GEISHA:
není třeba ho tepelně opracovávat - kefíru delší zrání nevadí, naopak tam je více kultur, jen je to kyselejší...
Dosladit, rozmixovat v tom ovoce/čokoládu a vypít jako mléčný koktejl Do zbytku namočit na ráno vločky s ořechy a ovocem.
Nebo ho nech vykapat - vznikne ti žervé (max 300 g, pokud to necháš vykapat jen tak do řídka) z toho případně udělat pomazánku a nebo to po vykapání ještě v tom plátně důkladně vymačkat, aby to bylo pevnější, definovat to jako labneh a případně to naložit s kořením do oleje
http://thedesignfiles.net/...day-labneh-balls-marinated-in-oil-chilli-and-herbs-with-manuosh-zaatar/
Když to ohřeješ na 40 stupňů a pak necháš vykapat a vznikne ti docela dobrý, plnohodnotný tvaroh (may 200g)
Zbylou syrovátku buď vypít, nebo si v ní umýt vlasy/obličej.
Ostatně přímo ten kefír můžeš napatlat na vlasy coby masku, zejména když v tom rozmixuješ něco vajec a medu. Nebo ho použij jako marinádu na maso - osol, přidej česnek a koření a něco do toho namoč, aby to zkřehlo. Ono se s ním vaří vcelku blbě, protože se po zahřátí jaksi začne srážet - tudíž je třeba ho rozmíchat do těsta a nebo použít za syrova.