kauflandu. Ale vyzkoušené nemám.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOOMBRINGER: děláme několik různých druhů thajského kari, ale do žádného nedáváme koriandr - z dodatečných bylinek jen thajskou bazalku a listky kafírové limetky. Myslíš koriandr jako součást té pasty? Ale inspiroval jsi mě na tom yam...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    BEBERA: Cervene/zelene thajske kari s kokosovym mlekem.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LUCKAZ: občas ho maj vietnamci ve večerkách, pokud máš nějakou blízko, zkus je
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Poraďte mi, prosím, kde seženu ideálně čerstvý, příp. mražený koriandr jako mají třeba v M&S. Chtěla jsem dělat na večer jarní závitky, ale v Globusu ho včera měli vyprodaný a doma mám v dosahu Lidl, Kaufland, Hypernovu a Billu. Občas zajdu něco koupit do Lidlu, ale tam ho myslím nemají. Kde by ho mohli mít?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BEBERA: chilli
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mám pravidelně se opakující problém, když nemám čerstvý koriandr, toužím po spoustě jídel, která bez koriandru nejdou. Když mám koriandr, nenapadá mě pořádně nic kromě guacamole a pho. Projela jsem teď nějaké recepty v češtině i angličtině, ale nenarazila jsem ani na jeden z těch, na které jsem zapomněla a vzpomenu si na ně hned, jak natě dojdou. Máte prosím nějaké must-have tipy s koriandrem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dostala jsem k Vánocům Julii Child. Prozatím proběhla krůta na pomerančích (ano, kdo nemá kachnu, tak tam dá krůtí prsa, zejména když kachny jsou pro 15 osob poněkud mrňavé) a pošítovaná ryba v bílém víně, ale jednoznačně začínám přehodnocovat vztah k jíškovým omáčkám.

    Vony ty francouzské vypadají tak, že se dva litry vývaru nalejou na lžíci jíšky a pak se to hodinu vaří, až z toho zbydou 4 deci omáčky, do které přijde ještě spousta másla.

    Recepty nepíšu, neb k základu používám multicooker a jen tedy vedle dodělávám omáčku, takže postup majitelům běžných hrnců je naprd. Ten pak je v Julii.

    Podstata sdělení - Umění francouzské kuchyně chcete, dá se podle něj vařit, Juliie nejspíš kapánek zjednodušuje postupy pro američanky (zaplať pámbů), ale výsledky jsou stejně super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam