• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBEBE: teĎ jsem byl u kámošky a ona do masa nastrouhala petržel a mrkev, housku namočenou v mlíku, vajíčka, cibuli atd.. zbytek klasika. Ale ještě jsem neměl možnost to vyzkoušet.. Vypadalo to dost zajímavě
    EDERA
    EDERA --- ---
    GINGERCAT: Já bych řekla "aspoň" tři hodiny. Někdy stačej, někdy ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: cokoliv s dušeným hovězím - od stew (tam se ti vleze i hovězí v mrkvi) a eintpofy, přes guláše a maso dušené ve víně/pivě a podobně po tažíny.
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BEBEBE: stejne nejlepsi navod na duseny maso v omacce ma tady anthony, to vysvetluje uplne jasne vsechno - "Be honest, is there anything you've seen me do so far with this dish you pretty much couldn't train, like, a reasonably intelligent yorkie to do?":))
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    GINGERCAT: Diky!
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BEBEBE: 3 hodiny
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LINOLEUMKA: Jo, to me taky napadlo. Jen se bojim, jak dlouho se to potrebuje v normalnim hrnci delat...s gulasem stejne tak.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    BEBEBE: beef bourguignon, sice na podobnym principu, ale bez papinaku zvladnes v pohode,, chce jen cas
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Da se z hovezi klizky udelat neco zajimavejsiho nez zenovej gulas? Popr., zvladnu to bez papinaku?
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Tak dneska jsem delala tortily s krutim, zacalo to slibne, masicko na panvicce delane, dresing ready, zrlenina ready, a tak jsem si sla rozdelat tortily, ale bohuzel byly plesnive, ups, tak jsem rychle improvizovala, bramborak s dyni, a bylo to vsechno dohromady moc dobry
    MIST
    MIST --- ---
    RISINA: quiche se sunkou , pridat do hrachovky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RUTHLESS: To je nápad, spotřebovat celách devět kilo do jednoho jídla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MACHALIK: tak to bych chtel videt, kolik by ty zelnacky bylo, aby v ni byla 9kilova sunka... :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    RISINA: Kostky šunky jsou skvělé v zelňačce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RISINA: V Julii Childové jsou nějaké recepty na pečenou šunku, případně tedy plátky osmahne a podává s bramborem a omáčkou.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    RISINA: A část určitě lze zamrazit, na plátky i na kostky na pozdější šunkofleky, nádivky, pizzu...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    RISINA: To máte co dělat.

    šunkofleky, variace na toasty s cheddarem, club sandwiche (šunka místo slaniny), studené špízy - variace sýrů, šunky, ovoce, k tomu pečivo a zapíjet vínem, nějaké ty příčetné jednohubky. Pozvat známé na tuto žranici u vína a pokusit se při té přiležitosti něco honem rozdat.

    Moc dobré jsou tlustší plátky šunky, tenké plátky jablk a to vše pokapat medem, sůl & pepř, zkaramelizovat (povrch šunky začne místy lehce zlátnout), to pak jíst s chlebem a čerstvým křenem. Toho se v 6-8 lidech dá sníst opravdu hodně za večer (i kila).
    RISINA
    RISINA --- ---
    Vyhráli jsme na plese devítikilovou zauzenou šunku na kosti. Bohužel má trvanlivost pouze do pozítřka. Nějaké nápady, co s ní?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WILDENBURY_SQ: natož kefír...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ZUZKAOU: Nojo, jak nekde neco fermentuje, aby ses neozvala, vykvasit do posledni kapicky! :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam