• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: tak to udělej rajčatovou omáčku (máslo, cibule, rajčata, česnek případně nějaká bylina - tymián) a pak v tom ohřej kousky kuřete a k tomu rýži vedle.

    A nebo teda klasický rizoto - na dostatku másle orestovat cibuli a mrkev, je-li, přidat rýži, nechat zesklovatět, přidat kousky toho masa, zalít dvojnásobkem vody, než máš rýže a udusit do měkka (u lepších rýží typu basmati to chce dusit tak 12-15 minut a na závěr nechat 5 minut dojít, ne to vařit celých dvacet minut). Na závěr nechat prohřát mraženej hrášek a kukuřici a posypat sejrem. Tím jak se dusí pohromadě a s tukem, tak to rizoto pak není suchý, jako když to všechno vaříš zvlášť a teprve pak to smícháš.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls o brainstorming.
    Mám doma darem grilované kuře, bez šťávy. Potřebuju to nějak nakombinovat s rýží a la české zbytkové rizoto, nebo něco takového (prostě děcka mají chuť na kuřecí masíčko s rýžečkou:). Ale nevím, jak to spojit, at to není suché. Olej je, máslo je, rajčata pasírovaná jsou, cibule je, vývar není. Co s tím? Nějak to prohřát v těch rajčatech?
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Mě se osvědčilo oroštovat cibuli na prudko a pak jí zalít vodou...nechat vydusit a zase zalít..nechat vydusit a zase zalít..(opakovat do požadované konzistence a stupně karamelu, krásně se rozdusí na takovou tu hnědou kaši)...nemusím pořád míchat a vím že se nespálí :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: klidne vic, zjednodusi ti to dochucovani. cim vic se to blizi idealni chuti a cim dyl se to v ni vari, tim lip pro vysledny jidlo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: stačí jen tak pro pocit, nebo víc a pak ubrat soli při pokračujícím vaření?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KORAL: hned na zacatku tu cibuli osol, zacne poustet vodu, cili cukr a bude to rychlejsi. slabsi plamen je zaklad.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Díkt všem s tou cibulkou to příště zkusím na mírném ohni a déle. Je pravda, že minule jsem si stím vyhrál a bylo to dokonalé, ted sem to trochu hnal kvuli dětem :-D
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    Tak když jsme u té reklamy, tak vřele doporučuji Království chutí

    www.kralovstvichuti.cz

    Mají skoro vše a když něco nemají, stačí říct a začnou mít :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Případně U Salvátora v Praze http://prodejnausalvatora.cz/
    RUFO
    RUFO --- ---
    Doporucuji tohle
    Koření od Antonína
    http://www.koreni.cz/
    A nebo si zajit, pokud jste z Plzne, maji temer vse
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Tak obecně koření v supermarketech stojí z prd. Touhle věcí se holt musí člověk zásobit předem jinde:/
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem nakonec skončil v Bille a tam měli čerstvý fenykl, ale co se týče koření, tak Billa je tristní, hlavně že mají majoránku od pěti výrobců. Ale fenykl, anýz nic, nejexotičtější co měli je kurkuma!

    Cardamon naštěstí doma mám, ale nakonec mám u ten fenykl, sousedská výpomoc zafungovala ☺
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PICHPE: kardamom v albertech rozhodně nemívají - anýz nebo fenykl ano. Kotány a ve žlutém sáčku, nědke poblíž skořice a tak. Má ho normálně i vitana (fenykl).

    THEODORT: no čerstvý fenykl zrovna teď moc není k dostání (sháněla jsem ho před dvěma týdny a prd.
    KURE
    KURE --- ---
    KORAL: na povrchu panve vubec nezalezi.
    souhlasim s Toomixem a Davem, bacha na teplotu.
    A cibul je mrcha a dlouho je jen bila (prusvitna) ale jak zacne menit barvu jde to celkem rychle.
    FAT
    FAT --- ---
    KORAL: Co jsem koukal, tak téměř všichni to dělají pomalu a asi po deseti minutách se přidá cukr a červený vinný ocet. A zredukuje se to...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    PICHPE: ja bych v mistnim albertu koupil rapik fenyklu co ma dostatek listku a ty bych pouzil na okoreneni, zbytek na podlozeni v pekaci.. //konec ot
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    BEBERA: thajské kari, tabouleh, falafel, hommos, pokud máš nadbytek tak bylinková sůl a pesto "do foroty"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORAL: musíš na nižší teplotu a fakt dlouho
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KORAL: nemam doma ani keramiku ani teflon, ale tipuju, ze jsi to prehnal s teplotou. Cibuli na gulas delam na hodne malem plameni desne dlouho (>45m).
    KORAL
    KORAL --- ---
    Mám dotaz na zkušné kuchaře co mi tu minule radili s Gulášem.
    Zkoušel jsem cibulku tentokrát dělat na pánvi keramické, ale nepovedlo se mi na ní, aby cibulka zkaramelizovala. jen krásně zčernala.
    Je nějaký fígl, jak na to i na těchto pánvích a nebo to jde jen na ocel, či titan ?

    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam