• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem nakonec skončil v Bille a tam měli čerstvý fenykl, ale co se týče koření, tak Billa je tristní, hlavně že mají majoránku od pěti výrobců. Ale fenykl, anýz nic, nejexotičtější co měli je kurkuma!

    Cardamon naštěstí doma mám, ale nakonec mám u ten fenykl, sousedská výpomoc zafungovala ☺
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PICHPE: kardamom v albertech rozhodně nemívají - anýz nebo fenykl ano. Kotány a ve žlutém sáčku, nědke poblíž skořice a tak. Má ho normálně i vitana (fenykl).

    THEODORT: no čerstvý fenykl zrovna teď moc není k dostání (sháněla jsem ho před dvěma týdny a prd.
    KURE
    KURE --- ---
    KORAL: na povrchu panve vubec nezalezi.
    souhlasim s Toomixem a Davem, bacha na teplotu.
    A cibul je mrcha a dlouho je jen bila (prusvitna) ale jak zacne menit barvu jde to celkem rychle.
    FAT
    FAT --- ---
    KORAL: Co jsem koukal, tak téměř všichni to dělají pomalu a asi po deseti minutách se přidá cukr a červený vinný ocet. A zredukuje se to...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PICHPE: ja bych v mistnim albertu koupil rapik fenyklu co ma dostatek listku a ty bych pouzil na okoreneni, zbytek na podlozeni v pekaci.. //konec ot
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    BEBERA: thajské kari, tabouleh, falafel, hommos, pokud máš nadbytek tak bylinková sůl a pesto "do foroty"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORAL: musíš na nižší teplotu a fakt dlouho
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KORAL: nemam doma ani keramiku ani teflon, ale tipuju, ze jsi to prehnal s teplotou. Cibuli na gulas delam na hodne malem plameni desne dlouho (>45m).
    KORAL
    KORAL --- ---
    Mám dotaz na zkušné kuchaře co mi tu minule radili s Gulášem.
    Zkoušel jsem cibulku tentokrát dělat na pánvi keramické, ale nepovedlo se mi na ní, aby cibulka zkaramelizovala. jen krásně zčernala.
    Je nějaký fígl, jak na to i na těchto pánvích a nebo to jde jen na ocel, či titan ?

    Díky
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: No já osobně moc ty "anýzové" chutě moc nemusím, takže mě to chutná všechno "stejně", ale jinak máš recht.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PICHPE: No, kardamom je fajn, ale imho nema s fenyklem nic chutove spolecneho.. :)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: Teď jsem dostal tip od bráchy - cardamon!
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    DOOMBRINGER: Tak v místním Albertu snad budou mít to haribo :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PICHPE: Anyz, ouzo, lekoricovy haribo.. :)
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    Čím se dá nahradit fenykl v koření pěti vůní? Chci na něm dělat kuřecí stehna, mám vše, až na fenykl a nevím, zda je lepší ho vynechat, nebo něčím nahradit?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BEBERA: nebyl by recept?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: A teď ještě ty oleje v kudlách pls!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEVIL: Neni nad rotacni olejovou vyvevu a tlakovou lahev s potravinarskym argonem, vlastne uz si bez tohoto bazalniho vybaveni kuchyn ani nedokazu predstavit :) Ale az budu velkej, muj sen je chromatografie s hmotnostni detekci (GC integrovana do digestore a LC flow real-time analyza z hrnce/papinaku). "Peak glutamove kys. asymptoticky dosahl koncentracniho maxima, dalsi var nema smysl, nyni mame tu pravou chut umami!" :)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    DEVIL: skvelej tip, diky, vyzkousim, ale nakonec vakuovacka asi bude uz dneska vecer. dam vedet progress :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZINA: díky za tip. Mezitím jsem si vzpomněla na gruzínskou polévku charčo, kterou zbožňuju od dětství...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam